Prijatelj, u prvoj turi kupuje Kuciste Plocu i Napajanje jer je takva finansijska situacija
druga tura: hard , ram , optika
treca tura: procesor i grafika , sto mu i odgovara jer cene fino idu na dole za cpu i gpu.
E sad treba mi kuciste koje ispunjava sledece uslove tj. svih 5.
1.3000 din max 2.Bez napajanja (moze i da ga ima, ide nekome za poklon ili u kantu) 3.ATX format za ploce 4.srednja provetrenost -kolicina otvora za ventilatore 5.dimenzije oko ( D x S x V ): 45cm x 19 cm x 42cm
Prva asocijacija do pet hilji ide xigmatecu i CMu, sad ja pitam zasto.
Ovaj asgard je ruzan za olimpijsko zlato,a to sto je izbusen ko sito po vertikalnoj liniji gde jedva mozes da uguras 90mm i na mestu koje apsolutno ne znaci nista sigurno ne garantuje bilo kakav boljitak po pitanju ventilacije, od brda ostalih krseva za te pare.
Moj prvi pik pri ovoj cifri od 3K bi bili oglasi,jer iole redovnije kuciste za te pare novo neces naci.
Dalje, ako se vec ide na novo ima tu jos dosta opcija,samo treba prvo pogledati ponudu. Evo primera radi ovo je mnogo mocnijeg izgleda od asgarda a verujem ne slabijih preformansi + sjajna stvar za kasniju prodaju, posebno ovcama i papanima kojima je izgled kucista najbitnija stvar prilikom kupovine kompa.
Dimenzije su ok, bice mesta za glomazne grafike , moze i neki veci cpu cooler da se stavi kasnije , ima pozadi 12 cm fan kao i sa strane , a napred moze da se stavi. 6,6 kg je tesko, sto znaci da nije golo shajze od lima.Podrzava atx. I ne placa se neko napajanje koje i ne treba.
Sve se uklapa tj. svih 5 stavki, jedino prelazi budzet za 300 din sto nije strasno.
Za te pare, DF02 je odlično kućište. Chieftec lim, duplo bolji od sličnih CM/Xigmateka, crno unutra, do 5 12cm ventova, napajanje dole, filter za prašinu napred... ma bombonica...
Xigmatec ASgard je najruznije kuciste koje sam u zivotu video, ali sto se tice provetrenosti za te pare ne mozes bolje da nadjes. Pitanje je samo zasto se kupuje kuciste ...
:: Xigmatec ASgard je najruznije kuciste koje sam u zivotu video, ali sto se tice provetrenosti za te pare ne mozes bolje da nadjes. Pitanje je samo zasto se kupuje kuciste .. :: :: ::
Radi stabilno , ne pregreva se , i to tako vec skoro godinu dana, a inace to napajanje gura i dosta jace masine od moje. Dakle licno sam vlasnik napajanja LC power od 3000 din i mogu da kazem da je odlicno, cak i vise nego odlicno za te pare.
:: Nema potrebe za 50e napajanjem :: :: Pogledaj moju masinu cpu x6 kloknut reda radi na 3000mh :: gtx 470 koja jede struju mnogo vise nego 460 serij :: :: http://www.gigatronshop.com/napajanja/lc_power_600w_lc600h-12_v2.31_12cm_fan-165 :: :: Radi stabilno , ne pregreva se , i to tako vec skoro godinu dana, a inace to napajanje gura i dosta jace masine od moje :: Dakle licno sam vlasnik napajanja LC power od 3000 din i mogu da kazem da je odlicno, cak i vise nego odlicno za te pare :: :: :: AMD Phenom II x6 1055 - 2.8Ghz :: 5 Gb RAM Kingston hyperX genesis 1600MHz cl :: 470 gtx gigabyte 1280 ddr5 320 bi :: MB:MSI 760GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan-Vanes :: Mouse:mx518 :: :: :: :: :: Sto se tice napajanja uzmi Lc power LC6650GP3 V2.3 650W za nekih 50 evra, nemoj neko drugo :: :: :: ::
Pa dobro ne sumnjam ja da ono moze da izgura tu snagu. Posto sam relativno skoro kupio komp raspitivao sam se na sve strane (pa i ovde ) sta je za najbolje, za neke razumne pare naravno. Anyway posavetovao me je IT novinar kome je zivotni poziv mrcvarnje hardvera da su se od svih napajanja koja je testirao najbolje pokazala Silverstone i LC power( modeli Ozeanos metatron i GP3). Ne misli na snagu vec u stabilnosti napona koje dostavlja komponentama. Te oscilacije mogu posle izvesnog vremena da ti pre#ebu hardver (o lose provetrenom kucistu da ne govorim). Ali ti znas sta coveku treba i koliki je guber po kome moze da se pruzi.
(tj. slučaju tvog druga) išao bih iskljuvo na Čifteka. Tu se neće zeznuti. Kućišta su im jaka kao tenk. Možda je dizajn većine Čiftekovih kućišta pomalo zastareo, ali pošto se ne gleda lepota, moj glas ide za neko od predloženih Čiftekovih kućišta.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Ja sam se takodje iznedaio sto se tice kvaliteta lc power napajanja od 600w za 3000 din.
Imao sam gtx 260 i athlona II 620, ljudi u servisu su mi predlozili minimum taj lc power, takodje sam bio skeptican ali zabole me garancija koju su mi dali je 3 GODINE, medjutim sve lepo radi i radi i radi, ne kulja vruc vazduh iz njega, kasnije zamenim gtx260 sa gtx470 i athlona za phenoma II x6 1055 a napajanje i dalje mlako.
Ako se ne kace tach skrin kontroleri, gomila hard diskova, i optickih uredjaja i slicne stvari, ovo najpanje je best buy za ovaj novac, jedna grafika, cpu, 1 hdd , 1 optika bez problema gura na fulll loadu bez da se znoji.
Ja imam chefa dragon model,i takodje delim tvoje misljenje da su ruzni do bola ali sam kvalitet je neosporan, kuciste tesko 10 kg bez napajanja govori o kvalitetu lima a samim tim i redukciji toplote unutar racunara.
Za sad cooler master, shef ili thermaltake , ako do kraja dana uleti jos neki dobar predlog.
Inace hvala svima na sugestijama, primedbama i predlozima ! U slucaju da zaboravim kasnije.
:: (tj. slučaju tvog druga) išao bih iskljuvo na Čifteka. Tu se neće zeznuti. Kućišta su im jaka kao tenk. Možda je dizajn većine Čiftekovih kućišta pomalo zastareo, ali pošto se ne gleda lepota, moj glas ide za neko od predloženih Čiftekovih kućišta :: :: :: Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
i teski privid kvaliteta.LC Power OFFICE serija sa prefiksom H u oznaci je upravo to,samo napajanje za kancelarijske i ostale javne kurve od masina.
Cisto radi sebe nabodi ga na PSU tester pa ces da vidis vrh ledenog brega.
Moj iskren savet ti je da uzmes Titana ili GP3, jer ovo kad ti dekne(a hoce 10000%)bice puna berza tvojih tema.
Dalje,slazem se sa ocenama za serifa i lepo je videti da je konacno redukovao cene tih `dinosaurusa` na normalan nivo, medjutim po meni ovaj Raicev predlog za V4 BE odnosi ubedljivo pobedu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.