Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Lopovluk
STRANA 1 OD 1
raic Lopovluk 09.05.2011. 20:59 T35820

status: user
broj poruka: 9006
Svratim danas u jednu popularnu domaću firmu da kupim krš kinesko napajanje marke Bljuberi što bi Putin reko... kako bih zamenio skoropočivše a još neožaljeno takođe krš kinesko napajanje marke Solarmax.

Elem, pošto je komp u kojem se nalazilo veoma mator pojavila se potreba za 4 molexa a na novom imaju samo 2. Reših da okušam sreću pa upitah za adapter sata -> 2 molexa i očekivano umesto odgovora dobijem određenu dozu neverice i čuđenja, kao da sam im ko zna šta pogano pokazao. Kad ih je prošao prvi šok ponudiše mi dve molex račve, ja tu reko ko ga jebe, ionako nije za mene de ću da se cimam i budžim, jebeš 50din po komadu kolko mi je rečeno da košta.

Elem, pročeprka baja po onom njihovom sokoćalu pa reče kako se malo prešao i da su račve (u savršeno neobeleženoj kesici i bez ikakvih oznaka) marke Tai-Či-Čuan umesto Kung-Fu te prema tome koštaju 150din. Mislim, nije ni to sad neka cifra da crkneš od gladi al što je bezobrazluk bezobrazluk je, za buđavu račvicu ću da dam 150din eventualno ako krenu pivo da dele uz nju.

Znači... do neobeležene kesice. Odem kući, iščupam sata konektor s nekog crknutog dvd-ja, odsečem dva moleksa sa crknutog Sunflower-a, zalemim čas posla i sa 300din odem u podrum po six-pack koji upravo cevčim.

Mislim, bez veze pričica al eto čisto da izbacim višak pljuvačke.
Evo vam zato Putina kao bonus.
http://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yIo

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Stipso 09.05.2011. 21:35 #322729

broj poruka: 6645
A i taj Solarmax je nezamenjiv, toga više nema.
Pazi, da se te račve prave u Serbistanu, njihova cena bi bila 400-600 dinara. Svaki serbistanac bi ladno rekao: nemam računa da pravim za jeftinije. I sedeo kući i smišljao kako da sruši jednu vlast, dovede drugu i pri dovođenju što više ukrade za sebe, a zapali i sruši svima ostalima. Da nemaju. A i šta će im.
Ebale te račve.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

vladarko Naravoučenije: 09.05.2011. 21:39 #322733

broj poruka: 4228
napajanja sa suncem u imenu (npr. au, opet ono kinesko napajanje, suncemužarko-solarmax-sunflower) možda ne traju dugo, ali ćete dugo koristiti njihove delove, npr. za mišolovku?

Pozdrav!

Vlada

raic Eee, Pisko 09.05.2011. 21:54 #322736

Svaki prevarant naziva stipsama one koji ne nasedaju na njegove mahinacije.
Profesionalna deformacija, pretpostavljam.

Svejedno, mislim da sam pare ovako pametnije uložio, uz malo sreće ima čak da mi se povrate.

imarkovic Re: Eee, Pisko 09.05.2011. 21:59 #322738

broj poruka: 18996
pa pazi, u bg-u SVUDA, I mean svuda ta racva kosta 150din, trebao si to da znas sunce mu poljubim, na svakom koraku se prodaje i stoji cena 150din, pa sta ima brate za 50din, jedan obican plasticni muski cinc kosta toliko.

:: Svaki prevarant naziva stipsama one koji ne nasedaju na njegove mahinacije
:: Profesionalna deformacija, pretpostavljam
::
:: Svejedno, mislim da sam pare ovako pametnije uložio, uz malo sreće ima čak da mi se povrate
:: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
raic Re: Re: Eee, Pisko 09.05.2011. 22:19 #322743

Poskupelo onda, bio je jeftiniji pre par meseci, svejedno, za malo žice i tri konektora mnogo je i 50. Nego što je to većini likova karika koja nedostaje, kupe novo napajanje i moleksa ni od korova, dali bi i 300 a ne 150 da im komp proradi, to se zove profiterstvo na tuđoj nesreći.

:: pa pazi, u bg-u SVUDA, I mean svuda ta racva kosta 150din, trebao si to da znas sunce mu poljubim, na svakom koraku se prodaje i stoji cena 150din, pa sta ima brate za 50din, jedan obican plasticni muski cinc kosta toliko
DmasteRNo1 Dobar ovaj Bljuberi Putin 09.05.2011. 22:29 #322745

broj poruka: 6101
Nema šta. A tih 150 džindži ne treba da te iznenađuje.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

Don85 hehehe 09.05.2011. 22:40 #322749

broj poruka: 105
Sta bi ti brate rekao da si ti narucio dva venta za kuciste i oni ti poslali 1 ,a naplatili kao 2?! :)

emmi 4tw
raic Re: Dobar ovaj Bljuberi Putin 09.05.2011. 22:40 #322750

Pa i nisam bio osobito iznenađen, ne bi se iznenadio ni da čujem da ih od kineza nabavljaju po 15din.

A Summertek i Bljuberi imaju 12A tamo de se računa
Na matorom pše 300W a na Bb piše 450... ambiciozno. Da ne poveruješ da i ta vrsta poštenja može biti u većem kurcu nego što je onda bilo.

:: Nema šta. A tih 150 džindži ne treba da te iznenađuje
maxxio Bljuberi Hilj & American Boy 09.05.2011. 22:40 #322751

broj poruka: 665
Gde je pesma, tu je i igra:

http://www.youtube.com/watch?v=nVpqiRD_fCA

strela75 Za 50 dindzi nema vise ni hleb posteno da se uzme... 09.05.2011. 22:41 #322752

broj poruka: 1589
Sad za vikend ubacim LC5550 u stari komp, ne bih li utisao matoru mazgu (od kineskog `fung ku` napajanja) sa ventilatorom 6cm iza. I srecom 4 molexa. A pitao sam se bas sta cu da radim ako zafali.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

raic Re: hehehe 09.05.2011. 22:44 #322753

Verovatno nešto još gore nego kad sam naručio dva venta a oni posle skoro mesec dana čekanja poslali nijedan... fala dobrom kurcu da nisu probalii da mi ispostave račun za pokušaj nabavke.

:: Sta bi ti brate rekao da si ti narucio dva venta za kuciste i oni ti poslali 1 ,a naplatili kao 2?! :)
:: emmi 4tw
Don85 Re: Re: hehehe 09.05.2011. 23:01 #322759

broj poruka: 105
I to mi se desilo ranije da su me ispalili :D a nije bila mala stvar kao ovih 2 venta i 1k din. Ma opusteno. Nisam se nesto ni iznervirao samo bilo smesno kolko su `profesionalni`. Ja sam vent narucio pre 5-6 dana a u medjuvremenu sam promenio i kuciste pa mi ni netrebaju realno tj samo jedan mi i treba :D ali ako sam vec platio 2 red je da 2 i dobijem. :)

:: Verovatno nešto još gore nego kad sam naručio dva venta a oni posle skoro mesec dana čekanja poslali nijedan... fala dobrom kurcu da nisu probalii da mi ispostave račun za pokušaj nabavke
:: :: Sta bi ti brate rekao da si ti narucio dva venta za kuciste i oni ti poslali 1 ,a naplatili kao 2?! :)
:: ::
:: :: emmi 4tw
Ruff Re: Lopovluk 09.05.2011. 23:51 #322772

broj poruka: 829

ako te ne mrzi, ajde napravi kratko uputstvo kako si to uradio, sigurno ce mi kad-tad zatrebati.:))
Unapred sam ti zahvalan!:)

asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p

:: Znači... do neobeležene kesice. Odem kući, iščupam sata konektor s nekog crknutog dvd-ja, odsečem dva moleksa sa crknutog Sunflower-a, zalemim čas posla i sa 300din odem u podrum po six-pack koji upravo cevčim
:: Mislim, bez veze pričica al eto čisto da izbacim višak pljuvačke
:: Evo vam zato Putina kao bonus
:: http://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yI
ilicstefan Pa brate, tako ti je to 09.05.2011. 23:51 #322775

broj poruka: 1577
Nakupilo se dosta bagre, koja je uzgred nestručna i koja hoće da profitira. Nije samo u IT svetu nego u svim sferama života. Pa eto i te molexe prodaju za 150 din. Jeste da nije neki keš ali samo da neko stavi prst na čelo i da počne da proizvodi ovde kod nas te molex-e, i da ih ovde imamo za cenu od 50 dinara i još će taj da zaposli još jedno 20-ak ljudi u toj svojoj firmi. Jeftini molexi i još 20-ak ljudi ima radno mesto. Ali naravno što može tako lepo kad može i komplikovano.

Ja tako gledam za svaku stvar, šta možeš sam da uradiš, uradi ga, jer ćeš uraditi bolje i pritom ćeš uštedeti pare. Tako sam i pravio sto za komp (doduše nisam ja nego moj ćale ali to dođe negde na isto), sam sam sklapao komp uz nečiju pomoć .) i nisam zvao nikakve stručnjake koji će to da urade bezveze nego sam pa ga lepo na tenane uradiš.

Naravno ima i izuzetaka koji ovde kod nas rade kako treba ali nažalost veoma ih je malo.

Inače ovo me je podsetilo na jednu anegdotu kada sam kupovao svoju mašinu i kada mi je lik pri pakovanju u kesu ubacio pored mog procesora još jedan athlon II čini mi se da je bio neki x2 procesor. Neverica a potom gromoglasan smeh je nastao kada sam video da imam procesor viška. Naravno procesor sam vratio odmah sutradan. Mogao sam da budem đubre i da ga prodam ispod ruke ali onda razmišljam da ću nekome tako iz usta hleb da uzmem. Još kada bi ovako ostali razmišljali...
imarkovic Re: Re: Lopovluk 10.05.2011. 00:05 #322779

broj poruka: 18996
pa nema tu nekog filozofiranja, ovako sam ja to radio..npr.. otfikaris sta ti treba..zatim meni je bilo najlakse da odsecem konektor za FLOPPY i zalemim za te zice(boju sa bojom, to znas sigurno), jer kapiram ako ima 2 konektora koj cemi 2, ako iz nekog razloga koristim uopste floppy ima taj jedan.. ILI druga varijanta, uzmes neku iglu ili tanak ravni srafciger, i lagano povadis iz molex-a pin po pin i tako lemis pin po pin, boju sa bojom, moras da lemis tako, da moze posle zajedno sa kablom koji si zalemio da ubacis u molex, DAKLE lemis zice na PIN, ima mesta tacno za jos jedan kablic.. jbg osecam kao da sam samo ja sebe razumeo, ne vredi ako ti je ovo nejasno videcu da ti uslikam primerak ako to ne uradi raic pre mene.
@ilke - da nije bilo tebe i jos doticne persone koja te je ubedila koja je najpametnija stvar u skladu sa moralom i etikom, nista ti ne bi uradio

:: ako te ne mrzi, ajde napravi kratko uputstvo kako si to uradio, sigurno ce mi kad-tad zatrebati.:)
:: Unapred sam ti zahvalan!:
:: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silen
:: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: :: Znači... do neobeležene kesice. Odem kući, iščupam sata konektor s nekog crknutog dvd-ja, odsečem dva moleksa sa crknutog Sunflower-a, zalemim čas posla i sa 300din odem u podrum po six-pack koji upravo cevčim
:: :: Mislim, bez veze pričica al eto čisto da izbacim višak pljuvačke
:: :: Evo vam zato Putina kao bonus
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yI
:: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Shomiman Etika + Moral = Lopovluk..? 10.05.2011. 02:52 #322800

broj poruka: 1187

Češ,češ... ... ...
ilicstefan Re: Re: Re: Lopovluk 10.05.2011. 11:27 #322843

broj poruka: 1577

:: pa nema tu nekog filozofiranja, ovako sam ja to radio..npr.. otfikaris sta ti treba..zatim meni je bilo najlakse da odsecem konektor za FLOPPY i zalemim za te zice(boju sa bojom, to znas sigurno), jer kapiram ako ima 2 konektora koj cemi 2, ako iz nekog razloga koristim uopste floppy ima taj jedan.. ILI druga varijanta, uzmes neku iglu ili tanak ravni srafciger, i lagano povadis iz molex-a pin po pin i tako lemis pin po pin, boju sa bojom, moras da lemis tako, da moze posle zajedno sa kablom koji si zalemio da ubacis u molex, DAKLE lemis zice na PIN, ima mesta tacno za jos jedan kablic.. jbg osecam kao da sam samo ja sebe razumeo, ne vredi ako ti je ovo nejasno videcu da ti uslikam primerak ako to ne uradi raic pre mene
:: @ilke - da nije bilo tebe i jos doticne persone koja te je ubedila koja je najpametnija stvar u skladu sa moralom i etikom, nista ti ne bi uradio
:: :: ako te ne mrzi, ajde napravi kratko uputstvo kako si to uradio, sigurno ce mi kad-tad zatrebati.:)
:: :: Unapred sam ti zahvalan!:
:: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silen
:: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: :: :: Znači... do neobeležene kesice. Odem kući, iščupam sata konektor s nekog crknutog dvd-ja, odsečem dva moleksa sa crknutog Sunflower-a, zalemim čas posla i sa 300din odem u podrum po six-pack koji upravo cevčim
:: :: ::
:: :: :: Mislim, bez veze pričica al eto čisto da izbacim višak pljuvačke
:: :: :: Evo vam zato Putina kao bonus
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yI
:: :: ::
:: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

Ništa bez pomoći prijatelja .)
raic Re: Re: Lopovluk 11.05.2011. 16:04 #323281

Pravio sam od konektora s nekog crknutog DVD-ja, to je ovo gore na slici, ako se pravi od nekog drugog adaptera ko na slici dole ide boja na boju, navodno treba da se pazi i koja je masa za 5V a koja za 12, ovo na slici je u svakom slučaju pravilno, bemliga da li je uopšte bitno al nešto nisam raspoložen za eksperimentisanje

http://i56.tinypic.com/51obj6.jpg

:: ako te ne mrzi, ajde napravi kratko uputstvo kako si to uradio, sigurno ce mi kad-tad zatrebati.:)
:: Unapred sam ti zahvalan!:
Ruff re 16.05.2011. 16:53 #324864

broj poruka: 829

zahvaljujem na odgovorima, momci. ne skodi znati.:)

asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p

uroshnet Re 16.05.2011. 18:14 #324897

broj poruka: 1033
Skoro sam i ja tako nesto radio (spajao sa jednog jos 2) nije to tesko, jer majmuni naplacuju i sisaju (šišaju, mada mogu i da nam ga sisaju) za sve zivo. Mislim u sustini to nije neki novac, ali cemu davanje 150din. za ebene 4 zicice i dva konektora koji u proizvodnji ne kostaju ni 20din. Ustvari znam 50din-Vladi, 25-porez, 25-transport, 25-carina i 5 din zarada za kineze :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs