Pozdrav svima na forumu...zanima me ako neko ima iskustva sa doticnim kucistem i cooler-om od Thermaltake-a ako moze da mi prenese neko neke utiske i koliko bi vredeli(novi su)???hvala svima unapred
AMD Athlon II X3 425@X4@Xigmatek Balder Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1700Mhz Exceleram CL9 ATI HD4730 512MB DDR5@AC turbo pro PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basic WD 640GB Blue,2x2TB WD Green@RAID 1
sto se kucista tice nema zaista sta ko da misli, cinjenica je da je u samom vrhu ali po meni samo sto se tice dizajna, mislim da je malo precenjeno, po meni je bolji izbor npr. Corsair Obsidian 800D, ali subjektivno, ne bih mogao da kazem objektivno jer je samo u pitanju UKUS. kuler, dobar je, to stoji, ali realno gledano za te pare moze da se uzme NAJBOLJA Noctua kojoj da se ne lazemo TT ne moze da parira, pa cak ni ovaj njihov najbolji cooler.
:: Pozdrav svima na forumu...zanima me ako neko ima iskustva sa doticnim kucistem i cooler-om od Thermaltake-a ako moze da mi prenese neko neke utiske i koliko bi vredeli(novi su)???hvala svima unapre :: :: link kuciste http://is.gd/HzHLL :: :: link cooler http://is.gd/RXd8K :: :: :: AMD Athlon II X3 425@X4@Xigmatek Balde :: Asus M4A785TD-M EV :: 2x2GB DDR3 1700Mhz Exceleram CL :: ATI HD4730 512MB DDR5@AC turbo pr :: PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basi :: WD 640GB Blue,2x2TB WD Green@RAID 1
Ja sam ljubitelj Thermaltake-a, i nijihova kucista su po meni no.1 Kvalitet, hladjenje, dizajn i sl. Imao sam prilike da vidim uzivo skuplja kucista tipa Element G i odusevio sam se. Sve je vrhunsko na njemu. Ovaj Level 10 odavno merkam, ali kad sam video cenu shvatio sam da ce na tome i ostati. U kvalitet i funkcionalnost ne sumnjam uopste.
Sto se tice kulera mogu da dam ocenu odokativno. Po svim parametrima, trebalo bi da se radi o kvalitetnom kuleru 6 heatpipe-a, velika baza i rekao bih dosta ravna, dva velika ventilatora i plastika sto je jako bitna stavka. Dobija se brzi i efikasniji airflow kroz aluminijumske listice, samim tim bolje hladi.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
ima daleko boljih kucista od TT, nije uopste no.1, vise izgledaju fancy nego sto su zaista dobra, po meni CoolerMaster izrada materijala na kucistima je kvalitetnija od TT, ali tek u samom vrhu mozes da kazes da je kvalitetno ali opet precenjeno u odnosu na druge, npr SilverStone.
:: Ja sam ljubitelj Thermaltake-a, i nijihova kucista su po meni no. :: Kvalitet, hladjenje, dizajn i sl. :: Imao sam prilike da vidim uzivo skuplja kucista tipa Element G i odusevio sam se :: Sve je vrhunsko na njemu :: Ovaj Level 10 odavno merkam, ali kad sam video cenu shvatio sam da ce na tome i ostati :: U kvalitet i funkcionalnost ne sumnjam uopste :: :: Sto se tice kulera mogu da dam ocenu odokativno :: Po svim parametrima, trebalo bi da se radi o kvalitetnom kuler :: 6 heatpipe-a, velika baza i rekao bih dosta ravna, dva velika ventilatora i plastika sto je jako bitna stavka. Dobija se brzi i efikasniji airflow kroz aluminijumske listice, samim tim bolje hladi. :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: Sve drugo je utopija ! :: ::
Ima daleko boljih ? Sta je to bolje kod drugih, objasni onako? Kucista uopste nisu samo fancy, vec imaju izuzetno kvalitetne modele. Verovatno nikad nisi imao prilike da vidis neki skuplji model Thermaltake-a Ja jesam i odusevio sam se koliko je kvalitetan celik i kvalitet materijala, kao i crna farba(ako je ono uopste farba). Preciznost je izvanredna, sve se uklapa u mm i nista ne mrda takodje krajevi stranica su presvuceni kvalitetnom plastikom da bi se obezbedila kvalitetna zvucna izolacija. Toliko su radili na sitnim detaljima da sam postao njihov istinski fan. Naravno koliko para toliko i muzike, to je uvek bilo, i vazi za sve brendove Sto se tice provetrenosti tu je suvisno pricati. Sa svih strana se nalaze ogromni ventilatori, koji hlade savrseno. Takodje i potenciometar za regulisanje brzine obrtaja ventilatora. Dizajn mi je takodje na prvom mestu zajedno sa Corsairom. Takodje mi se svidjaju i Corsair kucista. CM i Silverstone, jesu kvalitetni ali su po meni ispod TT-a po nekim drugim stvarima. Takodje mi se ne dopadaju Chieftec i Xigmatec i ako imaju kvalitetne modele. NZHT necu da komentarisem Ovo je moje misljenje i naravno ne ocekujem da se svi sloze.
