Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
HD webcam pitanje, ili mozda skype... hmm
STRANA 1 OD 1
luja-88 HD webcam pitanje, ili mozda skype... hmm 04.04.2011. 00:45 T35064

status: user
broj poruka: 1636
Zanima me sledece:
Da li HD web kamere mogu da `pustaju` SD kvalitet pri video razgovoru preko skype i sl. ?
Ovo je vise vezano za softver koji se koristi [u ovom slucaju skype], obzirom na to da je senzor takav, kakav je i nema druge, al ae da cujem iskustva.

Sad ce neki da kazu sta ce ti onda HD webcam, je l` da? :)
Iz razloga sto coveku kome je potrebna nije zao da investira u buducnost i da pare za neki Logitech C510 npr. ali trenutno nema mogucnosti za upload veci od 128Kbps [realnih ~100]. Tu trenutno lezi ogranicenje. Pa, da ne bi dosao u situaciju u kojoj bi dao ~50e za kameru, a slika i zvuk `seckaju` pri razgovoru, pitam Vas.

Uvek sam koristio kameru ugradjenu u lap pa nemam pojma kako se ove zaebane ponasaju...

Unapred hvala na odgovorima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vordaaaa re 04.04.2011. 01:54 #311261

broj poruka: 101
Nisam probao da prikljucim moju fullhd kameru na komp da je koristim za skype ali mislim da ce to biti ok jer program ima fiksnu intilizaciju rezolucije video uredjaja... sto znaci da ce skype koristiti rezoluciju 640x480 a ne 1280x720 ili u mom slucaju 1920x1080...
Verovatno ce uskoro da se pojavi i opcija za vise rezolucije....

luja-88 da, i ja sam tako mislio... 04.04.2011. 03:08 #311272

Ali Skype 5.2 [mozda i neka starija, beta verzija] bi trebalo da ima podrsku za HD video call.

Ako ti nije prob. instaliraj 5.2 pa probaj sa njim.
http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-computer/windows/5-2/

Ti verovatno govoris o nekoj kameri koja nije web. Ako je tako, pitanje je kako se ona [koja god bila] ponasa u webcam modu. Nije iskljuceno da cak i fullhd kamera u webcam modu radi na rezoluciji 640x480 [bez obzira na korisceni softver].

Ovo je info koji sam nasao na techspot-u:

What`s New:
* High Definition (HD) video - call in HD with a plug & play HD webcam. Get yours now
* Skype Access - ........
http://tinyurl.com/mzzuob

edit:
Ako je neko probao neki drugi software koji podrzava HD video call [osim Logitech Vid] neka kaze iskustva, kakve su opcije...
Mixx ... 04.04.2011. 07:50 #311280

broj poruka: 2931
bez obzira na deklarisane rezolucije, kamera sa kvalitetnijom optikom ce dati dosta bolju sliku. uzmi slobodno nekog logija sa Carl Zeiss optikom ako imas para, i u nizim rezolucijama bice fenomenalna slika

luja-88 Re: ... 04.04.2011. 14:11 #311363

To znam ali nisi shvatio moje pitanje.
Da li uopste moze da prikaze manje rezolucije u video konverzaciji ili po default-u ide 720p?
edit:
Da preformulisem... Da li aplikacije za HD video pozive imaju opciju da obave i HD, i SD poziv, ili ne?

:: bez obzira na deklarisane rezolucije, kamera sa kvalitetnijom optikom ce dati dosta bolju sliku. uzmi slobodno nekog logija sa Carl Zeiss optikom ako imas para, i u nizim rezolucijama bice fenomenalna slik
:: __________________________________________________
:: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp
::
::
luja-88 ajd` ljudi 04.04.2011. 19:35 #311462

Prosto mi je neverovatno da niko ovde nema HD webcam...
raic Re: ajd` ljudi 04.04.2011. 20:21 #311483

broj poruka: 9006
Naopako da je neko ovde ima, od toga uvek ima bitnijih stvari za kupovinu.
Mislim, ja bar nisam toliko lep da bih želeo da to delim u visokoj rezoluciji sa ostatkom sveta.

Kao što vidiš treba malo jači upload za HD poziv, ma čak i za običan HQ nemaš dovoljno
https://support.skype.com/en/faq/FA1417/How-much-bandwidth-does-Skype-need.jsessionid=F74FFC071B29A2FEEBD82FDD31F63151?frompage=search&q=how+much+bandwidth+for+a+call&fromSearchFirstPage=false

Bolje uzmi neku pristojnu 2mpix kameru za sitne pare i uživaj.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

:: Prosto mi je neverovatno da niko ovde nema HD webcam...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs