Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kućište elite 332 420w ili 335 420w ?
STRANA 1 OD 2  
SOLE23207 Kućište elite 332 420w ili 335 420w ? 26.07.2011. 20:00 T37474

status: user
broj poruka: 88

MUNJA
Videh na forumu slične komfiguracije koje zadovoljava napajanje i iz elita. Planiram da nešto sastavim za dete od 8 godina kome će biti prvi racunar. Interesuje me koje sve konektore i koliko ima napajanje u elitu. Hvala na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius Koliko ja znam... 26.07.2011. 20:19 #347967

broj poruka: 4420

Kuciste je Cooler master Elite, a napajanje Thermal master (neka jeftinjija varijanta Cm) koji i nije nesto (ako je nesto uopste).
Moj savet, kazi koliki je budjelar pa da vidimo sta moze da se napravi.
Od tih sklopljenih konf. bezi kao djavo od krsta
SOLE23207 Re: 26.07.2011. 21:22 #347977

MUNJA
Ovako sam zamislio kofnu:
MB:ASUS M4A87TD (mnžda M5A87,M5A97)
CPU: Phenom x2 555 BE
VGA: HD6670(do makimalno HD6770)
HDD: WD500AAKX
DVD REZAČ : SAMSUNG
RAM: 2x2 GB
Kažu da bi elite napajanje guralo ovo.
Miskonius A koliki je kes... 26.07.2011. 21:31 #347978

kojim max mozes da das?
SOLE23207 ... 26.07.2011. 21:41 #347979

MUNJA

Do 40000 rsd
Miskonius Pazi, ovako... 26.07.2011. 21:58 #347980

Taj Phenom II je potencijalni zakljucani quad core i ako te ukenja da ga otkljucas trebace ti jace napajanje.
Na stranu sto taj ThermalMaster na duze staze nece biti dovoljan.
Evo ti ovo sto sam ti sklopio

http://img714.imageshack.us/img714/8821/konfs.jpg

I graficka

http://www.emmi.rs/proizvodi.11.html?productId=17079

posto su vrucine ubaci u to kuciste bar jos 2 ventilatora od 120mm (oni su ti oko 400din svaki)
I na konju si...
Dragg re 26.07.2011. 22:11 #347984

broj poruka: 2270
Još jedan predlog:

GA-MA770T-UD3P 56
Athlon II X3 435 53
2x2GB kingston KHX 32
MSI Radeon HD 5770 91
Kućište Thermaltake V3 38
seasonic SS-400ET 44
To je 314€, ostaje ti 85€ za HDD, rezač i dodatne ventilatore.

Miskonius Here `s an idea !!! 26.07.2011. 22:18 #347985

Ako si iz BG-a i ides licno po komp tutni decku koji sklapa konf 500-1000 dinara da ti nadje X2 koji moze da se otkljuca u x4 i mega miran si sledece 3-4 godine minimum
gilopile Re: Here `s an idea !!! 26.07.2011. 22:33 #347987

broj poruka: 9459
E kad bi to moglo. Kako prodavac ili taj lik sto sastavlja kofiguracije sme da otvara svaku kutiju i isprobava koji proc moze da se otkljuca? Svaka kutija je zatvorena i prelepljena nalepnicom koja kada se otkida proc vise nije nov i kao takav ga ni ne mogu prodati.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

::
:: Ako si iz BG-a i ides licno po komp tutni decku koji sklapa konf 500-1000 dinara da ti nadje X2 koji moze da se otkljuca u x4 i mega miran si sledece 3-4 godine minimu
Miskonius Gilopile vidi se da si mlad i da jos treba da ucis... 26.07.2011. 22:41 #347989

Pa sta ti mislis, da ti procesori samo stoje i uzimaju se samo onda kad neko naruci?
Djavola, smem da se kladim da u 90% slucajeva kupac uopste ne prisustvuje sklapanju racunara, i ko ce onda da vidi kad je otvorena kutija?
pajsgudgud UzNi 26.07.2011. 22:47 #347991

broj poruka: 3741
332 i vozi. Meni lepše, a da će napajanje terati teraće.
support normality

gilopile Re: Gilopile vidi se da si mlad i da jos treba da ucis... 26.07.2011. 22:53 #347992

broj poruka: 9459
Hahha, mlad...sve sam, samo mlad nisam. Pa slazem se, muva se na sve strane...Zavisi i od firme do firme, Kada sklope konfiguraciju i ona se zapecati i na papiru bi trebalo da pisu koje su komponente ugradjene i njihov serijski broj...Ma i ja lupam, kada bolje razmislim ipak je uz crvenu moguce na `srecu` izabrati quad proc:)) Ako se ne varam, zivimo u Srbiji, zar ne?

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

:: Pa sta ti mislis, da ti procesori samo stoje i uzimaju se samo onda kad neko naruci
:: Djavola, smem da se kladim da u 90% slucajeva kupac uopste ne prisustvuje sklapanju racunara, i ko ce onda da vidi kad je otvorena kutija?
Miskonius Jasta... 26.07.2011. 23:02 #347993

Pa ove firme sto prodaju konfe sa x2 otkljucanim u x4...
Sta mislis kako su saznali da bas ti procesori mogu da se otkljucaju?
Da im nije Milan Tarot rekao?
Mortificat Re: Gilopile vidi se da si mlad i da jos treba da ucis... 26.07.2011. 23:07 #347995

broj poruka: 3519
To stoji kad su u pitanju naručene kompletne konfiguracije, tad može da bude muvanja i ostavljanja sa strane, radi ortaka. Na tu foru je moguće uzeti, mada malo firmi to praktikuje(samo one pilićarske trgovine). A kad naručiš samo CPU on mora da bude u kutiji, naravno neotvaranoj.

CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf

:: Pa sta ti mislis, da ti procesori samo stoje i uzimaju se samo onda kad neko naruci
:: Djavola, smem da se kladim da u 90% slucajeva kupac uopste ne prisustvuje sklapanju racunara, i ko ce onda da vidi kad je otvorena kutija?
Miskonius Bas naprotiv.. 26.07.2011. 23:14 #347996

muvanje je moguce odraditi samo u vecim firmama gde je veliki protok hardvera na dnevnom nivou (a samim tim i izbor), i gde je tako nesto nemoguce primetiti...
Inace, one tipa sto naruce od svake sorte po jedan procesor. mani se...
Mortificat Re: 26.07.2011. 23:24 #347997

broj poruka: 3519
Nisi me razumeo...dobar deo velikih firmi to ne praktikuje. A dobar deo osrednjih firmi(ne bih sad da ih imenujem, a dobro znam koje su) to radi. Iz tog razloga ih nazivam `pilićarskim`.
Naravno da nisam mislio na firme u kojima naručuješ komponentu danas za sutra, mada takve imaju potencijal, after all, this is Serbia.

CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf

VMARC Miskonius 27.07.2011. 01:58 #348006

broj poruka: 9420
Posto ja vec nisam mlad, barem to za mene ne mozes tvrditi, recicu ti da si izvalio dve nevidjene gluposti:

1. Da ce mu otkljucan procesor traziti jace napajanje i da mu ovaj TM 420W za to nece biti dovoljan (napajanje koje gura 5850 bez problema, sto ce ti i Pajsgudgud i vecina `nezelnih` kolega odavde potvrditi)
2. Da tutne ikome 500-1000 din, i to iz dva razloga. Prvi je taj sto serviser ne moze da trebuje procesore iz magacina po sopstvenoj volji ni u jednoj iole ozbiljnoj firmi i pod dva jer ni u jednoj iole ozbiljnoj firmi nece ni videti servisera koji mu je sklapa racunar a kamoli prozboriti i rec sa njim.

Sto se teme tice, pogledaj ono koje ti se vise svidja.