:: ima daleko boljih kucista od TT, nije uopste no.1, vise izgledaju fancy nego sto su zaista dobra, po meni CoolerMaster izrada materijala na kucistima je kvalitetnija od TT, ali tek u samom vrhu mozes da kazes da je kvalitetno ali opet precenjeno u odnosu na druge, npr SilverStone :: ::
Level10 GT je super kućište, samo je skupo za ono što nudi - debelo oni naplaćuju dizajn. Ako ti se dizajn sviđa, a cena odgovara, samo napred, nećeš pogrešiti sigurno :)
Frio OCK je vrhunski kuler, ali za te pare možeš i bolje (tiše) da prođeš :)
:: Ima daleko boljih :: Sta je to bolje kod drugih, objasni onako
Lian Li, Silverstone, Antec su daleko ispred po kvalitetu izrade (doduše i po ceni). I to u svakoj klasi i sa svakim modelom.
:: Kucista uopste nisu samo fancy, vec imaju izuzetno kvalitetne modele. :: Verovatno nikad nisi imao prilike da vidis neki skuplji model Thermaltake- :: Ja jesam i odusevio sam se koliko je kvalitetan celik i kvalitet materijala, kao i crna farba(ako je ono uopste farba) :: Preciznost je izvanredna, sve se uklapa u mm i nista ne mrda takodje krajevi stranica su presvuceni kvalitetnom plastikom da bi se obezbedila kvalitetna zvucna izolacija :: Toliko su radili na sitnim detaljima da sam postao njihov istinski fan :: Naravno koliko para toliko i muzike, to je uvek bilo, i vazi za sve brendov :: Sto se tice provetrenosti tu je suvisno pricati. Sa svih strana se nalaze ogromni ventilatori, koji hlade savrseno. Takodje i potenciometar za regulisanje brzine obrtaja ventilatora. Dizajn mi je takodje na prvom mestu zajedno sa Corsairom
Ona stara Thermaltake Armor i Xaser kućišta su zaista bila vrhunska, po kvalitetu im je malo bilo ravnih. Ova nova nisu tako kvalitetna nažalost... A onaj stari Xaser VI je bio vrhunski... eno ga kod drugara, zaljubljen je u njega, ne bi ga menjao ni za kuću na moru - a jes kvalitetno.
:: Takodje mi se ne dopadaju Chieftec i Xigmatec i ako imaju kvalitetne modele :: NZHT necu da komentarise
Chieftec je kvalitetan, ali kad li misle (ako uopšte misle) da izbace neki model koji je u toku sa vremenom, a ne osvežene modele iz 2005 sa novom maskom, baš me interesuje. Jer to bi bila super kućišta, ali izgleda ih nećemo dočekati... A NZXT je baš suprotno, gomila opcija i mogućnosti, ali kvalitet izrade... brrr... plastikaner običan.
Sve je to lepo, samo jesi li video Spedo uživo? Poveća gomila plastike, na kućištu od 150 evra? Super je zamišljeno, ali mu je kvalitet izrade kao kod kućišta od 50 evra. A što se V serije tiče, V9 je čuven širom sveta... :) S druge strane, Armor i Element su viša klasa i oni su stvarno kvalitetna kućišta. Ima boljih, ali za cenu koliko koštaju - dobar izbor.
just my 2 cents :))
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
naravno da sam imao TT, ne bih sigurno pricao tako napamet, i znam da je materijal na TT kucistima ranije bio kvalitetan sto danas ne mogu da kazem jer nije tako, danasnji Xaser je daleko losiji i laganiji od nekadasnjeg, ako je SilverStone po tebi ispod TT-a onda nemam vise sta da komentarisem, ne mislim tako.
:: Ima daleko boljih :: Sta je to bolje kod drugih, objasni onako :: Kucista uopste nisu samo fancy, vec imaju izuzetno kvalitetne modele. :: Verovatno nikad nisi imao prilike da vidis neki skuplji model Thermaltake- :: Ja jesam i odusevio sam se koliko je kvalitetan celik i kvalitet materijala, kao i crna farba(ako je ono uopste farba) :: Preciznost je izvanredna, sve se uklapa u mm i nista ne mrda takodje krajevi stranica su presvuceni kvalitetnom plastikom da bi se obezbedila kvalitetna zvucna izolacija :: Toliko su radili na sitnim detaljima da sam postao njihov istinski fan :: Naravno koliko para toliko i muzike, to je uvek bilo, i vazi za sve brendov :: Sto se tice provetrenosti tu je suvisno pricati. Sa svih strana se nalaze ogromni ventilatori, koji hlade savrseno. Takodje i potenciometar za regulisanje brzine obrtaja ventilatora. Dizajn mi je takodje na prvom mestu zajedno sa Corsairom :: Takodje mi se svidjaju i Corsair kucista :: CM i Silverstone, jesu kvalitetni ali su po meni ispod TT-a po nekim drugim stvarima :: Takodje mi se ne dopadaju Chieftec i Xigmatec i ako imaju kvalitetne modele :: NZHT necu da komentarise :: Ovo je moje misljenje i naravno ne ocekujem da se svi sloze :: :: Element serija :: http://www.thermaltakeusa.com/Products.aspx?S=132 :: :: Armor serija :: http://www.thermaltakeusa.com/Category.aspx?S=110 :: :: Spedo serija :: http://www.thermaltakeusa.com/Products.aspx?S=131 :: :: V serija :: http://www.thermaltakeusa.com/Products.aspx?S=130 :: :: :: ima daleko boljih kucista od TT, nije uopste no.1, vise izgledaju fancy nego sto su zaista dobra, po meni CoolerMaster izrada materijala na kucistima je kvalitetnija od TT, ali tek u samom vrhu mozes da kazes da je kvalitetno ali opet precenjeno u odnosu na druge, npr SilverStone :: :: :: :: ::
Opet kazem koliko para toliko i muzike. U svim segmentima(cenovnom rangu) TT po meni ima bolju ponudu od CM. CM ima dva-tri modela koja su mi zanimljiva i to je to. Opet od Silverstona izdvajam Raven koji je stvarno super, i bolji od bilo kog CM-a (po meni). Ali globalno gledano najveci izbor ima Thermaltake.
::TT kućišta čak i u vrhu ponude su ispod proseka u tom rangu, kao CM ili Silverstone pa i Corsair..
TT Armor, Xaser, Level 10, Element G. Sve su to vrhunski proizvodi i ispred svakog CM-a kad bi kupovao. Od CM-a izdvojio bih HAF, Storm, Cosmos.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
sto se tice izbora, tj. modela TT-a tu stvarno ima dosta, to se slazem. TT Armor je takav plastikaner i tako nekvalitetno jedno kuciste da ja nemam reci, lim od stranice se tako lagano savija kao da je napravljen od kalaja, plastika je katastrofa, samo sminka preko, da sljasti, ja sam se veoma razocarao u njihov Armor i Kandalf koja bi trebalo da su kvalitetna, a u stvari su samo fancy i nista drugo.. Chieftec je za njih ZAKON! Nisam rekao da je CM bolji u smislu izgled, provetravanje itd., vec MATERIJAL od kog je izradjen, a ubedljivo najkvalitetniji materijal po meni ima Chieftec, znaci kad gledamo samo materijal i tezinu, e sad znam, odmah je Chieftec praistorijsko kuciste blabla, tako da necu dalje..
:: Opet kazem koliko para toliko i muzike :: U svim segmentima(cenovnom rangu) TT po meni ima bolju ponudu od CM :: CM ima dva-tri modela koja su mi zanimljiva i to je to. Opet od Silverstona izdvajam Raven koji je stvarno super, i bolji od bilo kog CM-a (po meni) :: Ali globalno gledano najveci izbor ima Thermaltake :: :: ::TT kućišta čak i u vrhu ponude su ispod proseka u tom rangu, kao CM ili Silverstone pa i Corsair.. :: :: TT Armor, Xaser, Level 10, Element G :: Sve su to vrhunski proizvodi i ispred svakog CM-a kad bi kupovao :: Od CM-a izdvojio bih HAF i Cosmos :: :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: Sve drugo je utopija ! :: ::
Koji Armor? Ima armor za 50eu i za 150eu ? Komsija kupio Element G, Ja se odusevio. Ne znam sta bi poboljsali na ovom modelu, sve je vrhunsko. Celik izvanredan, nema sanse da ga mrdnes bar malo prstom. Sve se uklapa u mm. Stekao sam osecaj da kad bi ga bacio sa 100m visine ne bi mu bilo nista. Sitnice i sitni detalji do maksimuma odradjeni. Provetrenost ne moze bolje. Svaki dinar vredi koji je placen za ovaj TT(120 eu u to vreme).
U sustini sve je to isto ili slicno za cenovni rang, samo je pitanje ko sta voli?
CM Stacker,Cosmos,ATCS 840 ...Nema Thermaltake ni blizu kvalitetna kucista kao CM. Drugo kada vec pominjete bar reci te na koji nacin poredite..Materijali,ergonomija,dizajn,zavrsna obrada i sl.. TT se bazira na gvozdjuriji uglavnom,nesto poput Chiefteca samo u Fancy izdanju. Ne kazem da su losi,meni se par tih modela svidja ali sam kvalitet nije prici CM-u! CM svoje top modele izradjuje od aluminijuma a znamo svi koje su prednosti istog. Hebo ti fancy izgled kad je to sama plastikanerija.Naravno sve ima svog kupca pa i taj Fancy Kic izgled.U srednjoj klasi ima razlike ali u manjoj meri. Lian Lee je isto previse izvikan.Ima dobro osmiljen dizajn i poprilicno kvalitetne komponente (aluminijum 99& ) i dobru zavrsnu obradu ali cenovno ne vredi toliko koliko je zacenjen niti po meni spada u neku klasu iznad CM top modela i sl.. Predstavlja neku liniju,klasiku ,nesvakidasnju ponudu. Corsair se isto tako fino probio i kvalitetan je.Kapa dole..
Sve u svemu mislim da je stvar izbora i licnih afiniteta.Nekom je i Chieftec kvalitetan (njegov pojam o kvalitetu je cvrsta konstrukcija i gvozdjurija) ,imao sam vise modela i sam ali to je opet sasvim druga prica o deklaraciji jkednog kvaliteta .. Najbolje je ovako.Najbolje je zato sto je moje.Ulaziti u diskusije koje nemaju kompromis niti krajnji cilj je besmisleno.Toliko.
eh brate sky, pa nisu sva cm kucista od aluminijuma daj nemoj zezati, a Stacker se vise ne proizvodi na zalost, vrhunsko kuciste je bilo, ne znam za ATSC ali Cosmos nije nista specijalno realno samo fenseraj, a TT i Chieftec sto se tice materijala su dupe i glava u korist Chieftec-a, to si sad napamet rekao, to znam jer sam pola zivota imao Chieftec, a onda sam se zajebo i puko 200eu za TT Kandalf, a gledao sam i uzivo nekoliko TT top kucista, tako da znam. Chieftec BRAVO je bilo poslednje najkvalitetnije kuciste koje sam imao i ni jedno nije zasluzilo moju paznju dok nisam uzeo ovaj Obsidian, razmisljao sam se izmedju njega i Raven.
:: CM Stacker,Cosmos,ATCS 840 ...Nema Thermaltake ni blizu kvalitetna kucista kao CM :: Drugo kada vec pominjete bar reci te na koji nacin poredite..Materijali,ergonomija,dizajn,zavrsna obrada i sl. :: TT se bazira na gvozdjuriji uglavnom,nesto poput Chiefteca samo u Fancy izdanju :: Ne kazem da su losi,meni se par tih modela svidja ali sam kvalitet nije prici CM-u :: CM svoje top modele izradjuje od aluminijuma a znamo svi koje su prednosti istog :: Hebo ti fancy izgled kad je to sama plastikanerija.Naravno sve ima svog kupca pa i taj Fancy Kic izgled.U srednjoj klasi ima razlike ali u manjoj meri :: Lian Lee je isto previse izvikan.Ima dobro osmiljen dizajn i poprilicno kvalitetne komponente (aluminijum 99& ) i dobru zavrsnu obradu ali cenovno ne vredi toliko koliko je zacenjen niti po meni spada u neku klasu iznad CM top modela i sl. :: Predstavlja neku liniju,klasiku ,nesvakidasnju ponudu :: Corsair se isto tako fino probio i kvalitetan je.Kapa dole. :: :: Sve u svemu mislim da je stvar izbora i licnih afiniteta.Nekom je i Chieftec kvalitetan (njegov pojam o kvalitetu je cvrsta konstrukcija i gvozdjurija) ,imao sam vise modela i sam ali to je opet sasvim druga prica o deklaraciji jkednog kvaliteta . :: Najbolje je ovako.Najbolje je zato sto je moje.Ulaziti u diskusije koje nemaju kompromis niti krajnji cilj je besmisleno.Toliko :: :: AMDizacija :: :: :: ::
Bolji je CM Haf X http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6653 Jes da onaj izgleda kao Sound Wave iz Transformersa ali ja ipak glas dajem Haf-u za nekih 100 evra CM 690 II Advanced ili basic. Zavisno od potreba....
Cekaj ako racunas HAF/HAF X to ne spada u top izdanje.Sama cena kucista govori.CM itekako i dan danas proizvodi njihova vrhusnka kucista u toj klasi od aluminijuma. Inace da li ti citas uopste?Ko je pominjao sve klase.Isklucivo sam se vezao za top modele kao sto sam i napomenuo.Rekao sam takodje da je srednja klasa poprilicno slicna,uz odredjene varijacije.. Stackera ima da uzmes i dan danas.Da li se proizvodi ili ne,jos uvek moze da se kupi. Ja sam ponosni vlasnik CM Stacker 832 SE ,uzeh ga jos kad se pojavio i nemam nameru da ga menjam : http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Stacker_832/ Cekaj sta sam napamet rekao.Imao sam i jedne i druge.Po cemu ti poredis Chieftec sa TT?Prvo chieftec ima metalnu (gvozdenu kontrukciju sa jako losom zavrsnom obradom.Nije bilo jednom da sam se posekao na ivice.Plastika takodje jeftina,dizajn 0 ! Jedino kuciste koje me je privuklo i njega sam imao je onaj GX gaming Alien look! Thermaltake je nesto laksi,ali je zavrsna obrada bolja i dizajn i primena.Porediti to sa Chieftecom je smesno.Sto te je razocarao Kandalf?
AMDizacija
:: eh brate sky, pa nisu sva cm kucista od aluminijuma daj nemoj zezati, a Stacker se vise ne proizvodi na zalost, vrhunsko kuciste je bilo, ne znam za ATSC ali Cosmos nije nista specijalno realno samo fenseraj, a TT i Chieftec sto se tice materijala su dupe i glava u korist Chieftec-a, to si sad napamet rekao, to znam jer sam pola zivota imao Chieftec, a onda sam se zajebo i puko 200eu za TT Kandalf, a gledao sam i uzivo nekoliko TT top kucista, tako da znam :: Chieftec BRAVO je bilo poslednje najkvalitetnije kuciste koje sam imao i ni jedno nije zasluzilo moju paznju dok nisam uzeo ovaj Obsidian, razmisljao sam se izmedju njega i Raven :: :: :: :: CM Stacker,Cosmos,ATCS 840 ...Nema Thermaltake ni blizu kvalitetna kucista kao CM :: :: Drugo kada vec pominjete bar reci te na koji nacin poredite..Materijali,ergonomija,dizajn,zavrsna obrada i sl. :: :: TT se bazira na gvozdjuriji uglavnom,nesto poput Chiefteca samo u Fancy izdanju :: :: Ne kazem da su losi,meni se par tih modela svidja ali sam kvalitet nije prici CM-u :: :: CM svoje top modele izradjuje od aluminijuma a znamo svi koje su prednosti istog :: :: Hebo ti fancy izgled kad je to sama plastikanerija.Naravno sve ima svog kupca pa i taj Fancy Kic izgled.U srednjoj klasi ima razlike ali u manjoj meri :: :: Lian Lee je isto previse izvikan.Ima dobro osmiljen dizajn i poprilicno kvalitetne komponente (aluminijum 99& ) i dobru zavrsnu obradu ali cenovno ne vredi toliko koliko je zacenjen niti po meni spada u neku klasu iznad CM top modela i sl. :: :: Predstavlja neku liniju,klasiku ,nesvakidasnju ponudu :: :: Corsair se isto tako fino probio i kvalitetan je.Kapa dole. :: :: :: :: Sve u svemu mislim da je stvar izbora i licnih afiniteta.Nekom je i Chieftec kvalitetan (njegov pojam o kvalitetu je cvrsta konstrukcija i gvozdjurija) ,imao sam vise modela i sam ali to je opet sasvim druga prica o deklaraciji jkednog kvaliteta . :: :: Najbolje je ovako.Najbolje je zato sto je moje.Ulaziti u diskusije koje nemaju kompromis niti krajnji cilj je besmisleno.Toliko :: :: :: :: AMDizacija :: :: :: :: :: :: :: ::
uzmi Chieftec BRAVO i TT Armor ili Kandalf isti qrac pa uporedi plastiku i materijal, ne znam na kog si se chf isekao ali to je NEMOGUCE, iseci ces se na frontier itd., Nemac pravi ocajnu plastiku, daj bre, bas bih voleo da imam sad kod sebe oba kucista da slikam i postavim slike, mada nije ni to isto kao kad osetis pod ruku, ono kuciste je opasno sto si mi pokazivao Sword, e to je za mene kuciste, ova ostala sranja ne mogu da prodju
