Zanimaju me vasa iskustva, kupio sam Lexmark x2670 multifunkcionalni uredjaj i kada sam trebao da napunim kertridz on pokazuje da je prazan, ima neki kao cip #14 je kertridz, crn, pa da ne bih ponovio istu gresku koji stampac je najbolji za punjenje a da nije mnogo nesto skup? Hvala
I ja sam isto kao ti pojeo..ono sto se ne jede, sa tim lexmarkom, pa sam uzeo hp 2290, kupio pola litra boje i traje dugo, samo sto ti ne bih preporucio bas da uzimas ovaj uredjaj sto ja imam, pogledaj neki malo skuplji sa tim cartidgima, 21 i 22 i sam kod kuce punis.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: Zanimaju me vasa iskustva, kupio sam Lexmark x2670 multifunkcionalni uredjaj i kada sam trebao da napunim kertridz on pokazuje da je prazan, ima neki kao cip #14 je kertridz, crn, pa da ne bih ponovio istu gresku koji stampac je najbolji za punjenje a da nije mnogo nesto skup :: Hvala
Ja imam J3680 multiprktik iradi za sve pare, i fax i skener i stampa skoro pa heavy duty.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Uzmeš lepo Epson SX400, kao i ja, i kupuješ zamenske kertridže kapaciteta od po 15ml za oko 450 din. ili kupiš samoresetujuće kertridže za oko 4000 i puniš ih sam. Veruj mi da se nećeš pokajati, a najbolje idi na sajt Printer Centar pa razgledaj malo. Pozdrav!
Je l` bolja varijanta recimo laserski štampač što se tiče potrošnje tonera i trajnosti tonera usled dugog nekorišćenja.
Ja sam imao isto neki HP ali mi se mastilo non stop sušilo u kertridžu jer ja dugo ne štampam pa mi onda naiđe povelika količina da štampam. Razmak negde oko 2 nedelje između 2 štampanja.
Ako me baš niste najbolje razumeli, je l` se i toner stvrdne usled nekorišćenja ili je on dugotrajniji od mastila, pošto zaista nemam iskustva i nisam nikada imao laserski štampač.
Naravno da je bolja varijanta. Laser i pljuckavci nisu u istoj klasi. Ako imaš novca za neki pristojan laser i ako ti ne treba color štampa, onda kupuj bez razmišljanja.
:: Je l` bolja varijanta recimo laserski štampač što se tiče potrošnje tonera i trajnosti tonera usled dugog nekorišćenja :: :: Ja sam imao isto neki HP ali mi se mastilo non stop sušilo u kertridžu jer ja dugo ne štampam pa mi onda naiđe povelika količina da štampam. Razmak negde oko 2 nedelje između 2 štampanja. :: :: Ako me baš niste najbolje razumeli, je l` se i toner stvrdne usled nekorišćenja ili je on dugotrajniji od mastila, pošto zaista nemam iskustva i nisam nikada imao laserski štampač.
Da li je isplatljiviji kolor laser ili ink jet ??? To je logicno pitanje,jer svi znamo da je crno beli laser bolji, ali sta sa kolorom?i
Znaci, nadovezujem se na temu Nesica, da ne otvaramo novu.
Da li se kolor laser isplati? da li moze da se dopunjuje ili mora novi? Ako ne shtampas cesto da li je bolji laser, posto ocigledno ink ne trpi vise od dve nedelje?
U zavisnosti od stampaca imaces uglavnom tri tonera sa osnovnim bojama plus crni. Znaci moras da punis(menjas) cetiri tonera. To izadje mnogo skuplje nego da dopunjavas kertridze na ink jetu i da ih menjas novim na svaka 3 meseca.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Pa verovatno zavisi da li je u pitanju neki za kucnu upotrebu ili za manju kancelariju. Ako je za manju kancelariju onda je to verovatno neki sa odvojenim ketridzima za tri boje + crnu i kod takvog se menja boja koja nedostaje tj kad se potpuno potrosi. Ovi kucni su verovatno 4u1 pa je dopuna verovatno teza.
Ne znam tacno ali mi lici da je teko poredeci dimenzije jednih i drugih, a licno iskusto imam samo sa HP-om kod koga je sve odvojeno.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Da li je isplatljiviji kolor laser ili ink jet ??? :: To je logicno pitanje,jer svi znamo da je crno beli laser bolji, ali sta sa kolorom? :: :: Znaci, nadovezujem se na temu Nesica, da ne otvaramo novu :: :: Da li se kolor laser isplati? da li moze da se dopunjuje ili mora novi :: Ako ne shtampas cesto da li je bolji laser, posto ocigledno ink ne trpi vise od dve nedelje ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.