Pozdrav svima. Evo posto sam tek sad resio da kupim napajanje (dok stigne plata,plate se,racuni,pa pijaca.. :)) ) i da porucim Recom od 600W oni rekose da nema vise,niti ce biti ili ako i bude kojim slucajem,da ce biti za par `iljada vise. Steta,mislim da je to bilo najbolje napajanje u klasi do 50-60e.. Tako da sam sad sa 5500 din. i dilemom koje napajanje. Na kraju cu najverovatnije kupiti Seasonic SS-750HT za 8500 din. (naci ce se negde i te 3000 din.,prodacu nesto sitno od komponenata) sa dve godine garancije (bilo mi cudno sto je dve ali ako bude radilo prvih par meseci,onda ce i kasnije verujem),covek ih dovozi iz Nemacke. Imao sam ponudu za Sea Sonic 620GB za 8000 din.,nov iz radnje ali sam citao da ljudi imaju problema sa ventilatorom iz te serije. Nadam se da necu pogresiti sto se tice napajanja.
Ako imate jos neki savet javite.
Pozdrav svima!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Radi ono perfektno, samo kad pokrenem nesto tipa crysis, fable III, bulletstorm, posle 10 minuta igranja, vent se cuje kao da avion polece pored mene. Al navikao sam se, dok ga ne prodam i skupim pare za neki SS-850KM
Da je bila tema o nvidia vs. ati ili intel vs. amd vec bi bio rat. :) Steta sto vise nema Recom-a (nece ga uvoziti neko vreme dok ne definisu cene,a i proizvodnja se seli. tako su mi rekli kad sam zvao firme). Generalno,600W je sasvim OK i dovoljno napajanje (za jednu grafiku),samo je u pitanju proizvodjac i kvalitet napajanja. I naravno-cena! Kod nas bas deru sa cenama napajanja,a i nije bas neki izbor (Sea Sonic,poneki Chieftec,LC Power,Silverstone i to je to. CM nije los ali nesto nisam video da ga preporucuju).
re@ReMeDy Ne bih ti bio u koži druže,za te pare i još Sea Sonic.. :( Zato sam kontao da uzmem ovog SS-750HT za 8500 din. (inace bih uzeo ono Recom ali nema ga više),verujem da je dobra kupovina na duže staze.
Da,5 godina garancije je 5 godina,a opet je ovaj SS od 750W. Kvalitet i snaga (SS-750HT) u odnosu na duzinu garancije (CM 600)-nadam se da me razumes. I odnos W/€.
Imas ti i Cm gx 750 W za iste pare. (a vecom garancijom), ali ponta je u kvalitetu napajanja i stabilnom naponu kojie ce dostavlj komponentama, predlozio bih ti i Silverstone strider, ali on dobrano probija tvoj budzet. Aj malo razmisli zasto je Cm silnet Pro M 600W iste cene kao gx750W ilitaj Sea sonic? Nije Sea Sonic los ali zavisi i od toga koju seriju kupujes, jer svi imaju te jeftine serije kao sto mozes da vidis... Tvoja volja, ja sam ti dao predlog, ti kako hoces...
Da,kontem sta hoces da kazes, citao sam o ovoj seriji SS-750HT i nije losa,mada vidis o tom CM nisam razmisljao.. Videcu vec,OK je predlog. Svidja mi se CM zbog garancije i snaga je OK (doduse,za moj komp je dosta i 500W ali bolje da onda dodam jos 20-30e i da sam duze miran).
Hvala Miskonius!
Da,novo je napajanje taj SS-750HT ali bih dobio 2 godine garancije. Generalno,8500 din. nije malo za napajanje,a opet ne bih zeleo da rizikujem. Razumes??
Pozdrav!
Za te pare, nista sa garancijom od 2 godine... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Da,novo je napajanje taj SS-750HT ali bih dobio 2 godine garancije :: Generalno,8500 din. nije malo za napajanje,a opet ne bih zeleo da rizikujem :: Razumes? :: :: Pozdrav :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Bravo,eto znas sta sam hteo da kazem. Jeste jako napajanje i kvalitetno ali opet je dve godine garancije malo za 8500 din.,a opet se extra napajanje. U strasnoj sam nedoumici,ne znam sta da radim. Zato sam i neodlucan. Da je bio onaj Recom od 600W,kupio bih ga kao od šale-njega sam i hteo ali eto,nema ga vise u prodaji. Na kraju cu kupiti neki LC Power i menjacu ga za dve godine (doci ce mi isto sa lovom ali cu u naredne 4 godine imati napajanje pod garancijom). Ili da uzmem taj CM sa 5 godina garancije.
Nešto slaba ponuda napajanja s tri godine garancije. Možda najbolje da uzmeš neki LC, čiftek ili AXP pa posle kad bude bolja ponuda uzmeš nešto stvarno dobro
Pa bas to za Recom,bila su dobra i jeftina napajanja. Taj TT nije los,mada mi je Mishkonius rekao za onaj CM od 600W sa 5 godina garancije. Izgleda da izmedju 50-80e nema nesto mnogo izbora za kvalitetna napajanja sa OK garancijom..
Dobar je taj CM, oko 500W snage i pravi ga Enhance, malo masnija cena al vredi zbog 5g garancije.
LC ozeanos je isto ok, al LC malo kenja za snagu i u svojoj najjačoj klasi, otprilike je jako kao onaj TT što sam ti predložio... koji bi tu bio bolji izbor, ima popularnijeg proizvođača, godinu dana garancije više i jeftinije je.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Pa bas to za Recom,bila su dobra i jeftina napajanja :: Taj TT nije los,mada mi je Mishkonius rekao za onaj CM od 600W sa 5 godina garancije. Izgleda da izmedju 50-80e nema nesto mnogo izbora za kvalitetna napajanja sa OK garancijom. :: ::
Zaintrigirao me link za TT TR-2 rx 550 w modular. Comp mi je u TT Xaser kucistu, ali sa Enermax PSU. Iznenadjenje mi je bilo kad sam pogledao specifikaciju na TT USA site-u:
To što je na linku koji si stavio stvarno nije ni za kurac.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Zaintrigirao me link za TT TR-2 rx 550 w modular. Comp mi je u TT Xaser kucistu, ali sa Enermax PSU :: Iznenadjenje mi je bilo kad sam pogledao specifikaciju na TT USA site-u :: :: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1247&ID=1536#Tab :: :: - efficiency : 70% :: - PFC: Passiv :: - Output: +12v1 max 14 A, +12v max 15 A :: :: kojim podacima verovati :: :: Ako su TT USA tacni, povoljniji je SeaSonic SS-400ET sa 80+, Active PFC i 12v 15+15 A :: to sve za 2-2,5K din manje ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.