S1000RR

pajsgudgud Re: Miskonius 27.07.2011. 09:19 #348014

Ee, da zaboravio sam na HD5850. Evo već četiri meseca roka na Thermalmasteru bez problema.
support normality

:: Posto ja vec nisam mlad, barem to za mene ne mozes tvrditi, recicu ti da si izvalio dve nevidjene gluposti
:: 1. Da ce mu otkljucan procesor traziti jace napajanje i da mu ovaj TM 420W za to nece biti dovoljan (napajanje koje gura 5850 bez problema, sto ce ti i Pajsgudgud i vecina `nezelnih` kolega odavde potvrditi
:: 2. Da tutne ikome 500-1000 din, i to iz dva razloga. Prvi je taj sto serviser ne moze da trebuje procesore iz magacina po sopstvenoj volji ni u jednoj iole ozbiljnoj firmi i pod dva jer ni u jednoj iole ozbiljnoj firmi nece ni videti servisera koji mu je sklapa racunar a kamoli prozboriti i rec sa njim
:: Sto se teme tice, pogledaj ono koje ti se vise svidja
:: S1000R
Miskonius Re: Miskonius 27.07.2011. 12:28 #348037

Stvarno mi nije jasno ko ovde sta odvaljuje...
Da su proizvidjaci tog 420W - nog napajanja Antec i Corsair pa da se kaze da ce biti dovoljno ali reci da Thermal master (koji ca nema ni 80+ sertifikat) moze da se nosi na neki duzi period je stvarno glupost bez presedana...
Phenom quad u full loadu ume da prebaci i preko 200W potrosnje a jos kad se na to doda graf. karta i ostalo
Taj TM je dobar ako isporuci i 60 posto od onoga za sta je deklarisan...
Radice on u pocetku, sto da ne.
ja znam jednog koji je na Frontier 600W ubacio hexa core pa je posle godinu dana morao da menja

Sto se tice onog pod 2 nigde nisam rekao, da kad covek udje u prodavnicu da pise znak `Serviseri koji sklapaju kompove (a primaju 500-1000 dindzi za otkljucan quad) ovamo`, sve je to stvar kako se covek snadje i na kakvu firmu i servisera naleti...
Moj brat iz BG nije isprobavao takve finte (intelas jbg), ali je insistirao da prisustvuje sklapanju konf. jer je prirodno nepoverljiv covek i oni su mu dozvolili. (ne mogu da se setim imena firme ali nije ni bitno)
Pravo je kupca da vidi sta i kako mu se ugradjuje u komp i oko toga ne bi smalo da bude neke raspravke

:: Posto ja vec nisam mlad, barem to za mene ne mozes tvrditi, recicu ti da si izvalio dve nevidjene gluposti
:: 1. Da ce mu otkljucan procesor traziti jace napajanje i da mu ovaj TM 420W za to nece biti dovoljan (napajanje koje gura 5850 bez problema, sto ce ti i Pajsgudgud i vecina `nezelnih` kolega odavde potvrditi
:: 2. Da tutne ikome 500-1000 din, i to iz dva razloga. Prvi je taj sto serviser ne moze da trebuje procesore iz magacina po sopstvenoj volji ni u jednoj iole ozbiljnoj firmi i pod dva jer ni u jednoj iole ozbiljnoj firmi nece ni videti servisera koji mu je sklapa racunar a kamoli prozboriti i rec sa njim
:: Sto se teme tice, pogledaj ono koje ti se vise svidja
:: S1000R
VMARC Decko, ti nemas vise od 18 godina. 27.07.2011. 13:04 #348046

S1000RR

pajsgudgud @Mishkonius... 27.07.2011. 13:07 #348047

ae leba ti kako može CPU koji je deklasiran na 120 ili 140W TDP da troši 200W??? Možda si mislio na ceo sistem pod uslovom da ima integrisanu grafiku.
support normality

VMARC Re: @Mishkonius... 27.07.2011. 13:09 #348048

Ma vi`s da je izgubio kompas. Ne zna vise ni sta pise :)

