Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kontroler za ventilatore u kucistu?
STRANA 1 OD 1
Spacewla Kontroler za ventilatore u kucistu? 24.06.2011. 22:04 T36846

status: user
broj poruka: 612
Kolega ima HTPC i vrsio bi mu posao jedan kontroler za ventilatore u kucistu. Najbolje bi mu pasovao neki model u slot za FDD ako nije problem. I da ne kosta preko 30 evra :(
Interesuje me, da li svaki sluzi svojoj svrsi ili pak postoje neki standardni modeli za preporuku? I da, mogu li ti kontroleri da regulisu i broj obrtaja ventilatora na proceosru ili samo ventilatora u kućištu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 24.06.2011. 22:06 #338976

broj poruka: 9006
Nema li na ploči regulaciju ventilatora? Ako je htpc mašina ionako mu ih ne treba mnogo.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

Spacewla ja 24.06.2011. 22:13 #338981

Ja cackao i nista. Smanjio sam sve vrednosti u BIOS i opet se ponekad automatski podigne i buci kuler. Najbolje bi bilo mehanicki ga ograniciti. Tome sluze ti kontroleri valjda? Covek hoce da plati do 30 evra neki proveren model.
sory, ovi što hlade kućište su još dosadniji a kao smanjeni obrataji u bios-u
ploca je msi 770c45
raic Re: ja 24.06.2011. 22:21 #338985

U hardware monitor sekciji nek proba da stavi `Level` na maksimum (valjda je 60) a `min speed` ispod toga na 40%. To je za cpu fan, ako je box onda je 4-pin što i treba da stoji namešteno.

Još ispod toga ima kontroler za CHA ventove, tu samo namesti brzinu i to je to.

Ako već oće da baca pare nek uzme tiši cpu kuler i ventove za kućište na manje od 1000rpm, to je bolja investicija.

::
:: Ja cackao i nista. Smanjio sam sve vrednosti u BIOS i opet se ponekad automatski podigne i buci kuler. Najbolje bi bilo mehanicki ga ograniciti. Tome sluze ti kontroleri valjda? Covek hoce da plati do 30 evra neki proveren model
:: sory, ovi što hlade kućište su još dosadniji a kao smanjeni obrataji u bios-
:: ploca je msi 770c4
Spacewla ja 24.06.2011. 22:28 #338988

Nema on pojma, pogledacu mu ja sutra i zapamticu sta ima od podesavanja. Ja sam bio ubedjen da ti regulatori fizicki ogranicavaju obrtaje sto je super jer bios varira siguran sam. Reci cu ti sutra sta ima od opcija ta ploca.

raic Re: ja 24.06.2011. 22:38 #338997

Pa i ograničavaju, ali to ima smisla uzimati ako imaš neku zverinu od kompa i neko besno kućište s dvaes jakih ventilatora koje odvrneš kad radiš štogod zahtevno a utišaš kad ideš na leganje.
Bacanje para za HTPC, možeš i za dž da ga namestiš da bude tih.

:: Nema on pojma, pogledacu mu ja sutra i zapamticu sta ima od podesavanja. Ja sam bio ubedjen da ti regulatori fizicki ogranicavaju obrtaje sto je super jer bios varira siguran sam. Reci cu ti sutra sta ima od opcija ta ploca
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs