Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kakav je - Konica Minolta PagePro 1350w?
STRANA 1 OD 1
Plamen Kakav je - Konica Minolta PagePro 1350w? 25.05.2011. 16:56 T36167

status: user
broj poruka: 2836
Cale je danas kupio pomenuti sampac i platio 6500din. Kakav je ovo stampac, jel je u rangu sa HP-om, canon i samsungo-om? Ja prvi put cujem za ovu marku. Ko proizvodi ovaj stampac? Koliko otprilike kosta punjenje ketridza? I ako je koristio neko ovaj stampac kakva su njegova iskustva? Vidim da ih ima u svim prodavnicama kompjutera.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Ne znam kakav je taj štampač 25.05.2011. 17:10 #327592

broj poruka: 1620
ali Konica je japanska kompanija koji postoji preko 100 godina, jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača kamera, filma i sl. Pre nekoliko godina su se fuzionirali sa Minoltom...pogledaj review-ove po netu, ne verujem da ovde mnogo ljudi ima taj štampač...
Fiat iustitia, et pereat mundus

cele1988 ... 25.05.2011. 17:12 #327594

broj poruka: 1424
to sve sto si pitao, pita se pre nego sto kupis :) stampac :)
nije mi jasno kako nisi cuo za Konica Minolta pa makar na nekom drugom polju ne racunajuci stampace? Verovatno si mlad pa nisi cuo za Minoltu

Daum .... 25.05.2011. 17:30 #327601

broj poruka: 12794
Au brate nisi čuo za Konica Minoltu...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

Stripy Re 25.05.2011. 17:54 #327615

broj poruka: 4163
Klasika. Ljudi vide jeftino i kupe. Sada ćeš kupovati nove tonere koji koštaju ko nov štampač (ako ih nađeš) jer za taj model nema čipova koji moraju da se zamene prilikom punjenja.

servispc bre

raic re 25.05.2011. 17:58 #327616

broj poruka: 9006
Jednom sam kupio štampač a da nisam proverio mogu li toneri da se pune i pošto je... nikad više.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

Plamen Re: Re 25.05.2011. 18:55 #327642

Auuu... Ma cale uzeo stampac u trambu, mislim ja sam bio vise za polovan HP, ali on covek sam kupio, sta sad da radim...

Sta mu dodju ti cipovi ili da li se moraju menjati prilikom punjenja ketridza ?
Jel zna neko koliko kosta punjenje ovog stampaca?

evo sad gledam po netu, ima dosta njih koji vrse punjenje ovog ketridza, cena oko 1800din, dok je npr za hp laserjet 1010/1020 oko 1300din... nije neka velika razlika, vazno je da ima...

stampac nije bash jeftin, krece se cena od 6500din pa do prosecnih 8500-9000din... Znam da je za taj novac svakako bila bolja kupovina samsung, ali jbg cale naleteo na ovo...

:: Klasika. Ljudi vide jeftino i kupe. Sada ćeš kupovati nove tonere koji koštaju ko nov štampač (ako ih nađeš) jer za taj model nema čipova koji moraju da se zamene prilikom punjenja
::
:: servispc bre
dautovic ... 25.05.2011. 19:46 #327659

broj poruka: 2855
6-7 meseci sam radio za jednog od distributera konica minolte u Srbiji - kod Arene im je predstavnistvo...

Taj model konkretno je zahvalan i odlican...kopija nije skupa i moze da se dopuni ketridz. ali da se razumemo to je najsocijalniji njihov model...

Moram da demantujem ove sto pricaju napamet i da ti kazem kako stvarno jeste.

Kad otvoris stampac(predjni dekl) mozes da izvadis `bubanj stranicu`, nju posle jednim potezom ruke odvojis od ketridza(imaju kao dva drzaca koja samo otvoris)...BUBANJ ZASTITI OD DIREKTNIH SUNCEVIH ZRAKA I DRUGIH IZVORA SVETLOSTI(to je zeleni valjak) jer kad se osvatli to je kraj - vidi se posle na kopiji, isto kao i ograbotina...

