Hteo sam da stavim još jedan 92mm vent na Tx3 za PP, ali tek sad videh (posle skoro godinu dana) da nisam dobio drugi par nosača. Pa sad, pošto na CM-om sajtu piše da je drugi par nosača uključen u pakovanje, jel da idem tamo gde sam kupio pa da napravim skandal? Ili može posebno da se nabavi....da ne moram da budžim nešto....Unapred hvala ako neko ima informaciju.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Zavisi i koja je revizija pakovanja, moguće da se uz poslednju reviziju dobijaju nosači za dva venta a uz onu što si ti kupio ne tako da od skandala teško da bi bilo vajde.
Najbolje da nabaviš negde čeličnu žicu i napraviš sam, imaš već jedan par pored sebe pa nije problem da se klonira.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Hteo sam da stavim još jedan 92mm vent na Tx3 za PP, ali tek sad videh (posle skoro godinu dana) da nisam dobio drugi par nosača. Pa sad, pošto na CM-om sajtu piše da je drugi par nosača uključen u pakovanje, jel da idem tamo gde sam kupio pa da napravim skandal? Ili može posebno da se nabavi....da ne moram da budžim nešto....Unapred hvala ako neko ima informaciju... :: Fiat iustitia, et pereat mundus ::
A kako mislis majke ti da pravis skandal za stvar koju si kupio pre 360 dana? Mozes da dodjes i da im kazes da nisi ventilator dobio, uhvati se na isto, oni ne mogu da znaju dal lazes ili ne, na stranu to sto bi se pojavio u drugoj deceniji :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Hteo sam da stavim još jedan 92mm vent na Tx3 za PP, ali tek sad videh (posle skoro godinu dana) da nisam dobio drugi par nosača. Pa sad, pošto na CM-om sajtu piše da je drugi par nosača uključen u pakovanje, jel da idem tamo gde sam kupio pa da napravim skandal? Ili može posebno da se nabavi....da ne moram da budžim nešto....Unapred hvala ako neko ima informaciju... :: Fiat iustitia, et pereat mundus ::
Na kom procesoru si imao toliko nizu temp ? znaci ako je bilo npr. 28C u idle, sa jos jednim ventilatorom sad je 23C Koliko si tacno dobio u idle i u full-u? Moguce da je ovaj moj q6600 previse vruc, pa se efekat ne primecuje. Ali znam da sam skinuo drugi vent, jer mi je samo pravio buku bespotrebno, temperature identicne.
Sto se tice nosaca, trebao si da pregledas odmah nakon kupovine, tesko ce neko da ti nakon toliko vremena vrati bilo sta
:: :: Ja sam dobio,a kupio sam isto pre skoro god. dana :: :: @gliga79:Oko 5C bi trebalo da skine sa dodatnim coolerom,bar toliko je meni.
Phenom X4 955.U leru mi je spala (OC3.6)sa 33 na 31,ali je u fulu spala sa 55-56 na 51.
:: Na kom procesoru si imao toliko nizu temp :: znaci ako je bilo npr. 28C u idle, sa jos jednim ventilatorom sad je 23 :: Koliko si tacno dobio u idle i u full-u :: Moguce da je ovaj moj q6600 previse vruc, pa se efekat ne primecuje. Ali znam da sam skinuo drugi vent, jer mi je samo pravio buku bespotrebno, temperature identicne :: :: Sto se tice nosaca, trebao si da pregledas odmah nakon kupovine, tesko ce neko da ti nakon toliko vremena vrati bilo st :: :: :: :: :: Ja sam dobio,a kupio sam isto pre skoro god. dana :: :: :: :: @gliga79:Oko 5C bi trebalo da skine sa dodatnim coolerom,bar toliko je meni.
Eno ti na berzi za 1600 dinara nov TX3, pa taman uzmi od njega fan i nosač, taman pošto tu 9-ku Blade master ne možeš da nadješ nigde kod nas... Ima 8-ica i 12-ica, ali 9-ki nigde... __________________ Scourge of PCBerza
Bolje mu je da ga proda nekom za `crvenu` i doplati tih 1600 za Hyper 212. Opet ce imati bolji cooler od Tx3 sa PP.
:: Eno ti na berzi za 1600 dinara nov TX3, pa taman uzmi od njega fan i nosač, taman pošto tu 9-ku Blade master ne možeš da nadješ nigde kod nas... Ima 8-ica i 12-ica, ali 9-ki nigde.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
E, ovo je vidiš straobalna ideja, lepo je kad priključiš više ventova na ploču pa možeš da im kontrolišeš i očitavaš obrtaje ali konektor ne ploči teško da će da izdrži više od dva venta pa su nabudžili dodatno napajanje sa molexa pa kontrola radi i dalje a čita obrtaje s jednog od fanova.
Odlično zamišljeno, i što je još lepše lako može da se napravi. Nažalost, radilo bi samo sa 4-pin ventovima.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Kad ste vec od dva venta na TX3, da li je neko natrapao na :: :: http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Cables&type_sub=Fan%20Cable%20Adapters&model=AK-CB00 :: :: Ili bar nesto slicno ::
ovo za skandal je bila šala, pogrešno ste me razumeli...nisam blesav da pravim frku zbog parčeta žice...ne bi ni stavljao blade, uzeo bi 2 Arctic Cooling PWM-a od 92, mogu da se vezuju na jedan konektor na ploči za regulisanje obrtaja.... http://www.arctic.ac/en/p/cooling/case-fans/73/arctic-f-pwm.html Fiat iustitia, et pereat mundus
Jedino sto sam zeznuo pa stavio ocitavanje sa oba fana, pa vidim da je povremeno brljavio pri ocitavanju, imao sam utisak da urla, da je mnogo bucniji, pa sam skinuo. Ipak je logicno da samo sa jednog meri obrtaje.
A sto se tice temperature sad je u idle 32, sa 2 kom je bio 28. Mnogo se vise primeti pri opterecenju.
BTW, proc je pII955
Pozz
:: E, ovo je vidiš straobalna ideja, lepo je kad priključiš više ventova na ploču pa možeš da im kontrolišeš i očitavaš obrtaje ali konektor ne ploči teško da će da izdrži više od dva venta pa su nabudžili dodatno napajanje sa molexa pa kontrola radi i dalje a čita obrtaje s jednog od fanova :: :: Odlično zamišljeno, i što je još lepše lako može da se napravi. Nažalost, radilo bi samo sa 4-pin ventovima :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Kad ste vec od dva venta na TX3, da li je neko natrapao na :: :: :: :: http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Cables&type_sub=Fan%20Cable%20Adapters&model=AK-CB00 :: :: :: :: Ili bar nesto slicno :: :: ::
Da, bude sranja ako očitava s oba venta. Napravio sam par komada za tropinske od konektora za hard disk. http://i51.tinypic.com/6rj7zt.jpg
:: Naravno da kontrola obrtaja radi samo sa 4-pin fanovima :: Ma i jesam `skarabudzio`, unakazio razvodnik sa molex-flopyX :: :: Pogledaj na :: http://img193.imageshack.us/i/28022011002.jpg :: :: Jedino sto sam zeznuo pa stavio ocitavanje sa oba fana, pa vidim da je povremeno brljavio pri ocitavanju, imao sam utisak da urla, da je mnogo bucniji, pa sam skinuo :: Ipak je logicno da samo sa jednog meri obrtaje :: :: A sto se tice temperature sad je u idle 32, sa 2 kom je bio 28 :: Mnogo se vise primeti pri opterecenju :: :: BTW, proc je pII95 ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.