Logitech Performance Mouse MX i Dark Field tehnologija
STRANA 1 OD 2
Spacewla
Logitech Performance Mouse MX i Dark Field tehnologija
14.06.2011. 00:07
T36604
status: user broj poruka: 612
Kratko i jasno - radi li ovaj miš na staklenom stolu u sobi ili je to reklamni trik? Kada kazem radi, mislim na to da radi kao na bilo kojoj drugoj podlozi. Ima li ga neko da to potvrdi jer bih ga kupio na duze vreme
Re: Logitech Performance Mouse MX i Dark Field tehnologija
14.06.2011. 01:27
status: user broj poruka: 18996
uzmi podlogu radice ti mnogo mnogo bolje, treba razmisljati i na funkcionalnost, ne samo koncepciju
:: :: Kratko i jasno - radi li ovaj miš na staklenom stolu u sobi ili je to reklamni trik :: Kada kazem radi, mislim na to da radi kao na bilo kojoj drugoj podlozi. Ima li ga neko da to potvrdi jer bih ga kupio na duze vreme
Re: Logitech Performance Mouse MX i Dark Field tehnologija
14.06.2011. 01:57
status: user broj poruka: 4420
Lepa igracka nema sta... pa, ako treba verovati nekom proizvodjacu onda je to Logitech. Sa druge strane po ZAkonu o zastiti potrosaca ukoliko nisi zadovoljan kupljenim proizvodom mozes da ga vratis u roku od 14 dana od dana kupovine, bez ikakvog razloga. Sto je dovoljno vremena da ga isprobas i vidis da li ti odgovara...
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
:: :: Kratko i jasno - radi li ovaj miš na staklenom stolu u sobi ili je to reklamni trik :: Kada kazem radi, mislim na to da radi kao na bilo kojoj drugoj podlozi. Ima li ga neko da to potvrdi jer bih ga kupio na duze vreme
javice se verovatno ERESTUN, on ima tog misa i meni je preneo sve pozitivne utiske, ja imam G700 koji je slican, s tim da na performance-u traje MNOGO duze baterija
:: Zakoni se u Srbiji doslovce primenjuju i postuju, to nam je svima jasno. :: Neka se javi neko ko poseduje ovog misa ako moze da kaze nesto korisno.
Mogao si to i u prvom postu da upises. Mene interesuje kako ti je radio, da li je bilo kocenja ili kao po bilo kojoj podlozi? I zasto si onda takav mis zamenio je valjda glavno pitanje.
:: Pa ja ti rekoh lepo. Imao sam godinu dana miša, radi na staklu, jel treba da ti crtam :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Zakoni se u Srbiji doslovce primenjuju i postuju, to nam je svima jasno. :: :: Neka se javi neko ko poseduje ovog misa ako moze da kaze nesto korisno.
evo posto si dauma smorio za medalju verovatno ja cu ti reci da taj mis NEMA NIKAKVIH lagova i radi PERFEKTNO!
:: :: Mogao si to i u prvom postu da upises. Mene interesuje kako ti je radio, da li je bilo kocenja ili kao po bilo kojoj podlozi? I zasto si onda takav mis zamenio je valjda glavno pitanje :: :: :: Pa ja ti rekoh lepo. Imao sam godinu dana miša, radi na staklu, jel treba da ti crtam :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Zakoni se u Srbiji doslovce primenjuju i postuju, to nam je svima jasno. :: :: :: Neka se javi neko ko poseduje ovog misa ako moze da kaze nesto korisno.
:: proidaje li ga neko polovnog? Vidim da ga odstranjujete nakon godinu dana. Ja bi to rado kupio tada ako i dalje ima garancij :: :: :: Pazi da neće da ti ga `prodaju`. Uvalili bi ti ga za 70€ ... dok ono ... u radnji košta 62€ NOV ... hehe. Šta će ti miš od 60€, nisi valjda odlepio? Imaš miševe od 20€ koji razbijaju kako rade ...
Postoje misevi i od 200 dinara koji rade. Mene interesuje bezicni mis koji radi na svakoj podlozi i obavezno na staklenom stolu. Ima neki za 20€ kod tebe u ponudi?
Radio je perfektno. Zamenio sam ga iz čiste dosade. Uzeo sam MX Air umesto njega, definitivno najbolji miš što se tiče ergonomije i kvaliteta, ali sam i njega promenio na kraju jer mi je dosadio onaj touch scroll...
Cicija, mogao bi manje da troluješ. To što ne opravdavaš kupovinu skupih komponenti ne zasnivaj na svojoj finansiskoj situaciji jer nekome nije problem da odvoji 60e za miš, pa i 120...
To ne znači da je neko budala što daje tolike pare, već znači hoće da kupi kvalitetnu stvar, ili ima novca dovoljno u džepu da neće osetiti to što kupi... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Mogao si to i u prvom postu da upises. Mene interesuje kako ti je radio, da li je bilo kocenja ili kao po bilo kojoj podlozi? I zasto si onda takav mis zamenio je valjda glavno pitanje :: :: :: Pa ja ti rekoh lepo. Imao sam godinu dana miša, radi na staklu, jel treba da ti crtam :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Zakoni se u Srbiji doslovce primenjuju i postuju, to nam je svima jasno. :: :: :: Neka se javi neko ko poseduje ovog misa ako moze da kaze nesto korisno.
To si lepo rekao. Neko može da kupi takav miš, a da ne crkne zbog para koje je dao,... zašto da ne, kvalitetan je i znaš zašta si dao novac. Ako nemaš para, zaradi ih. Ako imaš a nećeš da ih trošiš na HW, tvoja stvar, nemoj da smaraš.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Bas tako. Ja jedva cekam da se otarasim podloge sa staklenog stola. Imao sam prilike da koristim Anywhere MX i kupicu ga cim skupim dovoljno kesa. Vec koristim VX Nano i prezadovoljan sam, Sa Anywhere MX-om cu se otarasiti podloge i dobiti jedan slobodan USB port na notebook-u posto koristim i N305 [numpad], koji takodje ima Unifying reciever pa necu morati stalno da vadim nesto da bih ukljucio flash disk ili stagod. U svom studentskom dzepu ja itekako osetim kad odu tolike pare ali bas nikada mi nije zao zbog toga, zato sto kupujem kvalitetan uredjaj sa 3-5 god. garancije. @cicija Da imam, dao bi za njega i 500e, a ne 62
Razmislicu bas sam zagrejan za takav hardver. Razumem to da je nekome neshvatljivo jer svaki mis od 3 evra radi svoj posao. Ali kada radis sa misem na svakoj podlozi na kojoj drugi misevi to ne mogu, i nema kablova da te cimaju, to mora da kosta.
:: @cicija Da imam, dao bi za njega i 500e, a ne 62 :: ::
Dao bi ti ali nemaš. I ja bi dao 350000€ za Ferari kada bih imao 3.5 miliona €, ali nemam. To je fazon, kapiraš?!?
Luksuz kupuju oni koji imaju toliko para da ne znaju šta sa njima da urade. Studenti kupuju miševe od 3e i sanjaju one od 60€ ... aha i savetuju druge da ih kupe ... hahaha
@Space, ako ti je baš da ga teraš po staklenom stolu, samo navali ... jedino da te upozorim ono što ti `drugovi` ne napisaše a to je da tom mišu neće baterije trajati mesecima ... ima da ga puniš svake nedelje ili druge ... a to nećeš bežično kume ... ima da ga kačiš na kabal, jer ima integrisano sranje od baterije ....
ako kupujes misa samo zbog toga sto radi na staklenoj podlozi onda ti stvarno skidam kapu, prvo sto nikad u zivotu ne bih vukao misa po staklu ili jos gore po stolu zbog skupljanja raznih gamadi i prasine i guljenja stopa, ako ga samo zbog toga uzimas onda bolje uzmi mis sa kuglicom, on radi sigurno po staklu http://goo.gl/J4Fsg
:: :: :: Razmislicu bas sam zagrejan za takav hardver. Razumem to da je nekome neshvatljivo jer svaki mis od 3 evra radi svoj posao. Ali kada radis sa misem na svakoj podlozi na kojoj drugi misevi to ne mogu, i nema kablova da te cimaju, to mora da kosta :: ::
U neku ruku se slazem sa cicijom, malo je extreman i preteruje al u neku ruku ima istine u tome sto kenja :)
Takodje imarkovic je upravu sa postom iznad, staklo, drljanje bezveze skroz, uzmes obicnu krpenu podlogu ili a4 x7 i teras bilo kog misa (nek je i malo kvalitetniji) kao po staklu :)
u pravu si za ovu poentu sto si napravio ali brate sta je 60eu, nista, nije to nikakav luksuz, luksuz je da vozis mercedesa S500, ili E ili C, i sl.. ako neko voli i zeli da ima kvalitetnog misa izdvojice tih smesnih 60eu i kupice ga i bice zadovoljan bez zaljenja sto je dao toliko para..
