Pozdrav svima na forumu,imam jednu molbu pa ako moze neko da mi pomogne bio bih mu zahvalan.Evo o cemu se radi nabavio sam ovaj stari stampac koji je u perfeknom stanju ali imam problem sa prikljucivanjem na racunar posto ima samo LPT prikljucak a ja na maticnoj ploci imam samo opciono ostavljen konektor pa sam resio da napravim taj kablic ali bi mi trebala shema sa rasporedom nozica na stampacu pa ako je neko ima nek izvoli,brobao sam sa adapterom LPT/USB ali ne radi. U pitanju je Gigabyte ploca GA MA 78G DS3H. Zahvaljujem u napred.
Imam LPT port sa kablićem za ploču, ako si iz BG mogu da ti dam pa ga priključi standardnim LPT kablom. Ako ipak hoćeš sam da lemaš, bolje kupi LPT port, napravi spoj sa pločom i priključi ga LPT kablom umesto da praviš kabl sve do printera.
:: Imam LPT port sa kablićem za ploču, ako si iz BG mogu da ti dam pa ga priključi standardnim LPT kablom :: Ako ipak hoćeš sam da lemaš, bolje kupi LPT port, napravi spoj sa pločom i priključi ga LPT kablom umesto da praviš kabl sve do printera :: :: :: Taj kablic sam i mislio a ne skroz do stampaca,a ja sam iz Panceva.
:: Imam LPT port sa kablićem za ploču, ako si iz BG mogu da ti dam pa ga priključi standardnim LPT kablom :: Ako ipak hoćeš sam da lemaš, bolje kupi LPT port, napravi spoj sa pločom i priključi ga LPT kablom umesto da praviš kabl sve do printera :: :: ::
@Vlada - Pa ne baš, to u EMMiju je ceo kontroler, a yuki već ima kontroler na ploči samo mu treba kablić od ploče. @yukiyuki - javi se na mail da se dogovorimo. Na žalost, ne mogu ti dati limčić (bracket) za taj port jer na njemu imam još i serijski port koji koristim.
Kupi PCI - LPT adapter i sve ce ti raditi normalno, provereno. Sa USB - LPT isto moze da se natera da radi ali prvo disejbluj LPT port BIOSu, pa tek onda instaliraj taj USB - LPT. Potom idi u device menager i tom USB dodeli da je na LPT 1 portu, ili tokom same instalacije printera pronadji port koji je dodeljen USB - LPT adapteru.
Naravno, najkomfornije bi ti bilo da pronadjes taj nastavak za plocu, univerzalan je i odgovara od bilo koje MB... Nego sledeca kvaka... Da ne treba mozda da radi pod Windowsom 7...?
Da,radi i na W7,isprobao sam stamac na racunaru koji ima original LPT na ploci i radi sasvim normalno.
:: Kupi PCI - LPT adapter i sve ce ti raditi normalno, provereno. Sa USB - LPT isto moze da se natera da radi ali prvo disejbluj LPT port BIOSu, pa tek onda instaliraj taj USB - LPT. Potom idi u device menager i tom USB dodeli da je na LPT 1 portu, ili tokom same instalacije printera pronadji port koji je dodeljen USB - LPT adapteru :: :: Naravno, najkomfornije bi ti bilo da pronadjes taj nastavak za plocu, univerzalan je i odgovara od bilo koje MB.. :: Nego sledeca kvaka... Da ne treba mozda da radi pod Windowsom 7... :: :: S1000R :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.