:: Cekaj ako racunas HAF/HAF X to ne spada u top izdanje.Sama cena kucista govori.CM itekako i dan danas proizvodi njihova vrhusnka kucista u toj klasi od aluminijuma :: Inace da li ti citas uopste?Ko je pominjao sve klase.Isklucivo sam se vezao za top modele kao sto sam i napomenuo.Rekao sam takodje da je srednja klasa poprilicno slicna,uz odredjene varijacije. :: Stackera ima da uzmes i dan danas.Da li se proizvodi ili ne,jos uvek moze da se kupi :: Ja sam ponosni vlasnik CM Stacker 832 SE ,uzeh ga jos kad se pojavio i nemam nameru da ga menjam :: http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Stacker_832 :: Cekaj sta sam napamet rekao.Imao sam i jedne i druge.Po cemu ti poredis Chieftec sa TT?Prvo chieftec ima metalnu (gvozdenu kontrukciju sa jako losom zavrsnom obradom.Nije bilo jednom da sam se posekao na ivice.Plastika takodje jeftina,dizajn 0 :: Jedino kuciste koje me je privuklo i njega sam imao je onaj GX gaming Alien look :: Thermaltake je nesto laksi,ali je zavrsna obrada bolja i dizajn i primena.Porediti to sa Chieftecom je smesno.Sto te je razocarao Kandalf :: :: AMDizacija :: :: :: eh brate sky, pa nisu sva cm kucista od aluminijuma daj nemoj zezati, a Stacker se vise ne proizvodi na zalost, vrhunsko kuciste je bilo, ne znam za ATSC ali Cosmos nije nista specijalno realno samo fenseraj, a TT i Chieftec sto se tice materijala su dupe i glava u korist Chieftec-a, to si sad napamet rekao, to znam jer sam pola zivota imao Chieftec, a onda sam se zajebo i puko 200eu za TT Kandalf, a gledao sam i uzivo nekoliko TT top kucista, tako da znam :: :: Chieftec BRAVO je bilo poslednje najkvalitetnije kuciste koje sam imao i ni jedno nije zasluzilo moju paznju dok nisam uzeo ovaj Obsidian, razmisljao sam se izmedju njega i Raven :: :: :: :: :: :: :: CM Stacker,Cosmos,ATCS 840 ...Nema Thermaltake ni blizu kvalitetna kucista kao CM :: :: :: Drugo kada vec pominjete bar reci te na koji nacin poredite..Materijali,ergonomija,dizajn,zavrsna obrada i sl. :: :: :: TT se bazira na gvozdjuriji uglavnom,nesto poput Chiefteca samo u Fancy izdanju :: :: :: Ne kazem da su losi,meni se par tih modela svidja ali sam kvalitet nije prici CM-u :: :: :: CM svoje top modele izradjuje od aluminijuma a znamo svi koje su prednosti istog :: :: :: Hebo ti fancy izgled kad je to sama plastikanerija.Naravno sve ima svog kupca pa i taj Fancy Kic izgled.U srednjoj klasi ima razlike ali u manjoj meri :: :: :: Lian Lee je isto previse izvikan.Ima dobro osmiljen dizajn i poprilicno kvalitetne komponente (aluminijum 99& ) i dobru zavrsnu obradu ali cenovno ne vredi toliko koliko je zacenjen niti po meni spada u neku klasu iznad CM top modela i sl. :: :: :: Predstavlja neku liniju,klasiku ,nesvakidasnju ponudu :: :: :: Corsair se isto tako fino probio i kvalitetan je.Kapa dole. :: :: :: :: :: :: Sve u svemu mislim da je stvar izbora i licnih afiniteta.Nekom je i Chieftec kvalitetan (njegov pojam o kvalitetu je cvrsta konstrukcija i gvozdjurija) ,imao sam vise modela i sam ali to je opet sasvim druga prica o deklaraciji jkednog kvaliteta . :: :: :: Najbolje je ovako.Najbolje je zato sto je moje.Ulaziti u diskusije koje nemaju kompromis niti krajnji cilj je besmisleno.Toliko :: :: :: :: :: :: AMDizacija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Eh ides ti iz krajnosti u krajnost.Frontijer :D Plastika u kom smislu kvalitetna?Sto je cvrsta?Ako je zbog toga onda ok.Jeste Chieftec imao cvrstu plastiku ali je to od plastike koju koristi CM recimo daleko.Mislim konketno na tu samu leguru i zavrsnu obradu. Da ti ne nabrajam ali imao sam dosta Chieftec kucista,sa tim sam poceo svoju karijeru na polju kucista.Teska kao tuc,gvozdjurija,limarija.. Isekao sam se vise puta recimo na Dragon npr. Sword je za klasu bio bolji od svakog TT kucista u ponudi ali je definitivno po meni ruzno kuciste i glomazno ali kvalitetno.Jedino sto nije od aluminijuma.Jesu neki delovi od alu legure koja je brusena ali nije sve..Za mene je Stacker neprevazdijen i ako sada sto se tice prostora i organizovanosti ima boljih kucista.
