Želim da povežem Canon iR1020 u drugoj kancelariji preko USB kabla i vidim da imaju od 5m. E sad, ima i produžni usb od 5m, pa bi mogao da ih nastavim i dobijem 10m taman koliko mi treba. Pošto se sećam da je za UTP kabl maksimalna dužina 180m i da se signal gubi ako je duže od toga, moje pitanje je da li važi neki limit i za USB, odnosno, da li će ovo raditi?
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
... al reko da i priupitam da idem na sigurno. Hvala na odgovorima...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
Znači ipak da ne produžavam, ali do 5m bi trebalo da hoće?
:: uh uh uh sta sam sve procitao, od kad nije bitna duzina usb kabla? POSEBNO je bitna kod stampaca i skenera. Moguce da ste vi pomesali sa UTP kablom :: :: Preporucljvo je do 5m, ako je duzi mogu se javljati problemi posebno kod skenera :: :: usb elektronika nije predvidjena za velike duzine.. :: :: :: frekfencij :: ::
:: logika se sama namece zato nema usb kabla od 10m da se kupi :: :: :: frekfencij :: ::
To je nov termin u fizici koji je prvi poceo da koristi jedan nas uvazen clan, HW guru i tehnicki izuzetno potkovana osoba sa izuzetnim iskustvom. Ime i nick mu necu spominjati jer je zeleo da ostane anoniman, znas kako ljudi znaju da smaraju poznate licnosti, naucnike i pronalazace.
frekfencija
:: Sta ti ovo - frekfencija :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: :: :: logika se sama namece zato nema usb kabla od 10m da se kupi :: :: :: :: :: :: frekfencij :: :: :: ::
E hvala... Ma nista, morace da budne u mojoj kancelariji, mislio sam da izbacim ispred da mi ostali iz firme ne ulaze svaki cas al ebiga... Moze on i preko UTP-a al ima Canon neku svoju tehnologiju za povezivanje, znam samo da mi treba neki adapter koji je preko 10.000 dinara da bi mogao da radi na mrezi, a to je vec preskupo samo za tako sitnu pogodnost... U svakom slucaju je korisna tema da znam i za ubuduce...
:: Sličan problem je i ovde reše :: :: http://forums.whirlpool.net.au/archive/53442 :: :: Doduše ja sam čuo da ne bi trebalo da je kabl duži od 2 m ali piše skoro svuda da je oko 5.
zavisi od kontrolera, uredjaja itd... meni je wireles adapter radio na 5+1, na 5+3 nije hteo ni da cuje. canon 4100 je bagovao i na 5, samo na 3m je radio kako treba. ne znas dok ne probas
i te kako je bitna matori, 5m je MAX. koliko treba da bude usb kabl od stampaca, jer ce u nekim trenucima samo da ti izbaci poruku USB NOT RECOGNIZED, resenje za duze od 5m. je USB HUB, ne znam zasto ali gubi se signal posle 5m. pa moze kabl da bude 10x shirmovan!
:: uh uh uh sta sam sve procitao, od kad nije bitna duzina usb kabla? POSEBNO je bitna kod stampaca i skenera. Moguce da ste vi pomesali sa UTP kablom :: :: Preporucljvo je do 5m, ako je duzi mogu se javljati problemi posebno kod skenera :: :: usb elektronika nije predvidjena za velike duzine.. :: :: :: frekfencij :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.