Vec ga ~ 3 god. ga kupujem, sada udaram u sve moguce rokove i moram podhitno da ga kupim, samo treba da bude crno beli, da nije neka ludacka cena, fax nije bitan. Na kraju nadjoh ovaj model u Gigatron-u, sta mislite, ili moze da se uzme nesto bolje za +- 5000 din. i da HP mora da bude obavezno ? Koristice se najvise za stampanje nekih tehnickih crteza i teksta, i ako mi je ponekad potrebno nesto sitnije da iskopiram i to je to :). Unapred zahvalan !
Ako insistiraš na HP modelu onda i nemaš baš neki izbor osim ovog. Da ti napomenem da ti je toner koji dobiješ uz ovaj kao i svaki novi HP kapaciteta nekih 700 strana i ne može da se napuni za više od toga (start toner kaseta). Nova je kapaciteta 1500 kopija i košta oko 8000din. Ja bi ti predložio samsungov model scx 4600, kvalitetni su i imaju jeftinije tonere većeg kapaciteta.
Deluje fino i radi lepo. Ima i fax funkciju, koju smo i jurili, pored stampe i skeniranja.
Inicijalni toner traje 1000 strana, a zamenski 2100 strana. Original toner kosta oko 60 evra, a pretpostavka je da se moze dopunjavati (nalazimo mesto cim se istrosi ovaj prvi - ljudi hoce da vide toner, jer su Canon toneri isti kao HP u 99% slucajeva). Skener ima predvidjeni zivotni vek od 50.000 skeniranja. Moze da salje fax sa kompa (u print meniju programa dodat fax), ne mora da se stampa pa skenira/fax-uje...
Mi smo ga uzeli u firmi Meteor, inace zvanicni distributer i serviser Canon MF uredjaja i kosta ~23000 sa PDVom (http://www.meteor.rs/).
Sve u svemu lepa masinica za nevelike pare. Vreme ce pokazati da li je bio dobar izbor. Postoje i jeftinije varijante bez fax uredjaja MF4430/MF4410, pa ti vidi.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Insistirao sam na HP-u jer sam cuo da je kod njih najjeftinija zamena tonera. Sada cujem drugu informaciju, dakle sta biste mi jos preporucili. Onaj Canon dole mi se svidja, mada ima dobrih Samsung-a za iste pare, do nekih 23 000 ?
Jako dobar uredjaj 1490MF. Mozes videti na http://www.originalgrupa.com/pagepro-1490mf.html Mi ga koristimo u firmi vise od 3 godine. Radi bez problema. Toner od 6000-7000 otisaka je 8.500, a mogu i oni da ga napune za 4.000 Cenu ne bih mogao da ti kazem tacno, ali je u rangu izmedju 15000-20000 din. Oni sve rade, donose na adresu, uredjaj, tonere, servis. Samo pozoves. Ne moras nista da nosis i da se cimas. Vredi proveriti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.