:: :: :: :: :: :: :: :: :: Dao bi ti ali nemaš. I ja bi dao 350000€ za Ferari kada bih imao 3.5 miliona €, ali nemam. To je fazon, kapiraš?! :: :: Luksuz kupuju oni koji imaju toliko para da ne znaju šta sa njima da urade. Studenti kupuju miševe od 3e i sanjaju one od 60€ ... aha i savetuju druge da ih kupe ... hahah :: :: e ... ::
Luksuz je da voziš bilo koji Mercedes a ne samo vrhunsku klasu istih. Imam prijatelja koji jadan nema para za ćerkin komp kojoj je čak i preko potreban, ali je imao para za novi A3 ... Ja mu govorim da je mogao da kupi nov Peugeot i uštedeo bi 5000€ i ćerka bi imala komp a on moderan auto i ženu na Havaje (ovo zadnje ne bih predložio ipak) ... To ti je vidiš ROBOVANJE BRENDOVIMA. I nam tom AUDI-u će za tri četiri godine da izgubi 7000€ kao ništa. Zato ja kada vidim ove `intelaše` odmah vidim stado O V A C A kome šišaju vunu i to po rednom broju!!! Ovde je isti slučaj, eto RAIC našao miša koji radi na staklu za 15€ a onde 62€ logitech jer je brend ... Da da, moram da priznam da lepo izgleda ovaj Logitech i da je i dizajn uvek povlačio cenu ... ali ... trebalo bi da mu traje baterija bar godinu dana kao drugim Logitech miševima, da košta 35-40€ pa hajde ... ovako je već u ceni ozbiljnog PC hardvera i to je baš mnogo ... Za 60€ se kupuje 1TB HDD i donji A4TECH miš - -
:: u pravu si za ovu poentu sto si napravio ali brate sta je 60eu, nista, nije to nikakav luksuz, luksuz je da vozis mercedesa S500, ili E ili C, i sl.. ako neko voli i zeli da ima kvalitetnog misa izdvojice tih smesnih 60eu i kupice ga i bice zadovoljan bez zaljenja sto je dao toliko para. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dao bi ti ali nemaš. I ja bi dao 350000€ za Ferari kada bih imao 3.5 miliona €, ali nemam. To je fazon, kapiraš?! :: :: :: :: Luksuz kupuju oni koji imaju toliko para da ne znaju šta sa njima da urade. Studenti kupuju miševe od 3e i sanjaju one od 60€ ... aha i savetuju druge da ih kupe ... hahah :: :: :: :: e ... :: ::
e to je vec nesto sasvim drugo, drugo je stvar kompleksa, stvar ukusa i zdravo razmisljanje.. @raic, 10,15eu za bezzicni mis? e to je stvarno povoljno
:: :: Luksuz je da voziš bilo koji Mercedes a ne samo vrhunsku klasu istih. Imam prijatelja koji jadan nema para za ćerkin komp kojoj je čak i preko potreban, ali je imao para za novi A3 ... Ja mu govorim da je mogao da kupi nov Peugeot i uštedeo bi 5000€ i ćerka bi imala komp a on moderan auto i ženu na Havaje (ovo zadnje ne bih predložio ipak) ... To ti je vidiš ROBOVANJE BRENDOVIMA. I nam tom AUDI-u će za tri četiri godine da izgubi 7000€ kao ništa. Zato ja kada vidim ove `intelaše` odmah vidim stado O V A C A kome šišaju vunu i to po rednom broju!! :: Ovde je isti slučaj, eto RAIC našao miša koji radi na staklu za 15€ a onde 62€ logitech jer je brend .. :: Da da, moram da priznam da lepo izgleda ovaj Logitech i da je i dizajn uvek povlačio cenu ... ali ... trebalo bi da mu traje baterija bar godinu dana kao drugim Logitech miševima, da košta 35-40€ pa hajde ... ovako je već u ceni ozbiljnog PC hardvera i to je baš mnogo ... Za 60€ se kupuje 1TB HDD i donji A4TECH miš - - :: :: :: u pravu si za ovu poentu sto si napravio ali brate sta je 60eu, nista, nije to nikakav luksuz, luksuz je da vozis mercedesa S500, ili E ili C, i sl.. ako neko voli i zeli da ima kvalitetnog misa izdvojice tih smesnih 60eu i kupice ga i bice zadovoljan bez zaljenja sto je dao toliko para. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dao bi ti ali nemaš. I ja bi dao 350000€ za Ferari kada bih imao 3.5 miliona €, ali nemam. To je fazon, kapiraš?! :: :: :: :: :: :: Luksuz kupuju oni koji imaju toliko para da ne znaju šta sa njima da urade. Studenti kupuju miševe od 3e i sanjaju one od 60€ ... aha i savetuju druge da ih kupe ... hahah :: :: :: :: :: :: e ... :: :: ::
