Jel moze neko iz BG-a da ode do Desk-a da pokupi plasticne holdere za kuciste CM Centurion koji drze kartice (obecali su da ce da mi ih poklone),i posalje mi to u Nis? Ne kosta nista sem dobre volje i malo slobodnog vremena. Nazalost,ne isplati mi se da mi ih oni salju posto onda pored dostave moram da platim i uslugu slanja.Detalji na PM.Dobrocinitelju placam pice. Hvala unapred.
To mogu oni da posalju obicnom preporucenom postom, pismom, to je malo sto salju i staje u onaj sundjerasti koverat a kosta svega 100 dinara, a koje mozes da uplatis nekom od njih kao kredit za mobilni ili na racun
O kakvom pakovanju pričaš? Ubace to što ti treba u najobičniju bilo kakvu kutiju, zalepe trakom i pošalju ti. Ja šaljem skoro svakog dana pakete, sa i bez otkupa. Zovi AKS kurirsku službu pa ih pitaj (izguglaj njuhov broj u tvom mestu). Kod njih je slanje paketa do 1Kg težine oko 200-250 din.
:: Nisi pazljivo citao.Nije mi puno.Problem je u tome sto na tih 200-300 ide jos 600-700,odnosno to je vec neisplativo :: ::
brza posta OK sve to stima ali ne bilo koja imam ja i losih iskustava recimo porucim kuciste cena 3600 koja posta (city expres)-ok salj i sutra dan ja nisam kuci ali stize postar da se preuzme posiljka ali u posti ? ukucani odu bez pardona u postu kad ono posiljka vredi 4390 (opa ), oni preuzmu razlika je nepunih 800 dindzi pa ti vidi sta je tu isplativo i ko je tu lud plus toga paket (posto je vec)i nije donesen na kucnu adresu vec su ladno cekali da mi dodjemo po njega kad pogledam otpremnicu cena je dignuta za 200 din u startu itd,itd nazovem ja lika kad ono ma neee niste vi u pravu niko nije reko 3600 vec 3800 i niko nije reko city vec post expres a vi ste se slozili sa uslovima znaci ima svega i svacega uglavnom ja se drzim AKS-a i to je OK ili citija mada oni imaju vece cene a od ostalih bezim
Sedam u trolu 41 (50 dinara), pa u autobus 23 (50 dinara) i staigao sam u Desk. Nazad 23 autobus (50 dinara), pešačim od Kneza do autobuske. Autobuska je totalno zagrađena (metal-staklo) pre jedno 3 meseca. Vozaču ne može da se doturi ni igla, a kamoli pošiljka kao nekada kroz ogradu. Mora se kupiti peronska karta (120 dinara) i ući na peron. Vozaču moram dati 200 dinara, jer ne padaju na priču platiće taj u Nišu. Plaća onaj ko šalje i tu ne popuštaju. Penjem se peške do Kneza i vatam 41 (50 dinara). Suma sumarum: 50 + 50 + 50 + 120 + 200 + 50 = 520 dinara. Za 2 sata mora da popijem bar 2 piva (400 dinara), jer u suprotnom ne funkcionišem i poslaću paket greškom za Sombor. 520 + 400 = 920 dinara Znači uplatiš mi 920 dinara na TR i ja ti odmah šaljem.
Mora ipak 1000 dinara, jer ako mi se pripiša, mora na štajgi posebno da platim 50 kinti za pišanje. Za onih 120 dinara nema ni pišanje. Tako je u BG, jebi ga.
:: Sedam u trolu 41 (50 dinara), pa u autobus 23 (50 dinara) i staigao sam u Desk :: Nazad 23 autobus (50 dinara), pešačim od Kneza do autobuske. :: Autobuska je totalno zagrađena (metal-staklo) pre jedno 3 meseca :: Vozaču ne može da se doturi ni igla, a kamoli pošiljka kao nekada kroz ogradu. :: Mora se kupiti peronska karta (120 dinara) i ući na peron :: Vozaču moram dati 200 dinara, jer ne padaju na priču platiće taj u Nišu :: Plaća onaj ko šalje i tu ne popuštaju :: Penjem se peške do Kneza i vatam 41 (50 dinara) :: Suma sumarum: 50 + 50 + 50 + 120 + 200 + 50 = 520 dinara :: Za 2 sata mora da popijem bar 2 piva (400 dinara), jer u suprotnom ne funkcionišem :: poslaću paket greškom za Sombor :: 520 + 400 = 920 dinar :: Znači uplatiš mi 920 dinara na TR i ja ti odmah šaljem :: :: Mora ipak 1000 dinara, jer ako mi se pripiša, mora na štajgi posebno da platim :: 50 kinti za pišanje. Za onih 120 dinara nema ni pišanje. :: Tako je u BG, jebi ga :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Post express kauboji ponovo na delu, pa nisam ih dovoljno izdrobio izgleda - nekim papanima ni batine ne pomazu.
Let me guess rekli su ti da placas postarinu i da moras dodatno da platis iznos koji je veci od postarine kako bi oni te pare(otkupninu) vratili nazad.
A City pa tek je tu veselo, ovaj kurir sto meni donosi ima bar pet licnosti u glavi i uvek prave party - nazove me lik dan posto je trebao da isporuci paket i pita ladno - Jel moram danas da ti donesem??????????@ ako ne docu sutra!!!!!!!!!!!!!!!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: brza posta OK sve to stima ali ne bilo koj :: imam ja i losih iskustav :: recimo porucim kuciste cena 3600 koja posta (city expres)-ok sal :: i sutra dan ja nisam kuci ali stize postar da se preuzme posiljka ali u posti :: ukucani odu bez pardona u postu kad ono posiljka vredi 4390 (opa ), oni preuzmu :: razlika je nepunih 800 dindzi pa ti vidi sta je tu isplativo i ko je tu lud plus toga paket (posto je vec)i nije donesen na kucnu adresu vec su ladno cekali da mi dodjemo po njeg :: kad pogledam otpremnicu cena je dignuta za 200 din u startu itd,it :: nazovem ja lika kad ono ma neee niste vi u pravu niko nije reko 3600 vec 3800 i niko nije reko city vec post expres a vi ste se slozili sa uslovima :: znaci ima svega i svacega uglavnom ja se drzim AKS-a i to je OK ili citija mada oni imaju vece cene a od ostalih bezim ::
POST-expres nikako. Najskuplji su. AKS je prvi počeo da prima evriće i njih se držim uglavnom. Sve zavisi od kurira do kurira. Ali ako se često šalje brzo se kultivišu. Mora samo jednom vaspitno da im se pokaže bejzbolka.
Podseti me njegov post na moj slucaj od pre god-dve, burazer iz ns-a bio kod mene i zaboravi punjac za mobilni i to onaj kineski buvljoni od 300-500 din daj boze i toliko, zove me sutradan i prvo lepo zamoli ajd molim te ako mozes da mi posaljes `gde sad da kupujem drugi`. Upalim auto , odem na autobusku i posaljem `coeku. Suma= gorivo+parking+ulaz na peron+soferu baksis.................dvostruko vise od cene tog jebenog punjaca a plus ne racunam izgubljeno vreme od jedno sat i po-dva,odlazak i svaracanje u mek(ne mogu ga omanem kad mi se nadje na ruti)
Sto se tice sluzbi sve probah, ali poslovno i privatno samo AKS, evri, tezinu paketa procenjuju odokativno i uvek u korist nas a na njihovu stetu(bar ovaj moj/moji kuriri) tako da sto se mene tice svaka preporuka
Snupika to ti je cisto subjektivno misljenje i zavisi iskljucivo od kurira koji radi tvoj sektor, ja sam se pobratio sa ovim mojim i sad ladim jajca u ladu.
O post ex sam rekao sta sam imao i dokazao milion puta da su dno dna.
Sto se City-ja tice skuplji su od AKS-a, ne jednom mi je posiljka otisla u tasmaniju i ako ima svaka post broj na sebi i najgore od svega ako saljes paket sa otkupom ti placas postarinu unapred i pare dobijas ko zna kad na jebeni ziro racun- pa malko provizije i bankama, da ne propadnu ne daj boze.
Overnight je bio OK dok nisu metili iz nama ne poznatih razloga lokot na establishment, a A2B je izgleda digao ruke(isto kao i DHL ) od nas sitnih prasinara i presao na firme.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Kakav crni aks, oni su mi najgori, njih samo u krajnjoj nuzdi. Lopovcine lazljive neprofesionalne :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: ::
Da obrazlozim moj prethodni post da cisto bude jasnije zasto sam ono rekao.
Prvo, donose posiljku mnogo kasno, oko 19h, to me izludjuje, nikad ne znam kad da budem kuci. Kad kaze tu sam za 20min, ne dodje pola sata. Dalje, ponasaju se bahato sa posiljkama, cesto ostete nesto. Jednom zovem da pitam kada ce da stigne paket, oni kazu da nema nista za mene. Ja se tu zacudim, zovem coveka, kaze poslao. Ja tu ono, pojma nemam sta se desava. Posle par sati (oko 20:30) zovu oni mene iz magacina i kazu, OPUSTENO: `Znate, vas paket zapao u cosak kombija ispod kartona i papira pa nismo videli, ako hocete dodjite kod nas da uzmete` eeee! JA da idem da uzmem a placam postarinu! I po politici firme, MORAJU da ti isporuce sutradan, inace placaju 10x vise nego vrednost usluge, znaci 240x10=2400. Ja zovem reklamacije i oni mi daju mail kao samo njima to recite i dobicete. Ja to uradim, i ovi preko maila pocnu da me farbaju kao da sam retard, pri tome svaki sledeci mail sadrzi logicku gresku jer pobijaju sta su napisali u prethodnom. OPUSTENO su mi rekli da je to usluga danas za PREKOSUTRA gde im ja tu na sve njihove odgovore lepo citiram sa njihovog sajta sta su oni napisali (gde nikako NEpostoji ta usluga). I znate sta su mi odgovorili? NISTA! Videla goveda da su retardirana i samo jednostavno NISU odgovorili! MAmu li im, sto se iznerviram kad se samo setim! :@
Eto zato ih ne volim. City express mi je tu i tamo ok, samo sto kuriri kradu. Kaze mi 14860din, aj pogledam na papir i kazem `a sto ovde pise 14810?` a on `Jo, vidi stvarno, nisam video`. Nemoj molim te.
Post express najvise volim zato sto neizostavno posiljke stizu do 10h i novac uredno vracaju odmah dan nakon isporuke i NIKAD mi nista nisu ostetili i sve je bilo u najboljem redu. A da su skupi jesu, za preko pola kila, do pola kila su jeftiniji od svih, i od aksa. Eto, cisto da obrazlozim :)
Verovatno ce ovo svi da preskoce, al dobro :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Nije valjda da sam nejasan? Cini mi se da sam lepo taksativno izlozio i da se nisam nigde pogubio. Ovo sam skratio sto vise mogu, a imam mailove koje su mi polumozgasi slali.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Kakav crni aks, oni su mi najgori, njih samo u krajnjoj nuzdi. Lopovcine lazljive neprofesionalne :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: ::
ali nekako mi neki delovi zvuce kao wlada npr. :`ako ocete dodjite kod nas da uzmete eee!` i naravno duzina :) shvati ovo kao salu naravno... inace ponovio si se sa tim x6 kako sad sljaka komp???
inace aks je dripacka firma. poslao ja jednu grafu za ns u cetvrtak, a novac od prodaje su mi isporucili tek u petak sledece nedelje + 50din i to dam ja dzukeli 500din dok sam preuzimao kesh 140e(brojim novac) na ulici i covek iskulira da mi vrati kusur. pitam ga jel bre gde je kusur 450din a on jaaaooo izvini evo.....
Kad si cicija pa ne daš sam čoveku bakšiš on mora da se snađe Ja radim samo sa AKS-om, naravno kad šaljem, čoveka sam već upoznao i čak mi zna i broj telefona i pozove me, lepo se dogovorimo kad da mi donese i samo me zvrcne i pita jel mogu sad da dođem, šta ti je deresura... City sam odjebao odavno jer su počeli da naplaćuju poštarinu unapred i ukunuli osiguranje pošiljke što je bila mnogo dobra stvar za onoga ko šalje vrednu robu sa otkupninom. PostExpress je dobar ali znaju da zezaju da su kao pokušali dostavu pa onda ti ideš sam da preuzmeš u pošti a ja sedim i čekam kući ko majmun... Ma svi su oni isti čim se malo najedu, ovaj dečko iz AKS-a pada s’nogu od posla i jedva stiže da sve uradi jer je sam u gradu od 35k ljudi plus sva okolna sela a gazdi ne pada na pamet da zaposli još jednog pa čovek mora na kraju da odlepi, do sad se izmenjala trojica... Treba i njih razumeti.
:: ali nekako mi neki delovi zvuce kao wlada npr. :`ako ocete dodjite kod nas da uzmete eee!` i naravno duzina :) shvati ovo kao salu naravno... inace ponovio si se sa tim x6 kako sad sljaka komp?? :: :: inace aks je dripacka firma. poslao ja jednu grafu za ns u cetvrtak, a novac od prodaje su mi isporucili tek u petak sledece nedelje + 50din i to dam ja dzukeli 500din dok sam preuzimao kesh 140e(brojim novac) na ulici i covek iskulira da mi vrati kusur. pitam ga jel bre gde je kusur 450din a on jaaaooo izvini evo..... :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
Shljaka super, oseca se i u radu svakodnevnom da je brzi komp. Sintetika naravno izbacuje mnogo veci score, igrice isto rade sve na max ali sa kojim fps vise i tako..
:: ali nekako mi neki delovi zvuce kao wlada npr. :`ako ocete dodjite kod nas da uzmete eee!` i naravno duzina :) shvati ovo kao salu naravno... inace ponovio si se sa tim x6 kako sad sljaka komp?? :: :: inace aks je dripacka firma. poslao ja jednu grafu za ns u cetvrtak, a novac od prodaje su mi isporucili tek u petak sledece nedelje + 50din i to dam ja dzukeli 500din dok sam preuzimao kesh 140e(brojim novac) na ulici i covek iskulira da mi vrati kusur. pitam ga jel bre gde je kusur 450din a on jaaaooo izvini evo..... :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
Meni je AKS takodje najnaj resenje. Vidim ljudi imaju losih iskustava,ali eto desilo se! Uvek dobijem aks-om paket poslepodne izmedju 3-5...Tako sam naviko,i zadovoljan sam. I sto se placanja tice,bagatela mi je,jer dosta su jeftini,a meni licno izadje oko 1k dinara da dodjem do BG-a.
:: Kad si cicija pa ne daš sam čoveku bakšiš on mora da se snađe :: Ja radim samo sa AKS-om, naravno kad šaljem, čoveka sam već upoznao i čak mi zna i broj telefona i pozove me, lepo se dogovorimo kad da mi donese i samo me zvrcne i pita jel mogu sad da dođem, šta ti je deresura... City sam odjebao odavno jer su počeli da naplaćuju poštarinu unapred i ukunuli osiguranje pošiljke što je bila mnogo dobra stvar za onoga ko šalje vrednu robu sa otkupninom. PostExpress je dobar ali znaju da zezaju da su kao pokušali dostavu pa onda ti ideš sam da preuzmeš u pošti a ja sedim i čekam kući ko majmun... Ma svi su oni isti čim se malo najedu, ovaj dečko iz AKS-a pada s’nogu od posla i jedva stiže da sve uradi jer je sam u gradu od 35k ljudi plus sva okolna sela a gazdi ne pada na pamet da zaposli još jednog pa čovek mora na kraju da odlepi, do sad se izmenjala trojica... Treba i njih razumeti :: :: :: :: ali nekako mi neki delovi zvuce kao wlada npr. :`ako ocete dodjite kod nas da uzmete eee!` i naravno duzina :) shvati ovo kao salu naravno... inace ponovio si se sa tim x6 kako sad sljaka komp?? :: :: :: :: inace aks je dripacka firma. poslao ja jednu grafu za ns u cetvrtak, a novac od prodaje su mi isporucili tek u petak sledece nedelje + 50din i to dam ja dzukeli 500din dok sam preuzimao kesh 140e(brojim novac) na ulici i covek iskulira da mi vrati kusur. pitam ga jel bre gde je kusur 450din a on jaaaooo izvini evo..... :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.