Ketridz ima cip tako da i ako ti je ostalo tonera u njemu dzabe jer je sa cipa ocitava broj preostalih kopija - obicno postoje kertridzi za 1500 i 3000 kopija, grejna jednica isto moze da izdrzi popilicno kopija(teflonsk ii silikonski valjaci)

Kako me secanje sluzi bubanj izdrzi i do 12-15 hiljada kopija ali moze da se desi da rokne i na duplo manje, nema pravila...ovo uzmi s rezervom...

Cipovanje ketridza tj upisavanje novih podataka u njega smo radili u servisu lagano...kolega je na stampanu plocicu izlemio elektorniku koja se poveze na racunar preko COM porta i napoji sa 12V(mzoda i 5V) i skine se programce i stancuje se...

E sad nisu mogli svi cipovi da se ponovo `upisu`, oni sa crvenim PCB-om nisu davali mogucnost brisanja staraih podataka i upisana novih, samo oni koji su imali zeleni PCB...

Potoje original toneri koji kostaju kao i ceo stampac i postoje kopije tonera koje su odlicne e sad ne znam koliko kostaju i po koliko ti mozes da ih nadjes...uglavnom tebi ce stampac posle 1000,1500,3000(zavisi na koliko ti je kopija taj prvi, mada obicno ti inicijalni budu 1000 ili 1500 kopija) kopija biti neupotrebljiv bez novog ili repariranog tonera

Inace Konica-Minolta je uglavnom poluprofesionalna i profesionalna oprema i medju 3-4 najbolja proizvodjaca je na svetu, RICOH, XEROX, KONICA MINOLTA...itd itd...

@servis pc bre, ne lupaj brej .)

frekfencija

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen Re: ... 25.05.2011. 20:02 #327666

Hvala ti druze puno!!! Sve si mi pojasnio... Cim bude nesto zapelo obraticu se tebi posto ti imash koliko vidim dosta iskustva sa ovim stampacima. Pozdrav!

:: 6-7 meseci sam radio za jednog od distributera konica minolte u Srbiji - kod Arene im je predstavnistvo..
:: Taj model konkretno je zahvalan i odlican...kopija nije skupa i moze da se dopuni ketridz. ali da se razumemo to je najsocijalniji njihov model..
:: Moram da demantujem ove sto pricaju napamet i da ti kazem kako stvarno jeste
:: Kad otvoris stampac(predjni dekl) mozes da izvadis `bubanj stranicu`, nju posle jednim potezom ruke odvojis od ketridza(imaju kao dva drzaca koja samo otvoris)...BUBANJ ZASTITI OD DIREKTNIH SUNCEVIH ZRAKA I DRUGIH IZVORA SVETLOSTI(to je zeleni valjak) jer kad se osvatli to je kraj - vidi se posle na kopiji, isto kao i ograbotina..
:: Ketridz ima cip tako da i ako ti je ostalo tonera u njemu dzabe jer je sa cipa ocitava broj preostalih kopija - obicno postoje kertridzi za 1500 i 3000 kopija, grejna jednica isto moze da izdrzi popilicno kopija(teflonsk ii silikonski valjaci
:: Kako me secanje sluzi bubanj izdrzi i do 12-15 hiljada kopija ali moze da se desi da rokne i na duplo manje, nema pravila...ovo uzmi s rezervom..
:: Cipovanje ketridza tj upisavanje novih podataka u njega smo radili u servisu lagano...kolega je na stampanu plocicu izlemio elektorniku koja se poveze na racunar preko COM porta i napoji sa 12V(mzoda i 5V) i skine se programce i stancuje se..
:: E sad nisu mogli svi cipovi da se ponovo `upisu`, oni sa crvenim PCB-om nisu davali mogucnost brisanja staraih podataka i upisana novih, samo oni koji su imali zeleni PCB..
:: Potoje original toneri koji kostaju kao i ceo stampac i postoje kopije tonera koje su odlicne e sad ne znam koliko kostaju i po koliko ti mozes da ih nadjes...uglavnom tebi ce stampac posle 1000,1500,3000(zavisi na koliko ti je kopija taj prvi, mada obicno ti inicijalni budu 1000 ili 1500 kopija) kopija biti neupotrebljiv bez novog ili repariranog toner
:: Inace Konica-Minolta je uglavnom poluprofesionalna i profesionalna oprema i medju 3-4 najbolja proizvodjaca je na svetu, RICOH, XEROX, KONICA MINOLTA...itd itd..
:: @servis pc bre, ne lupaj brej .
:: frekfencij
markopvict brate kako nisi cuo za tu marku... 25.05.2011. 20:06 #327667

broj poruka: 4515
Jesi se nekad slikao, jebes mu ....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stripy Re: ... 25.05.2011. 20:43 #327673

broj poruka: 4163
Proverio sam, pojavili su se čipovi tako da punjenje tonera može da se uradi ispod 1000din ako ga puniš sam

servispc bre

:: 6-7 meseci sam radio za jednog od distributera konica minolte u Srbiji - kod Arene im je predstavnistvo..
:: Taj model konkretno je zahvalan i odlican...kopija nije skupa i moze da se dopuni ketridz. ali da se razumemo to je najsocijalniji njihov model..
:: Moram da demantujem ove sto pricaju napamet i da ti kazem kako stvarno jeste
:: Kad otvoris stampac(predjni dekl) mozes da izvadis `bubanj stranicu`, nju posle jednim potezom ruke odvojis od ketridza(imaju kao dva drzaca koja samo otvoris)...BUBANJ ZASTITI OD DIREKTNIH SUNCEVIH ZRAKA I DRUGIH IZVORA SVETLOSTI(to je zeleni valjak) jer kad se osvatli to je kraj - vidi se posle na kopiji, isto kao i ograbotina..
:: Ketridz ima cip tako da i ako ti je ostalo tonera u njemu dzabe jer je sa cipa ocitava broj preostalih kopija - obicno postoje kertridzi za 1500 i 3000 kopija, grejna jednica isto moze da izdrzi popilicno kopija(teflonsk ii silikonski valjaci
:: Kako me secanje sluzi bubanj izdrzi i do 12-15 hiljada kopija ali moze da se desi da rokne i na duplo manje, nema pravila...ovo uzmi s rezervom..
:: Cipovanje ketridza tj upisavanje novih podataka u njega smo radili u servisu lagano...kolega je na stampanu plocicu izlemio elektorniku koja se poveze na racunar preko COM porta i napoji sa 12V(mzoda i 5V) i skine se programce i stancuje se..
:: E sad nisu mogli svi cipovi da se ponovo `upisu`, oni sa crvenim PCB-om nisu davali mogucnost brisanja staraih podataka i upisana novih, samo oni koji su imali zeleni PCB..
:: Potoje original toneri koji kostaju kao i ceo stampac i postoje kopije tonera koje su odlicne e sad ne znam koliko kostaju i po koliko ti mozes da ih nadjes...uglavnom tebi ce stampac posle 1000,1500,3000(zavisi na koliko ti je kopija taj prvi, mada obicno ti inicijalni budu 1000 ili 1500 kopija) kopija biti neupotrebljiv bez novog ili repariranog toner
:: Inace Konica-Minolta je uglavnom poluprofesionalna i profesionalna oprema i medju 3-4 najbolja proizvodjaca je na svetu, RICOH, XEROX, KONICA MINOLTA...itd itd..
:: @servis pc bre, ne lupaj brej .
:: frekfencij
mixer93 To je veoma dobar stampac 25.05.2011. 20:53 #327677

broj poruka: 4187
Konica Minolta je brend ... Kao sto rece neko, taj model je bas socijala,ali zahvalan. Ima jedan drug, i punio je ketridze ako se ne varam.

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

quna Re: brate kako nisi cuo za tu marku... 25.05.2011. 20:55 #327679

broj poruka: 1637
Mozda je covek bas mlad pa se slikao samo nokiom, htc-om... :P

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: Jesi se nekad slikao, jebes mu ...
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
jones66 re 25.05.2011. 21:16 #327684

broj poruka: 100

Odlican stampac, do sada sam odstampao oko 1500 stranica sa originalnim tonerom. Inace stampac kosta kod Jak@v shopa 5990.-
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs