Realno nije bas potrebno, ako mozes stavi hdd ispred ventilatora kucista od napred koji ubacuje vazduh od spolja, to je realno dovoljno da se ne pregreva.
Ako uopste imas takvo kuciste i ventilator napred, ako ne , uzmi onu jeftiniju varijantu.
Naravno da je bolji onaj skuplji ali ako mu ne radis nista posebno onaj jeftiniji ce da ti odradi posao.
imam taj himuro, uzeo sam ga zbog ne toliko zbog hladjenja koliko zbog smanjenja buke, spusta temperaturu ali ne sad nesto puno, mozda 5c, ali mnogo efikasniji bi bio recimo ventilator, po meni nema boljeg od Scythe ITA KAZE - http://goo.gl/QPUV5
dok ne stigne novo kuciste, ako je to koje imas slabo provetreno, ako nemas ventilatore da ubacuju/izbacuju vazduh, skini stranicu od kucista , olaksaces hladjenje hdd-a i celog racunara, ja mislim da ti hladnjaci za hdd nisu toliko bitni koliko je bitno da imas jedan ventilator koji ubacuje vazduh i JOS BITNIJE jedan veci ventilator koji izbacuje vazduh iz kucista, ako imas para i ako hoces da se igras sa hladnjacima za hdd uzmi neki, poz
Mali venilatori uvek protandrcu, bacio sam ih 20 do sada, pola su bili na kojekakvim kulerima za hdd. Ali ako nisi osetljiv na iritirajuce zvukove iz kucista uzmi ovo prvo, ako jesi, drugo, ali napisao ti je imarkovic kakav je taj scythe. Najbolje resenje je vent od jedno 12cm, ispred hdd-a montiran na kuciste...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ovaj scythe ventilator je extra kvalitetan i totalno silent, plus nije od onih malecnih koji prozuje, ovaj je ozbiljan, i ima aluminijumsko telo, nema zajebancije sa japancima. @ilijavu - cesto ova nova kucista nemaju veze sa hardovima jer stoje u posebnoj zoni koju ne dotice zona gde je ploca i ostale komponente i obzirom na to ventilator je odlicna opcija ako se greje neki hard vise od propisanog
:: Mali venilatori uvek protandrcu, bacio sam ih 20 do sada, pola su bili na kojekakvim kulerima za hdd. Ali ako nisi osetljiv na iritirajuce zvukove iz kucista uzmi ovo prvo, ako jesi, drugo, ali napisao ti je imarkovic kakav je taj scythe :: Najbolje resenje je vent od jedno 12cm, ispred hdd-a montiran na kuciste... :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.