je ubica. Imam ga i veru mi vredi mnogo više nego što košta. Možeš staviti u njega šta god hoćeš od kartica, samo u nekim slučajevima bi verovatno morao da izvadiš jedan deo hdd rekova, što je rešeno vrlo praktično i bezmučno za korisnika.
Ventilirano je baš dobro, potvrdiće ti to par ljudi koji ga imaju na forumu... Znam da i na sajtu CMa se isto pokazuje da može da primi 5970... __________________ Scourge of PCBerza
Evo ja imam 690 II,pa da ti kazem nesto o njemu: Kad skines kavez za HDD onda dobijes jos prostora tako da mozes da ubacis sve danasnje kartice bez problema. Ja sam dokupio providnu stranicu tako da kuciste lepse izgleda jos sam narucio i led ventilatore koje cekam da mi stignu i ima da izgleda jos lepse. Uz njega dobijes 3 vent.-1 led,2-standardna.
Evo ti par slika i jedan video pa vidi dal ti se svidja:
Dovoljna su. Kućište se ne greje uopšte. Skrivanje i sklanjanje kablova je genijalno odrađeno, pa je to dodatni plus za protok vazduha. Prašine nema unutar kućišta iako ono stoji u sobi gde se puši i gde se mačke linjaju. Filtere je dovoljno malo usisati, ne moraš ih ni skidati. Ako ćeš da overklokuješ taj procesor, onda moraš uzeti neki hladnjak za njega, jer je Intelov stok slab. Može i neki veći jer je kućište dodatno prošireno na tom delu. Izgled neću da komentarišem, to je stvar ukusa. Dao sam oko 8500 dinara za njega, i neću ga menjati dok ne padne neka bomba i odleti sve u vazduh.
:: A kakvo hladjenje ima jel su dovoljna 2 kulera koja se dobija uz kuciste :: ::
Gde si uzeo providnu stranicu? Ja tražim za gladiator 600, znam da postoji ali nigde nisam uspeo da nadjem..... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Evo ja imam 690 II,pa da ti kazem nesto o njemu :: Kad skines kavez za HDD onda dobijes jos prostora tako da mozes da ubacis sve danasnje kartice bez problema :: Ja sam dokupio providnu stranicu tako da kuciste lepse izgleda jos sam narucio i led ventilatore koje cekam da mi stignu i ima da izgleda jos lepse :: Uz njega dobijes 3 vent.-1 led,2-standardna :: :: Evo ti par slika i jedan video pa vidi dal ti se svidja :: :: Slike :: http://imageshack.us/f/860/img1676n.jpg :: http://imageshack.us/f/4/img1693q.jpg :: :: Video 720p :: http://www.youtube.com/watch?v=i6mORCR41G :: :: poz :: :: ASUS P5Q PR :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: SAMSUNG T22 :: LOGITECH X-54 :: A4 TECH G800,X-755F :: ::
Re: Koje Kuciste ima najvise prostora za graficke kartice?
27.05.2011. 22:12
status: user broj poruka: 18996
Corsair 800D.
:: Drugari sta mislite koje kuciste ima najvise prostora :: HAF 912 plu :: CM 690 II Advance :: NZXT Lexa :: :: Sto se tice kartica mislim da ima prostora za kartice oko 30c :: :: Unapred hvala :))
jel ima razlike ako stavljas vent 12 sa obe strane hladnjaka nego ako stavis jednu koju duva ka zadnjoj strani kucista gde ima takodje vent koji izvlaci napolje vazduh??
heatsink je previše uzak da osetio konkretno poboljšanje.
:: jel ima razlike ako stavljas vent 12 sa obe strane hladnjaka nego ako stavis jednu koju duva ka zadnjoj strani kucista gde ima takodje vent koji izvlaci napolje vazduh? :: :: ::
ima razlike naravno ali osete se tek u extreeme performansama... znaci to radis kada je u pitanju ekstremno veliki klok, podizanje voltaze, tj. kada se ocekuje veliko grejanje.. a inace ima i u normalnom radu ali nebitno je ako je hladnjak recimo onako odokativno jedno 10cm udaljen od ventilatora koji je na kucistu.. jer sav vazduh ide pravo u njega tako da ga on izvlaci.. nema efekta kada je otvorena stranica od kucista, podrazumeva se da mora da bude zatvorena.
:: jel ima razlike ako stavljas vent 12 sa obe strane hladnjaka nego ako stavis jednu koju duva ka zadnjoj strani kucista gde ima takodje vent koji izvlaci napolje vazduh? :: :: ::
U lexa S staje gtx 570 direct cu II koja je 29,2 cm dugacka... ako ne verujes stavicu ti slike svog kucista sa tom grafom...
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODDED MAD CATZ R.A.T. 7 CORSAIR HX850 VIEWSONIC VX2739WM
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: U lexa S staje gtx 570 direct cu II koja je 29,2 cm dugacka... ako ne verujes stavicu ti slike svog kucista sa tom grafom.. :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
mislim da ti veruje, znamo svi kad si hteo da seckas cage od diskova
:: U lexa S staje gtx 570 direct cu II koja je 29,2 cm dugacka... ako ne verujes stavicu ti slike svog kucista sa tom grafom.. :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
mislio sam da mora da se sece ali ne... postoje slicice...
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODDED MAD CATZ R.A.T. 7 CORSAIR HX850 VIEWSONIC VX2739WM
Imam HAF 912 plus, i mozes da skines donji deo reck-a za hdd, i onda mogu da se uglave duze graficke. Kod ortaka smo probali 5870 u CM 690 II, staje i bez uklanjanja reck-a, pa mislim da moze i kod HAF-a. Za duze grafe, skines pola reck-a i dobijes celu duzinu hdd-a plus.
Sto se tice provetrenosti HAF 912 plus je po meni odlican za te pare i te dimenzije. Napred dobijes 20cmm vent, a iznad cpu-a sam ubacio jos jedan od 20cm. Inace vent od 12cm koji se dobije je los, umesto njega stavi nesto drugo (Noctua ) Evo kako izgleda:
Ma NZXT Lexa S je golo govno naspram 690 II !!! Ma uzimaj 690 II i bices miran. Providnu bocnu stranicu sam kupio u Subotici: http://www.easycomp.co.rs/
ASUS P5Q PRO Q9550 & HYPER 212= 4.0GHZ 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL HS SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 TB GAINWARD GTX 460 1GB `GS` COOLER MASTER 690 II ADVANCED CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W SAMSUNG T220 LOGITECH X-540 A4 TECH G800,X-755FS
Kod HAF-a mozes da izvadis gornji deo za hardove, a kod CM690 donji deo. Fora kod CM690 je sto ti grafika dodje bas tu gde ti ostaju ti gornji hardovi Za HAF znam sigurno da moze dugacka grafika da se ugura kada izvadis 4 gornja mesta za hdd. Taj CM690 ima ortak, ne mogu da se setim koliko tu ima mesta kada se to ukloni, pa necu da ti tvrdim 100%, bolje proveri. Za njega znam da staje 5870 bez vadjenja bilo cega.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Sad sam video da u CM690 Advanced staje kartica do 30,4 cm a valjda isto moze da se skloni hdd kavez a u haf 912 plus staje 27c :: :: ::
@Dragot: Naso si u koju crkvu da se molis,u Subotici kupujem komponente sam kad gori pod nogama.90% radnji su uzas a osoblje ni motiku nebi prodali. BTW bio si u Zabadtki i nisi se javio- uzas- zuti karton!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Imam HAF 912 plus, i mozes da skines donji deo reck-a za hdd, i onda mogu da se uglave duze graficke. :: Kod ortaka smo probali 5870 u CM 690 II, staje i bez uklanjanja reck-a, pa mislim da moze i kod HAF-a. Za duze grafe, skines pola reck-a i dobijes celu duzinu hdd-a plus :: :: Sto se tice provetrenosti HAF 912 plus je po meni odlican za te pare i te dimenzije. Napred dobijes 20cmm vent, a iznad cpu-a sam ubacio jos jedan od 20cm. Inace vent od 12cm koji se dobije je los, umesto njega stavi nesto drugo (Noctua :: Evo kako izgleda :: :: http://tinyurl.com/6emq9d :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.