Dvoumim se izmedju ova dva laserska stampaca. Molim kolege koje imaju iskustva bar sa nekim od ovih stampaca da iznesu svoje utiske. Znaci pouzdanost, dugotrajnost, dopunjavanje tonera itd. Postoje li kod nas u prodaji refil kitovi za tonere ovih stampaca i gde? Hvala unapred na odgovorima.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Godinama imam iskustva sa Samsungom i pored HP-a i Canon-a nemaju šta da traže što se tiče kvaliteta štampe, jačine boje i trajanja fabričkog tonera. Ranije su im fabrički toneri dosta dugo trajali, mogao si da izvučeš 3000 strana, dok je danas druga priča. Konkretno, kolega je pre godinu dana uzeo ML-1640 i sa fabričkim tonerom je odštampao nekih 500 strana iako oni zvanično reklamiraju nekih 1500 strana. U praksi je to drugačije, a sam kvalitet štampe u poređenju sa matorim Canon LBP2900 koji imam je znatno lošiji.
Razlika između ovih modela što si naveo je 15e, tako da nema razloga ne uzeti HP.
Punjenje tonera je 1600 dinara kod mene u gradu. Gde ima da se kupi nov toner za 2500 din? Gledao sam u emiju kosta 5850. Postoje li setovi za dopunu u kucnoj radinosti?
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
E, jebote, ja sam svog LBP 2900 uzeo pre tri godine i kusur, zato što je dolazio sa punim tonerom (kasnije sam to iskijavao na linuxu, jedva ga instalirah zbog retardinjosa koji su pisali linux drajvere), i, JOŠ nema naznake da mu je dosta. Štampa ko` i prvi dan... ima li kopija kaseta i za njega? Ako mi dopuna bude ogavna.... kaseta je valjda ista kao hp 1010, ili 1018, više se ne sećam ako ne pogledam na gluuvaru.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Mislim da su i manje od 2500 din :: :: S1000R :: ::
Inace taj LBP i HP10xx serija kosta bubreg polovna, upravo zbog toga sto su im i toneri a i punjenje dzabe. Cuveni toner HP12A je u kineskoj izradi jos jeftiniji od 2000 din. tako da ne se sekiraj mr. sko:Pi
Oba su dobra i rade lepo ali za HP ima cipova ako ga kasnije dopunjavas a za samsung ml 1665 je bilo cipova za 1675 mozda i nema za sad al mozda i oba rade lepo nego kod samsunga ljudi nemaju pojma da kad ga dopune i zamene cip nesmeju da prihvate update softvera samsunga preko interneta on im tada spali cip zato samo i ostampaju 500 lista znaci neprihvatati update i sve je ok a ima i frmware koji resetuje brojace tako da cip ni netreba toliko o tome mogu mesto za punjenje da preporucim ako ocete najjeftinije u gradu provereno ako to sme nisam cito pravila foruma.
To vam je ljudi kako kome zapadne neki je dobro uradjen a nekom se unutrasni delovi potrose odmah tako da i nedozive drugo punjenje drzite se svojih originalnih dok moze kad ne onda kinezi a obicno im odu delovi koji nemogu da se srede pa curi toner napolje itd.Al neki budu i dobri kako kome upadne znam ja imam iskustva izmedju ostalog i s tim radim
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.