Iz čistog mira, bez najave mi odape HP skener za koji sam prilično emotivno vezan. Pre neki dan skenirao je super, juče, kad ga uključih, mrtav! E, sad znam da ćete me savetovati da se malo udaljim od kontejnera, pa da probam da ubacim odatle (čisto da bi sve imalo sportski karakter), ali bih ipak probao da ga popravim , pošto sam emotivno vezan, pa mi treba savet gde?
Do sada za sve hp skenere za koje znam, svi su crkli, do jednoga. I to većina od njih bez da se koriste (ali su bili na stand-buy-u), neki su bukvalno korišćeni samo kad su kupljeni i još jednom, i cvrc, rikavela, sami od sebe, nakon par godina. Ja MISLIM (dakle, ne znam stvarno), da je problem do jeftinih hp adaptera (kinesko gowno) koji rikavaju ili propuštaju šta ne treba iz mreže, ili je to opet, elektronika, onaj deo koji je i u stand-buy-u pod naponom. Pisao sam o ovome pre jedno godinu - dve, a i dalje se dešava. Ne verujem u popravku, osim ako nije SAMO adapter, onda vredi da ga pojuriš, jer su skeneri po kvalitetu skena ok, ali, awaj, baš se često dešava iz mog neuniverzalnog iskustva.
Proverio sam voltažu adaptera (to jedino mogu unimerom) i mogu raći da je stabina. Ipak, u pitanju je kineski adapter koji inače ide s skenerom. Hvala u svakom slučaju.
... ne isplati se. Ja sam popravljao Muštekov BearPaw, ali je bio u garanciji a posle je opet to crklo (elektronika) i opet zbog smrdljivog ispravljača koji je dno-dna. Eno ga negde iza ormara, lampa i mehanizam su i dalje ok, ali daje sjebatnutu sliku... sad imam čuk-čuk epsona. A dvoumio sam se između led canon-a i epsona. Ni jedni ni drugi ne crkavaju nenormalno, dok, hp crkava. Kvalitet je shodan ceni kod sve tri firme (a Muštek je shit prema njima, nužno zlo). Hoću reći, može da se popravi sve, kad su mogli bearpaw-a, mogu i hp-a, samo, da li se isplati? - verovatno ne, ali proveri. Možda je nešto beveze, jeftino, što ti može reći dobar majstor a ne neki sisoje.
Slažem se. Ako je nešto banalno, popravio bih ga, ako ne, moraću da uzmem novi. Baš tu i jeste problem, a to je gde ili kome odneti na popravku... I moj `bearpaw` je u večnim lovištima, tako da razumem. Takođe, više ne razmišljam o HP-u. Mislio sam da uzmem CANON ali si me pokolebao s Epsonom. Inače mi treba za ličnu upotrebu, ništa posebno...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.