AMDizacija
:: uzmi Chieftec BRAVO i TT Armor ili Kandalf isti qrac pa uporedi plastiku i materijal, ne znam na kog si se chf isekao ali to je NEMOGUCE, iseci ces se na frontier itd., Nemac pravi ocajnu plastiku, daj bre, bas bih voleo da imam sad kod sebe oba kucista da slikam i postavim slike, mada nije ni to isto kao kad osetis pod ruku, ono kuciste je opasno sto si mi pokazivao Sword, e to je za mene kuciste, ova ostala sranja ne mogu da prodj :: :: :
da, stacker definitivno je kvalitet tu nema price, imao sam i ja dragon, ma ti si doktor, uspeo si da se iseces na oboranu ivicu @gliga, pa evo ti npr. ona zelena odvratna plastika koja bi trebalo da drzi komponente ubodene u plocu na zadnjem delu kucista, odnosnu unutar, plastika koja se tankim zavrsnim kruzicima drzi za metal obavijen, pritom plastika nije ona legurisana sa gumom, vec TVRDA kao kamen, imao sam osecaj da ce svakog trena da pukne kad sam stezao, plasio sam se i na kraju skinuo i srafio srafovima, nisam hteo da mi pukne a platio sam kol`ko osh, zatim takva ista plastika je na prednjoj masci, ja ne znam o cemu sky prica stvarno, kod Chieftec-a je plastika najkvalitetnija moguca, cvrsta, guma+plastika, zavrsna obrada je MAT i fenomenalna je, plus nije da je toliko bitno ali ima i zavrsnu obradu sa unutrasnje strane koja nije vidna(na plastici), a zatim TT, kod Kandalf-a kad sam ugurao unutra sve komponente, u odnosu na Big Tower Dragon procesor i grafika su mi bile toplije kao i hard diskovi sto mi je najvise i zasmetalo, to je ono najbitnije a da ne pominjem kada je taj lik sto ga je uzeo slucajno nagazio stranicu i to posred corav i sva se pokrivila kao da je ne znam od papira covece, ali lako se i ispravlja , ja ne znam zaista sta je ono, neki aluminijum sa nekim mekim metalom, pise na sajtu da je aluminijum, a kuciste je zaista spolja bilo lepo, izgleda kao milion dolara.. bilo mi je krivo jer mi se svidelo ali prodao sam ga u roku od nedelju dana jednom decku iz ritopeka koji je bio apsolutno odusevljen.. a ja posle kada sam pazario BRAVO veoma sam se usrecio, kostalo je 11.000 smesnih plus sam dobio i napajanje, gde ces vise..
:: Eh ides ti iz krajnosti u krajnost.Frontijer : :: Plastika u kom smislu kvalitetna?Sto je cvrsta?Ako je zbog toga onda ok.Jeste Chieftec imao cvrstu plastiku ali je to od plastike koju koristi CM recimo daleko.Mislim konketno na tu samu leguru i zavrsnu obradu :: Da ti ne nabrajam ali imao sam dosta Chieftec kucista,sa tim sam poceo svoju karijeru na polju kucista.Teska kao tuc,gvozdjurija,limarija. :: Isekao sam se vise puta recimo na Dragon npr :: Sword je za klasu bio bolji od svakog TT kucista u ponudi ali je definitivno po meni ruzno kuciste i glomazno ali kvalitetno.Jedino sto nije od aluminijuma.Jesu neki delovi od alu legure koja je brusena ali nije sve..Za mene je Stacker neprevazdijen i ako sada sto se tice prostora i organizovanosti ima boljih kucista :: :: :: AMDizacija :: :: :: uzmi Chieftec BRAVO i TT Armor ili Kandalf isti qrac pa uporedi plastiku i materijal, ne znam na kog si se chf isekao ali to je NEMOGUCE, iseci ces se na frontier itd., Nemac pravi ocajnu plastiku, daj bre, bas bih voleo da imam sad kod sebe oba kucista da slikam i postavim slike, mada nije ni to isto kao kad osetis pod ruku, ono kuciste je opasno sto si mi pokazivao Sword, e to je za mene kuciste, ova ostala sranja ne mogu da prodj :: :: :: :: :: :
Zaboravljas unutrasnje komponente i rackove za HDD koji su bili sve samo ne dobra zavrsna obrada.Takodje ona glavna bocna sasija sto spaja kuciste ,sve ostre ivice..No ko zna,mozda je meni koza premekana i fina kao svila pa treba i najmanji pritisak da se isecem :D Konkretno kod kog modela je cvrsta guma sa plastikom? Drugo Chieftec Big Tower nije isto deklarisan kao obicna Big Tower kucista.Chieftec Big Tower je serversko kuciste i vece je od svakog Tower kucista na trzistu.
Za Kandalf su mnogi uputili reci hvale.E sad ne znam.Da se nisi previse razocarao?Ocekivao?Ja sam davno hteo da ga uzmem sa onom kombinacijom sa vodenim hladjenjem i srecom opredelio sam se na Stacker.Kazem srecom zato sto je to sasvim druga klasa.
@Gliga Kuciste je van serijsko.Stvarno da ga uzmes i da ne kupujes nista narednih 5 godina. Cak mislim da je neki italijanski dizajner,mozda Pinin Farina,nisam siguran.Mada meni je zaista ruzno i glomazno.Kvalitetno jeste.Za klasu iznad svakog TT kucistIma i potpis,plocicu.Zavrsna obrada,sve je na mestu.Funkcionalnost,ogroman prostor ali u kombinaciji sa vodenim hladjenjem sa kojim dolazi stvara zbrku jer sav topao vazduh akumulira unutar kuciste pa to dize temperaturu ostalih komponenti.Bez vodenog hladjenja je odlicno.Stranice se otvaraju na amortizere kao i gornji deo kucista.Bruka.Stvarno brutalno.
pa stvarno ne mogu da verujem, uzimao sam neki CM i TT cage za 3 i 4 hard diska za 5.25, to je lim bio takav da je radio kao tamburica, a na chieftec-u bre ne mozes da ga savijes, zavrsna obrada, pa bre sta joj fali? http://goo.gl/SXsjP to kuciste i midi tower se UOPSTE ne razlikuju sem velicine, mislim na DRagon, na BRAVO, koje god oces, mislim na SVA kucista, ne znam ocigledno ti volis onu piano plastiku koja samo izgleda lepo. A tih kaveza za hard diskove vise nema, jedino je ostalo u onom GX kucistu sto je debilizam i zbog toga ga nisam kupio, trebali su da ostave sistem sa zabicama.. Kandalf, za njega me stvarno ne interesuje sta ko kaze jer sam imao prilike da se uverim i nisam ocekivao ne znam ni ja sta, ali ocekivao sam da bar bude bolje ili priblizno dobro ali ono je tiha jeza.. ja ne znam jedino da uzmem ta dva kucista i prstom ti pokazem, ne vredi drugacije, ja sam video uverio se, ne znam kako nisi i ti primetio, mozda nisi obracao paznju na to nego vise na neke druge stvari, nebitno, jednom prilikom..
:: @imarkovic Neverni Tom :: U mene sumnjas?Covece evo ti i dan danas imam novu bocnu stranicu od Chiefteca :: :: http://i56.tinypic.com/15x0a5c.jp :: :: Zaboravljas unutrasnje komponente i rackove za HDD koji su bili sve samo ne dobra zavrsna obrada.Takodje ona glavna bocna sasija sto spaja kuciste ,sve ostre ivice..No ko zna,mozda je meni koza premekana i fina kao svila pa treba i najmanji pritisak da se isecem : :: Konkretno kod kog modela je cvrsta guma sa plastikom :: Drugo Chieftec Big Tower nije isto deklarisan kao obicna Big Tower kucista.Chieftec Big Tower je serversko kuciste i vece je od svakog Tower kucista na trzistu :: :: Za Kandalf su mnogi uputili reci hvale.E sad ne znam.Da se nisi previse razocarao?Ocekivao?Ja sam davno hteo da ga uzmem sa onom kombinacijom sa vodenim hladjenjem i srecom opredelio sam se na Stacker.Kazem srecom zato sto je to sasvim druga klasa :: :: @Glig :: Kuciste je van serijsko.Stvarno da ga uzmes i da ne kupujes nista narednih 5 godina :: Cak mislim da je neki italijanski dizajner,mozda Pinin Farina,nisam siguran.Mada meni je zaista ruzno i glomazno.Kvalitetno jeste.Za klasu iznad svakog TT kucistIma i potpis,plocicu.Zavrsna obrada,sve je na mestu.Funkcionalnost,ogroman prostor ali u kombinaciji sa vodenim hladjenjem sa kojim dolazi stvara zbrku jer sav topao vazduh akumulira unutar kuciste pa to dize temperaturu ostalih komponenti.Bez vodenog hladjenja je odlicno.Stranice se otvaraju na amortizere kao i gornji deo kucista.Bruka.Stvarno brutalno :: :: AMDizacija :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.