Govno u pitanju je Lexmark X340. Crno beli laserski. Jel ima neko ideju gde mogu da nadjem toner/kertridž za njega, i ako neko zna gde je jeftino punjenje?
Zvao sam ih, imaju samo mobilni u firmi (???) a lik mi kaže da iako rade do 5 može uvek da ode do firme da napuni toner. Nešto mi se ne dopada cela priča, ali za sad nemam drugi izbor. Čak mi je rekao da ima već napunjen toner pa nije problem ni da dam svoj prazan i uzmem napunjen (????) 30 evra je reciklaža crnog tonera...
Ako neko zna neki drugi servis koji reciklira tonere neka javi...
Iskopao sam i Smile Ink, slična je cena, ali je barem firma u pitanju... __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam pre dve godine uzeo dva kompatibilna tonera za moj Xerox u firmi koju sam nasao preko PCB... Sada ih nema u listingu, a iskreno i ime sam im zaboravio znam da su na Banovom Brdu kod okretnice ispod trznog centra... da li bese birooprema ili birotehna...
Sve u svemu dva ta kompatibilca su bila jeftinija nego jedan originalni toner.
A imali su i za dosta drugih marki.
Stvarno nisam od pomoci evo bas sam trazio da ih nadjem ali ne uspevam...
Cene punjenja u Bgd su oko 2500 - meni pao mrak pa sam problem punjenja resio u sopstvenoj verziji:
kupis prah za punjenje tonera - 650 dinara za 3 punjenja (a 100 grama) http://spedr.com/AAIjIt8Q pazljivo otvoris cep na kertridzu, sipas prah i zatvoris cep. Posao zahteva pazljiv rad, da se prah ne RAZLETI po celoj sobi :), jer se ne skida sa zaprljanih mesta - u praksi uzmi providne rukavice ( koriste ih frizeri prilikom farbanja kose), staru krpu na radni sto i 10-tak minuta vremena i dobio si napunjen kertridz za cca 250 din, odnosno za 10x manju cenu.
P.S. Molim CICIJU da ne komentarise, takva su vremena dosla...
Ovo nije losa varijanta ali je moguca samo kod onih kojji nemaju CHIP ako ga imas nece moci u kucnoj reziji. Nazalost dosetili se vlasi HP, Smugsmug, Lexmark i ostala zgadija.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Cene punjenja u Bgd su oko 2500 - meni pao mrak pa sam problem punjenja resio u sopstvenoj verziji :: :: kupis prah za punjenje tonera - 650 dinara za 3 punjenja (a 100 grama :: http://spedr.com/AAIjIt8 :: pazljivo otvoris cep na kertridzu, sipas prah i zatvoris cep :: Posao zahteva pazljiv rad, da se prah ne RAZLETI po celoj sobi :), jer se ne skida sa zaprljanih mesta - u praksi uzmi providne rukavice ( koriste ih frizeri prilikom farbanja kose), staru krpu na radni sto i 10-tak minuta vremena i dobio si napunjen kertridz za cca 250 din :: odnosno za 10x manju cenu :: :: P.S. Molim CICIJU da ne komentarise, takva su vremena dosla... :: :: Poz :: gavr :: Beograd :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.