S1000RR

:: ae leba ti kako može CPU koji je deklasiran na 120 ili 140W TDP da troši 200W??? Možda si mislio na ceo sistem pod uslovom da ima integrisanu grafiku
:: support normalit
Miskonius Boze, boze... 27.07.2011. 14:40 #348068

@ VMARC
Istini za volju ja sam se lose izrazio, mislio sam na ceo sistem bez graf. karte ali i na preporucenu snagu PSU-a (o cemu sve vreme i govorim) za procesor
stabilnost napona necu ni da spominjem, da ne bih sirio raspravu koja se otela kontroli..
Ti bi sa no name napajanjem od 420W da teras CPU koji trosi 125W+ ostatak sistema...
Sto sve zajedno trosi oko 250 i kusur, gde je vec granica izdrzljivosti samog napajanja (to napajanje ni u ludilu ne moze da isporuci svih 420W, pre negde oko 300)....
A sto se godina tice, koliko god da ih imas, sramota je da toliko malo znas i da citas samo kako se pise... a to sto si nasao da ucis drugog... XD

pajsgudgud Re: Boze, boze... 27.07.2011. 15:04 #348075

Pa bre...ti u laboratorijskim uslovima ćeš iscediti iz tog procesora deklasiranih 125W+ i držaćeš ga tako pet dana. Ja ti pričam da je na vrlo sličan sistem nakačena i 5850 i radi ko sat. Po specifikacijama i komponentama ostalo je tačno onih 20W od max load celog sistema.
support normality

:: @ VMAR
:: Istini za volju ja sam se lose izrazio, mislio sam na ceo sistem bez graf. karte ali i na preporucenu snagu PSU-a (o cemu sve vreme i govorim) za proceso
:: stabilnost napona necu ni da spominjem, da ne bih sirio raspravu koja se otela kontroli.
:: Ti bi sa no name napajanjem od 420W da teras CPU koji trosi 125W+ ostatak sistema..
:: Sto sve zajedno trosi oko 250 i kusur, gde je vec granica izdrzljivosti samog napajanja (to napajanje ni u ludilu ne moze da isporuci svih 420W, pre negde oko 300)...
:: A sto se godina tice, koliko god da ih imas, sramota je da toliko malo znas i da citas samo kako se pise... a to sto si nasao da ucis drugog... X
VMARC A sta bih i kako trebao da citam... 27.07.2011. 15:23 #348081

Ono sta nije napisano i kako nije napisano...?

Ti ocigledno imas problem da na pravi nacin iznosis svoje misli, ili jos veci problem da ih na pravi nacin i iznosis. Kroz ono `Istini za volju...` donekle si i sam priznao. Pravilno izrazavanje misli kroz pisanu rec se uci godinama, tako da je ocigledno da ih ti nemas vise od 18. Ako ih imas, onda si, dragi Misko u velikom problemu i poradi na njemu. Imas potencijala, nista jos nije za tebe izgubljeno. A sada lepo procitaj sve svoje osgovre u ovoj temi i pokusaj realno da sagledas koliko si gluposti, kontradiktornosti i praznih prica / cinjenica izneo.

Ja cu ti nabrojati nekoliko:
1. 200W za CPU (Priznao si)
2. Jace napajanje za otkljucani X2
3. 400 din za ventilatore (ukupno 800) a za 1500 vise ima neotkljucani athlon (sto bis e cimao za 700 din)
4. `Ako si iz BG-a i ides licno po komp tutni decku koji sklapa konf 500-1000 dinara da ti nadje X2 koji moze da se otkljuca u x4...` Svaki komentar je suvisan.
5. `muvanje je moguce odraditi samo u vecim firmama gde je veliki protok hardvera na dnevnom nivou (a samim tim i izbor), i gde je tako nesto nemoguce primetiti...`
Moj brat iz BG nije isprobavao takve finte (intelas jbg), ali je insistirao da prisustvuje sklapanju konf. jer je prirodno nepoverljiv covek i oni su mu dozvolili. (ne mogu da se setim imena firme ali nije ni bitno)
`Pravo je kupca da vidi sta i kako mu se ugradjuje u komp i oko toga ne bi smalo da bude neke raspravke`
Da li to znaci da ti imas pravo da odes u HP i prisustvujes sklapanju svoje custom made masine... Ili U Minhen da prisustvujes proizvodnom procesu svog BMWa, ili u Carnex da prisustvojes proizvodnom procesu svoje pastete... Ipak ti kao kupac na sve to imas pravo.
6. `(to napajanje ni u ludilu ne moze da isporuci svih 420W, pre negde oko 300)....` to ne sporim, ali gde nadje tih 300... Sta ako je 350...? Daj mi osnov i dokaz za tvrdnju.
7. I najveca za kraj: `Moj brat iz BG nije isprobavao takve finte (intelas jbg), ali je insistirao da prisustvuje sklapanju konf. jer je prirodno nepoverljiv covek i oni su mu dozvolili. (ne mogu da se setim imena firme ali nije ni bitno)` KAKO NIJE BITNO!!! Pa ime firme je najbitnije od svega, da preporucimo coveku da ode tamo, jer tamo to moze a firma je dovoljno ozbiljna. To bi bilo isto kao kada bih ti ja sada tvrdio da je moj brat video vanzemaljca, ali ne mogu bas da ti kazem gde i kada, ali to na kraju krajeva nije ni bitno... Decko, nauci se da iznosis cinjenice a ne prazne price.
Eto nisam bas planirao dai posvetim toliko paznje tvojoj edukaciji, ali eto, cinis mi se simpaticnim i neopsorno veliki potencijal. ali daj pokazi i malo ozbiljnosti potkovanom znanjem i nesto prakse, pa da nastavimo pricu na ozbiljnijem nivou.

I da, lepo je rekao deda Vuk: `Citaj kako je napisano...`.)

S1000RR

Miskonius Ovo postaje smesno... 27.07.2011. 16:32 #348097

...a i zanimljivo...

1. Ja to jesam, napisao u pitanju je manji lapsus, ali ako ces non stop da potezes to do tacke besmisla be my guest, ionako nista drugo nemas...
2. Da, verovao ti ili ne quad trosi, bar po specifikacijama 30 W vise, ali ja pricam o snazi koje napajanje vremenom gubi, tako je uvek bolje imati vise Wat-i u rezervi
na kraju krajeva evo sajt pa neka covek (a i ti,, nauci nesto) vidi sta je i kako i koliku ljudi snagu napajanja (ali onu stvarnu) preporucuju, za odredjeni tip grafike procesor itd.

http://extreme.outervision.com/PSUEngine

3. Zasto mesas Athlona i Phenoma (valjda znas razliku, ili samo mislis da znas), jel bas nista nemas drugo da kazes?
4. Zasto da ne, ali vec sam napomenuo da sve zavisi od servisera....
5. Ovo je ubedljivo najbolje, (smejao sam se ovome dobrih 10 min, izvini) nasao si da poredis BMW i HP sa mesarskom industrijom !!!!
Covece, BMW i HP te nece pustiti u svoje pogone pre svega zbog industrijske spijunaze a Carnex te nece pustiti jer jednostavno imaju rigorozna pravila po pitanju higijene...
Kakav to revolucionaran nacin znaju nasi serviseri u sklapanju komponenata u odnosu na ostatak sveta?
Mozda ti znas, delujes vrlo bistro, ti kad menjas memoriju ili kuler kod kuce verovatno isteras sve napolje, je li ? XD
6. Osnova osim neko zdravog razmisljanja i zapazanja nema (aman covece pa ima samo 16A na grani od +12v, aman,), to napajanje nema 80+ sertifikat i samim tim sve je podlozno svakakvim tumacennjima...

7. To se desilo pre 2 godine, i bilo je u Desku, ako se ne varam, kako god poenta je VMARC da treba probati.
Ja coveku ne mogu da garantujem, da ce to da uspe, ali treba probati

Sto se tice Vuka, okreni tu azbuku i pravopis jos jednom.
Uzasan ti je...
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs