šta mi vi preporučujete?? znači u pitanju je neka jeftinija gaming varijanta, što zbog stanja u zemlji a ponajviše zbog stanja u džepu, pa ću vrv da pazarim neki a4tech iz e**i-ja do 2k dinara, mislim da ih ima pristojnih.. prvo sam bio za laser varijantu jer su kao osetljiviji, al za njih se preporučuje tvrda podloga koju nešto ne volim, pa se sad kao dvoumim.. ima li ko kakvih iskustava?
Kod A4tech-a, uzmi seriju x7... koja ti se dopadne izlgedom a još bitnije da ti ne muči ruku, tj. da ti paše i pevaj. Bole te kitoyko da li je optički ili laserski, valjaju za sve pare ×2, ako ih uporediš sa lodžitekom i rezačima novčanika...
Ja imam x7 740k vec 3 godine, svasta sam mu radio i jos me nije izdao, radi kao nov :)
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
Generalno je bitnija razlika u kvalitetu senzora u misu nego da li je opticka ili laserska tehnologija ili sta vec. Zato misevi koji klize kao da prstom ides po monitoru kostaju vise, naravno postoje skuplji misevi koji ne vrede pare.. Imam ja a4tech 747h nekoriscen na prodaju 1500din
naravno laserski jer daje vise DPI od optickog do 2000 DPI (dots-per-inch),dok opticki ne moze vise od 800 DPI.Druga stvar kod laserskih bezicnih miseva duze traje baterija nego kod optickih bezicnih.
ma samo sa žicom planiram, al zbog vrste podloge razmišljam... ako uzmeš platnenu, a laser koji je osetljiviji ima svaku izbočinu da oseti.. a ja planiram da uzmem neku koja ima gumiranu donju stranu da ne bi klizila, a uglavnom su sve platnene.. al sam zbunjen!!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: naravno laserski jer daje vise DPI od optickog do 2000 DPI (dots-per-inch),dok opticki ne moze vise od 800 DPI.Druga stvar kod laserskih bezicnih miseva duze traje baterija nego kod optickih bezicnih.
Laser mice allow for higher DPI (dots-per-inch) than Optical mice. DPI is what allows for precise scanning of mouse movement.
Laser mice typically operate at 2000 DPI while Optical mice generally operate at 400-800 DPI.
Normal mouse function can be achieved even with the low-end of the DPI spectrum (400 DPI). Only pro gamers or computer artists will be able to benefit from the extreme sensitivities provided by laser mouse tracking.
opste je poznato da je laser 5 x bolji od optickog ,ovo sto je logitech postigao 1600 dpi sa optickim ni meni nije jasno .inace slabo sam sretao opticke preko 800 dpi.Informisi se malo o laserskim misevima pre nego sto pises eureka.
...i s njim Steelseries QCK platnenu podlogu, radi ko zmaj. Uzmi komotno ovo što ti razorman nudi.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: ma samo sa žicom planiram, al zbog vrste podloge razmišljam... ako uzmeš platnenu, a laser koji je osetljiviji ima svaku izbočinu da oseti.. a ja planiram da uzmem neku koja ima gumiranu donju stranu da ne bi klizila, a uglavnom su sve platnene.. al sam zbunjen!! :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
monitori nemaju ni 120 DPI-a ... cemu poenta osetljivosti od 2000DPI ???? ... misonje su individualna stvar ... gledas da ti lezi u ruci (kao ribe idealna 3-4ka) da plastika neskripuce i da klikovi nebude nikog u siroj okolini ...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: opste je poznato da je laser 5 x bolji od optickog ,ovo sto je logitech postigao 1600 dpi sa optickim ni meni nije jasno .inace slabo sam sretao opticke preko 800 dpi.Informisi se malo o laserskim misevima pre nego sto pises eureka.
Pa ti Obrade stvarno znas da budes legenda kad se zapalis :))))
Ja sam samo izneo zapazanje vezano za tvoju tvrdnju o max DPI na opticim i LASERSKIM senzorima, a da se pri tom ni jednom nisam izjasnio koji je bolji i zbog cega...