Ipak nisi shvatio poentu. Ja jesam student, nemam, preporucujem i ne da ne kupujem, vec ih redovno kupujem! Moje razmisljanje je da nemam pare da kupujem jeftino! Koja je poenta kupiti nesto za 3-5x manje para ako to nije u potpunosti funkcionalno. A evo i zasto sam bas to spomenuo. Navedeni A4Tech od 15e mozda radi sve navedeno ali to nije bez problema i niko ne spominje pitanje dometa a upravo tu su on i vecina ostalih dosta iza Logitech-a. Razlika u ceni se veoma lako moze opravdati senzorima [A4Tech/Logitech - opticki/laserski]. VX Nano sam vise puta koristio na udaljenosti 5-6m bez ikakvih problema/lagova [moze i dalje ali mi nije trebalo]. Za trajanje baterija na A4Tech-u ne mogu nista da kazem posto sam ga probao samo 2 puta. S druge strane, sto se tice trajanja baterija na Logitech-u, NISI u pravu, narocito kada su u pitanju laserski misevi. Oni trose mnogo manje struje od optickih. Na pomenutom VX Nano koji koristim vec duze od 2 godine, baterije sam promenio samo 6 puta! To je u proseku na oko 4-5 meseci, a na Logitech-ovom sajtu je pisalo i do 6 meseci ako se pazi, gasi kada se ne koristi i sl. Ja ga nikada ne gasim i radi kao i prvi dan! Isto verovatno vazi i za N305, kao i za K350 za koje je deklarisano trajanje jednog seta do 3 god. Ovo ostaje da se proveri posto ih imam ~godinu dana ali ne sumnjam da ce potrajati bar 2 god. sa stalnim koriscenjem.
`Robovanje brendovima` svakako postoji, ali s razlogom. Ja, npr. sa Logitech-om, Gigagyte-om, Asus-om, Kingston-om, Seagate-om [koristio samo ATA] i WD-om u poslednjih ~10 god. nisam imao nikakvih problema, a promenjeno je sigurno bar 50-ak komponenti pomenutih proizvodjaca za to vreme i uvek cu dati koji evro vise [ili koju desetinu] za njih u odnosu na druge.
:: :: Luksuz je da voziš bilo koji Mercedes a ne samo vrhunsku klasu istih. Imam prijatelja koji jadan nema para za ćerkin komp kojoj je čak i preko potreban, ali je imao para za novi A3 ... Ja mu govorim da je mogao da kupi nov Peugeot i uštedeo bi 5000€ i ćerka bi imala komp a on moderan auto i ženu na Havaje (ovo zadnje ne bih predložio ipak) ... To ti je vidiš ROBOVANJE BRENDOVIMA. I nam tom AUDI-u će za tri četiri godine da izgubi 7000€ kao ništa. Zato ja kada vidim ove `intelaše` odmah vidim stado O V A C A kome šišaju vunu i to po rednom broju!! :: Ovde je isti slučaj, eto RAIC našao miša koji radi na staklu za 15€ a onde 62€ logitech jer je brend .. :: Da da, moram da priznam da lepo izgleda ovaj Logitech i da je i dizajn uvek povlačio cenu ... ali ... trebalo bi da mu traje baterija bar godinu dana kao drugim Logitech miševima, da košta 35-40€ pa hajde ... ovako je već u ceni ozbiljnog PC hardvera i to je baš mnogo ... Za 60€ se kupuje 1TB HDD i donji A4TECH miš - - :: :: :: u pravu si za ovu poentu sto si napravio ali brate sta je 60eu, nista, nije to nikakav luksuz, luksuz je da vozis mercedesa S500, ili E ili C, i sl.. ako neko voli i zeli da ima kvalitetnog misa izdvojice tih smesnih 60eu i kupice ga i bice zadovoljan bez zaljenja sto je dao toliko para. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dao bi ti ali nemaš. I ja bi dao 350000€ za Ferari kada bih imao 3.5 miliona €, ali nemam. To je fazon, kapiraš?! :: :: :: :: :: :: Luksuz kupuju oni koji imaju toliko para da ne znaju šta sa njima da urade. Studenti kupuju miševe od 3e i sanjaju one od 60€ ... aha i savetuju druge da ih kupe ... hahah :: :: :: :: :: :: e ... :: :: ::
:: Ipak nisi shvatio poentu. Ja jesam student, nemam, preporucujem i ne da ne kupujem, vec ih redovno kupujem
Bez uvrede ali mislilo se na studente koji za sebe zaradjuju a ne uzimaju od mame i tate(ja sam i sam malo jedno malo drugo)
:: :: Za trajanje baterija na A4Tech-u ne mogu nista da kazem posto sam ga probao samo 2 puta. S druge strane, sto se tice trajanja baterija na Logitech-u, NISI u pravu, narocito kada su u pitanju laserski misevi. Oni trose mnogo manje struje od optickih. Na pomenutom VX Nano koji koristim vec duze od 2 godine, baterije sam promenio samo 6 puta! To je u proseku na oko 4-5 meseci, a na Logitech-ovom sajtu je pisalo i do 6 meseci ako se pazi, gasi kada se ne koristi i sl.
Ne znam sta bih ti rekao, ja imam Logitech G700 i punjivu njegovu japansku bakteriju 2000mAh i ne moze da izdrzi duze od 2 dana(preko noci ne koristim)
:: :: `Robovanje brendovima` svakako postoji, ali s razlogom. Ja, npr. sa Logitech-om, Gigagyte-om, Asus-om, Kingston-om, Seagate-om [koristio samo ATA] i WD-om u poslednjih ~10 god. nisam imao nikakvih problema, a promenjeno je sigurno bar 50-ak komponenti pomenutih proizvodjaca za to vreme i uvek cu dati koji evro vise [ili koju desetinu] za njih u odnosu na druge
Ne ide porediti nekadasnji ATA sa sadasnjim SATA diskovima, a danas se Gigabyte zaobilazi zbog velikih otkazivanja pretezno ploca, grafike manje-vise
:: :: Ipak nisi shvatio poentu. Ja jesam student, nemam, preporucujem i ne da ne kupujem, vec ih redovno kupujem : :: Bez uvrede ali mislilo se na studente koji za sebe zaradjuju a ne uzimaju od mame i tate(ja sam i sam malo jedno malo drugo) : :: :
Ok, tu smo isti .
edit: Mada, moram napomenuti da za takve stvari dajem samo od svog, tesko zaradjenog novca. Mislim da bih leteo sa terase [VI sprat] kada bi roditeljima spomenuo 50-100e za mis ili tastaturu .
:: :: Za trajanje baterija na A4Tech-u ne mogu nista da kazem posto sam ga probao samo 2 puta. S druge strane, sto se tice trajanja baterija na Logitech-u, NISI u pravu, narocito kada su u pitanju laserski misevi. Oni trose mnogo manje struje od optickih. Na pomenutom VX Nano koji koristim vec duze od 2 godine, baterije sam promenio samo 6 puta! To je u proseku na oko 4-5 meseci, a na Logitech-ovom sajtu je pisalo i do 6 meseci ako se pazi, gasi kada se ne koristi i sl. :: :: Ne znam sta bih ti rekao, ja imam Logitech G700 i punjivu njegovu japansku bakteriju 2000mAh i ne moze da izdrzi duze od 2 dana(preko noci ne koristim :: :: :
Nisam mislio na punjive baterije, nikada ih ne bih koristio. To je jedina stvar koja me sprecila kod kupovine K800, npr.
:: :: `Robovanje brendovima` svakako postoji, ali s razlogom. Ja, npr. sa Logitech-om, Gigagyte-om, Asus-om, Kingston-om, Seagate-om [koristio samo ATA] i WD-om u poslednjih ~10 god. nisam imao nikakvih problema, a promenjeno je sigurno bar 50-ak komponenti pomenutih proizvodjaca za to vreme i uvek cu dati koji evro vise [ili koju desetinu] za njih u odnosu na druge :: :: Ne ide porediti nekadasnji ATA sa sadasnjim SATA diskovima, a danas se Gigabyte zaobilazi zbog velikih otkazivanja pretezno ploca, grafike manje-vise :: ::
hehe Ovo izgleda, ti nisi shvatio, nije to bilo nikakvo poredjenje. Tako nesto mi nikada ne bi palo na pamet. Segate ATA diskovi su bili odlicni, a Seagate SATA diskove nikada nisam posedovao pa sam zato naveo taj detalj u zagradi. Ne sumnjam da i dalje prave odlicne diskove ali ne mogu licno da tvrdim da je tako posto ih nisam koristio. Na kraju, ipak sam naveo period od 10-ak godina .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.