Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Logitech webcam C160 problem
STRANA 1 OD 1
Neba Logitech webcam C160 problem 08.04.2011. 22:53 T35176

status: user
broj poruka: 1197
Imam problem sa podešavanjima u njihovom softveru. Isključim RightLight i Auto, i kad pokušavam da podesim parametre (Exposure, Gain, Brightness, Contrast i Color) on se gubi i ne ostavlja ono što sam podesio nego na svakih 5 sekundi piči neka random podešavanja. Tražio sam rešenje problema na Google-u ali nisam imao uspeha. OS je Windows XP x86. Ako neko ima bilo kakvu predstavu rešenja problema ili uzroka neka mi pokuša pomoći. Inače Avira i Malwarebytes ne nalaze ništa. Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Logitech webcam C160 problem 09.04.2011. 08:59 #312973

broj poruka: 6645
Logitech je džubre firma za jeftine proizvode - sve što je kod njih jeftino napravljeno je tako, ne loše, nego namerno iritirajuće da te nateraju da se iskeširaš više i kupiš nešto pravo. Drugim rečima, ili plati skoro duplo u odnosu na mnoge druge proizvođače, pa ćeš dobiti kvalitet, ili - nećeš i gotovo.
Probaj još, ako već nisi, u podešavanjima da odčekiraš auto ili kvačice u kućicama koje forsiraju prepodešeno stanje, obično se nalaze pored klizača za podešavanje parametara slike. Ako ostanu čekirane, tvoja manuelna podešavanje se razdese onog trenutka kada se promene svetlosni uslovi ili kada izađeš iz podešavanja... u suprotnom... biće ti žao da kameru resetuješ o zid (kao i meni sličan Logitech) a nećeš je imati. Kupi drugi, gomila bezimenih kineza radi bar 100% od najjeftinijeg (a skupljeg) Logitech-a... ili kupi istu firmu, ali im se cene kamera koje valjaju, kreću od 3500 pa naviše.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Imam problem sa podešavanjima u njihovom softveru. Isključim RightLight i Auto, i kad pokušavam da podesim parametre (Exposure, Gain, Brightness, Contrast i Color) on se gubi i ne ostavlja ono što sam podesio nego na svakih 5 sekundi piči neka random podešavanja. Tražio sam rešenje problema na Google-u ali nisam imao uspeha. OS je Windows XP x86. Ako neko ima bilo kakvu predstavu rešenja problema ili uzroka neka mi pokuša pomoći. Inače Avira i Malwarebytes ne nalaze ništa. Hvala unapred.
Neba Kamera je ok 09.04.2011. 09:22 #312981

Softver me zeza. Odčekirao sam Auto, ali klizači i dalje luduju, kao kad si sa nekim na TeamVieweru pa te on zeza i klikće za tobom... Ima li neki alternativni softver koji bi mogao da zameni Logitechov? Naravno da ima te klizače i čuda.
Pisko Puhhh 09.04.2011. 11:57 #313003

broj poruka: 6645
OMCAP ili tako nešto softver. Mnoge kompanije ga instaliraju kao vezu između drajvera i ostalih programa koji koriste samu kameru, u njemu su podešavanja koja te zezaju sa Logitech-ovim softverom. Probaj, kad već ne radi, ne može biti gore, mada kada to ne bih znao ne bi ovo preporučio očekujući da će ta dva programa da se pokolju međusobno...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Neba puno 09.04.2011. 13:14 #313018

Hvala Pisko, probaću ovo kad dodjem kući, pa javljam epilog. Ma ovo mi je neka sideshow mašina koja služi mojoj devojci da se iživljava na netu, ali ne verujem da ima nekih štetočina. Najveći smor mi je što je HDD stari ata 60GB koji se vuče sporije od evolucije, pa svaki install/uninstall traje po mesec godina... Odoh da meditiram. Zdravo!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs