Imam gore pomenuti multifunkcijski (toster) uredjaj koji me sluzi godinama uz punjenje kertridza(ima samo jedan kertridz za sve boje).E, sada, sestra je odnela kertridz na punjenje pre nekih mesec dana na isto mesto gde ga uvek i punim ali sada mi izbacuje poruku `Unsupported cartridge`!Nisam ga odmah isprobao kada ga je napunila pa ne znam da li mogu sada uopste nesto da `reklamiram` u vezi punjenja?Da li je moguce da su nesto prilikom punjenja zajebali pa da je geknuo kertridz, ili da su slucajno zamenili kertridze,ili je nesto trece u pitanju?Napomenucu da je normalno radilo sve na uredjaju koji je stvarno malo radio. I da,znam da je Lexmark govno i da kada rikne treba da se baci u djubre,ali ovaj put nije do njega nego do kertridza. :D
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
Očisti kontakte na kertridžu i u štampaču i ako posle toga prijavljuje istu grešku u 90% slučajeva je vrisnut kertridž ali dešava se i da crkne čitač istog u samom štampaču. Moja preporuka pravo u kantu i kupi HP. Ne bi bilo loše da prvo proveriš ispravnost kertridža tamo gde si ga punio.
... i ili 1) zapekne mastilo ili se 2) zezne elektronika na kertridzu (kod nas HP-i).
1) Potopi ga u kljucalu vodu (onaj deo sa diznama) i sacekaj malo. Posle ga osusi i trljaj o papir. Ako proradi na papiru, mozda ce i ovako. 2) proveri ga u firmi koja puni kertridze - akop ne radi kupi drugi kertridz
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ma ocistio sam kontakte i na stampacu i na kertridzu...
13.05.2011. 02:46
status: user broj poruka: 3241
i kada prislonim papir na glavu kertridza,pusta mastilo, tj. ostaje na papiru kao i ranije kada sam probao posle punjenja.Znaci,radilo je normalno do poslednjeg punjenja.A posto ga koristim jako retko,ncu ni da kupujem drugi, ali necu ni da ga bacim u djubre posto skener radi super.Cak i ako ne resim problem barem ce za skeniranje sluzitii.Odnecu tamo gde je punjen pa ce da proverimo.Jel` postoji mogucnost da su ga oni sjebali ili se to desava posle odredjenog broja punjenja? AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
pre nego sto elektronika zvizne. Nama se desavalo da nam kertridz posle prvog punjenja crkne, a desavalo nam se i da zaboravimo koliko smo ga puta dopunjavali.
Drugim recima nema pravila. Odnesi, kazi da nije koriscen neko vreme i da ga stampac ne prepoznaje. Oni ce da utvrde je li elektronika ispravna ili ne. Da dokazes ko je zeznuo elekroniku, mislim da nema sanse.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.