To se i ja pitam! Jes da je malo nezgodno kada se barata sa 800dpi na 1920*1080 i pogotovo ako mu se da po speed-u i pride ukljuci akceleracija. Za gejmere ne znam, ali sve preko 2000dpi po meni je nepotrebno. Naravno treba gledati kvalitet izrade, da je lep na oko, da odgovara po dimenzijama...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: monitori nemaju ni 120 DPI-a ... cemu poenta osetljivosti od 2000DPI ????
Ovde se govori o opsegu,dakle standardno laserski misevi rade najcesce na 2000dpi-ja( odavno premasena brojka ),dok opticki su najcesce u opsegu od 400-800 (opet odavno premasene brojke)....
optickih ima mnogih preko 1000,najcesce do 1600-1800dpi-ja,sad neznam napamet,razer ima gomilu VEOMA brzih opticara...
a laserski dosli do brojke od skoro 6000 dpi-ja...
Dakle na wikiju se govori o najcescim,dakle ovi gejmerski misevi su mozda sve skupa 5-10 % miseva,koji se prodaju,ako je i toliko,ostali su i dalje standardni sporaci,koji su danas bukvalno dzabe.. :-D
ja sam prezadovoljan sa svojim logitech g3,koji davno uzeh za 2500 dinara,i u koji sam zaljubljen... a sto se tice odziva misa,naravno na fullhd-u,da ne koristim ni pola njegove brzine,znaci u vrh glave 800 dpi-ja...
:: Laser mice allow for higher DPI (dots-per-inch) than Optical mice. DPI is what allows for precise scanning of mouse movement :: :: Laser mice typically operate at 2000 DPI while Optical mice generally operate at 400-800 DPI :: :: Normal mouse function can be achieved even with the low-end of the DPI spectrum (400 DPI). Only pro gamers or computer artists will be able to benefit from the extreme sensitivities provided by laser mouse tracking. :: :: http://www.wikivs.com/wiki/Laser_Mouse_vs_Optical_Mous :: :: opste je poznato da je laser 5 x bolji od optickog ,ovo sto je logitech postigao 1600 dpi sa optickim ni meni nije jasno .inace slabo sam sretao opticke preko 800 dpi.Informisi se malo o laserskim misevima pre nego sto pises eureka.
poenta je,da nadjes monitor,19 incha kockicu,za 50 evra,kupis 6 komada,spojis ih,na radeon 5870,6970, i slicne koje mogu da poteraju 6 monitora,i imas kuci nesto sto smo ranije gledali u naucno fantasticnim filmovima....
dakle, 6x 1280= 7680 2x 1024 = 2048...
dakle kako bi bilo na 7680 x 2048 pixela,da skrolujes sa 800 dpi-ja,pa i 2000...
a predstavljanje nove serije 5870 demonstrirano je ako se secate sa 24 monitora,povezanih u jedan... Zamislite tu rezoluciju.... pa sad tako da vucaras rukom ko indijanac,ne ide... dakle svakako ima razloga zasto postoji tolika brzina misa...
probao sam milion puta 2000,i nije to nista spektakulatno,odprilike ko ima i 2560x1600 rezoluciju monitora verovatno to koristi..
:: :: :: :: monitori nemaju ni 120 DPI-a ... cemu poenta osetljivosti od 2000DPI ???? ... misonje su individualna stvar ... gledas da ti lezi u ruci (kao ribe idealna 3-4ka) da plastika neskripuce i da klikovi nebude nikog u siroj okolini ...
ljudi, jel vidite vi vremena vaših postova? :D hvala vam na objašnjenju, al bre što u padoste u vatru, samo me interesovala iskustva, ovo ono.. znam kolko se kreću opsezi za jedne i za druge, al ja to da čujem iz prve ruke.. još samo kad bi se Razorman javio.. al možda mu se ne prodaje miš... :D
prodajem i ja 747H (koriscen,star mesec dana), naravno tek posto mi razorman potvrdi da je prodao njegov, ne bih da mu kvarim poso. ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: Ocu ja!? on bese ima do 3600 dpi(ili stagod) i da li je laserski? :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.