Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
LC POWER 550W ILI CHIFTECH 450W
STRANA 1 OD 1
tihimil LC POWER 550W ILI CHIFTECH 450W 20.03.2007. 22:46 T3710

status: user
broj poruka: 216

KOJA JE VASA PREPORUKA?KOJE JE BOLJE I ZASTO?KOJE JE TISE?UNAPRED HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC UH BICE VATRE 20.03.2007. 23:20 #14494

broj poruka: 9420

Moj glas za Chieftec. Kvalitetnije.
milos24 Antec 400 W 20.03.2007. 23:52 #14497

broj poruka: 282
Ja bih za 55 eura kupio anteca od 400 w koji je bolji od oba napajanja. a ako bas biras izmedju ta dva, onda i moj glas za Chiefa.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

Dyca re 21.03.2007. 07:31 #14509

broj poruka: 1574
Chieftec naravno,ali pogledaj jos jer ima mnogo dobrin proizvodjaca pored chiefteca koj nije najbolji u tom segmentu,ali je ok..

-ShonE- re 21.03.2007. 10:33 #14516

broj poruka: 3529
Slazem se sa time sto je napisao Dyca, ali definitivno ako se dvoumis samo izmedju ove dve marke sto si napisao onda CHIEFTEC!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drfedja Re: LC POWER 550W ILI CHIFTECH 450W 21.03.2007. 10:39 #14518

broj poruka: 35

::
:: KOJA JE VASA PREPORUKA?KOJE JE BOLJE I ZASTO?KOJE JE TISE?UNAPRED HVAL

LC Power od 550W zaista ima vise snage od Chiefteca od 400W, kvalitet elektrolita je podjednako dobar ili los u oba napajanja, a sto se tice buke, pa i tu je stvar slicna. LC Power ima nesto veci ventilator.

By the way, Antec je napajanje koje je na vrhu liste po broju otkaza.

Za usere koji misle da je Chieftec kvalitetniji od LC Power-a, molim da obrazloze, konkretnim dokazima.... npr. broj reklamacija, konstruktorska resenja, marka elektrolita i fat-ova, itd.... pa neka onda pricaju kako je Chieftec firma za napajanja.
Iz mog isqstva mogu da kazem da DTK napajanja, koja su nesto slabija od chieftec-a imaju kudikamo manje otkaza. To mogu da vam potvrde i serviseri iz Bel computesa koji vec godinama radi DTK, a i chieftec.
laca12 Ljudi moji citate malo sta pise 21.03.2007. 10:48 #14521

broj poruka: 65
Dajte batalite se komentara chif je bolji antec je najbolji, ako hocete iole ozbiljnije nesto da kazete obrazlozite to. Lepo covek pita zasto. Na benchmarku svi preporucuju LC umesto chifa, i bar daju rtazloge a vi ovde samo glasate. A LC Power 6550GP je ubedljivo trazenije napajanje od ta dva. Mozda ipak sa razlogom. Veca STVARNA snaga tise napajanje i dvogodisnja garancija. Ovo su bar realni razlozi za, a ne zato sto ga ja imam ili nemam.

:: KOJA JE VASA PREPORUKA?KOJE JE BOLJE I ZASTO?KOJE JE TISE?UNAPRED HVALA
Diorama Sta fali... 21.03.2007. 11:05 #14522

broj poruka: 140
Ja imam frontijerovo napajanje od 400W koje kosta 1000 dinara.Odlicno imam 2 opticka uredjaja,2 harda,2 modula memorije i sve ostalo sto vuce struju...napajja me nikada nisu privlacila....
MACHINE Profesionalno 21.03.2007. 11:05 #14523

broj poruka: 5704
Antec pravi malo bolja napajanja od Chiefteca (za njih radi Sirtek, Delta...). LC-power je dosta losiji (ima manje masivne prigusnice, losije reseno hladjenje...). Konkretno: Epox na svojim plocama stavlja vrhunske komponente, elektroliti su im Rubycon, Nichicon, Panasonic, Philips, Sanyo, G-luxon, MOS-FETovi: NEC, Infineon, FairChild...pa opet svaka druga EPoX ploca rikne. Dakle, u losim rukama i dobre stvari ne rade kako bi trebalo!!! Najbolja napajanja (mala statistika otkaza i ukupan kvalitet izrade) prave Enermax, Enlight, Mushkin, Tagan...Chieftec je po svemu visa srednja klasa (LC je srednja) i zaista ima vrlo mali broj otkaza. Kao drugo, merodavan za davanje suda o tome nije serviser sa srednjom skolom vec onaj se tehnicksog BU fakulteta (#1 naravno ETF, pa zatim masinac, PMF - to je najace od kadra sto je bivsa SFRJ mogla ponuditi) koji ne rade po nekim rupama i kvazi-servis firmama (pogotovo domacim, nije ovo decko JAPAN). To su samo amateri. Konacno: Chief je bolji opd LCa

MiG

VMARC Re: Re: LC POWER 550W ILI CHIFTECH 450W 21.03.2007. 11:26 #14526

broj poruka: 9420

:: By the way, Antec je napajanje koje je na vrhu liste po broju otkaza.
:: Za usere koji misle da je Chieftec kvalitetniji od LC Power-a, molim da obrazloze, konkretnim dokazima.... npr. broj reklamacija, konstruktorska resenja, marka elektrolita i fat-ova, itd.... pa neka onda pricaju kako je Chieftec firma za napajanja.

O tome imas postova kolikogod hoces. Prekopaj, zasto bih svaki put postavljao isti pos po sistemu COPY - PASTE

:: Iz mog isqstva mogu da kazem da DTK napajanja, koja su nesto slabija od chieftec-a imaju kudikamo manje otkaza

NA svu srecu, pojedniacna iskustva niko ozbiljan ne uzima u obzir.

To mogu da vam potvrde i serviseri iz Bel computesa koji vec godinama radi DTK, a i chieftec. Ali malo vise DTK, pa im treba reklama... KAKAV CRNI DTK!?
laca12 Re: Profesionalno 21.03.2007. 11:29 #14527

broj poruka: 65
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=100698

Rasprava o napajanjima traje vec poprilicno dugo i mozda vredi necemu
MACHINE Upravu je VMARC 21.03.2007. 11:47 #14530

DTK (TDK paradigma) pravi uzasno lose PSUove (zalosno ih je porediti sa velikim Chieftec-om). A i monitori su im bili tiha jeza, o plocam i laptopvima da i ne govorim, nista od toga nije radilo kako valja. Iako se napajanja vode kao odlicna, imam vrlo losa iskustva (izrada je malo visa nego kod ubogih marki tipa: JNC, Frontier, MSi...). Zaboravih, evo jos nekoliko odlicnih prozivodjaca PSUova: Zalman, Lite-ON, Leadman, pa nek covek bira...

MiG

Diabolique ... 21.03.2007. 12:53 #14539

broj poruka: 205
Nadji najstarije DTK napajanje pa ga malo testiraj, videces da su VEOMA kvalitetna. Chiftec je imao izlete sa serijama koje su bas lose. LC LC6550GP sam otvarao i ono sto sam video je smesno. LC je nova firma na nasem trzistu tako da treba sacekati par godina pa pa zakljucivati o njima.

maxpogues opet bajke... 21.03.2007. 14:56 #14563

broj poruka: 33
Šta tu ima da se otvara kod LC-a, kad se sve vidi i bez otvaranja?
Kućište je bušno na sve strane i jako se lepo vidi sadržaj istog...
Ja imam na LC-u ploču koja jede struju...takodje grafiku....4HDD u raidu +1standardno,
2x 1GB Memorije overklokovano, Procesor core2duo E6300 overklokovan, Audigy 2, Winfast tv karticu, 3x 12cm cooler, 1x 20cm cooler,skener, DVD-writer... i koja god glupost naidje pride (USB, FIREWIRE, ili nečiji HDD).
i to sve lepo radi... bez problema, evo vec xy meseci.
chieftec ne bi uzeo ni na poklon, hvala... kad za te pare koje ih prodaju shtede par eurocenti i na dizajnu (da li im je to jedina ušteda???), nek prodaju to u albaniji...možda pre 10 godina je i moglo da prodje, više ne...
-ShonE- Re: DTK 21.03.2007. 15:20 #14567

broj poruka: 3529
Ja sam do skoro imao DTK napajanje 400W i pun komp uredjaja(dva hdd-a, vga sa nap., dve optike, dva ram modula, neonke...), i nikada me nije izdalo, jako je tiho(skoro necujno), prodao sam ga jer mi je slabo za novu konf. koju sam pazario i sada imam Chieftec-a!
Dakle mogu samo da potvrdim da su DTK napajanja stvarno kvalitetna(moje kupljeno u BEL-u), iz licnog iskustva(ipak mozda je i ovo subjektivno i zavisi od primerka)!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ?! 21.03.2007. 19:43 #14581

DTK jeste vodjen kao odlican u tom domenu (monitori, notebook i ploce su im bili junkovi), ono sto sam ja imao prilike da servisiram bilo je lose uprkos upotrebe izvanrednih Rubycon elektrolita (Low ESR na 105C) koji rade i po 10 godina 24h dneveno bez problema. Zasto? Pre svega zbog koncepcije hladjenja i nedovoljne zastite ostalih vitalnih delova usled otkaza nekog udaljenog. Neretko se desavalo da usled otkaza primarnih kondeznatora jednostavno izgori citava kaskada tranzistora na toj liniji...Po meni su LC i DTK u istom rangu...dok je koncepcija Chieftec-a sasvim drugacija, prepoznaje se decenijsko iskustvo iako je generalno gledano kvalitet komponenti sasvim prosecan (nema vrhunskih delova) ali sve funkcionise besprekorno...ipak je Chieftec nemacka firma, vrlo je bitno ko je osnovao i ko je gazda (USA, GER, JPN, UK, FIN, MEX, poneki TW/KOR/THAI (npr. ASUS pravi najbolje ploce i grafike)...ostale zemjle po pravilu imaju B produkciju robe). Pored Chiefteca LC-power i DTK nemaju sta da traze, to je sasvim razlicita klasa...(ne kazem losa, ali losija)

MiG

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs