Desava mi se kada upalim komp ili resetujem normalno iz windowsa da nakon ucitavanja usb initialization stoji tako pola minuta pa tek onda nastavi dalje, udjem u bios usb i vidim da mi pokazuje 2 keyboard, 1 mouse , 1 hub, probao sam da clear cmos, ista stvar ... ubodem G15 pokazuje 1 keyboard a sa novom tastaturom pokazuje 2 keyboards i tako to ucitavanje usb kada upalim komp traje duze a ponekad prodje kao da je sve ok kada ga resetujem na dugme u cemu je problem ...
Mislim da je problem u podesavanju first boot uredjaja. Podesi tu na HDD. Na default stoji FDD, pa jos ako ga nemas, moze da potraje izvesno vreme dok ne prokljuvi da ne moze da boot-uje sa njega i da predje na sledeci boot-abilan uredjaj. Postavi na HDD i u standard option FDD stavi na `none`.
Vidi da li ti je USB Legacy Support na enable, probaj i obrnutu.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Desava mi se kada upalim komp ili resetujem normalno iz windowsa da nakon ucitavanja usb initialization stoji tako pola minuta pa tek onda nastavi dalje, udjem u bios usb i vidim da mi pokazuje 2 keyboard, 1 mouse , 1 hub, probao sam da clear cmos, ista stvar ... ubodem G15 pokazuje 1 keyboard a sa novom tastaturom pokazuje 2 keyboards i tako to ucitavanje usb kada upalim komp traje duze a ponekad prodje kao da je sve ok kada ga resetujem na dugme u cemu je problem ...
nije to do boota prvi mi je hdd drugi cd room a treci removable drive problem je u tome sto mi pokazuje 2 tastature u biosu a ubacena je samo jedna i onda kad upalim komp kada ocitava usb tu se zadrzi jedno 10sec a pre samo proleti...
Pocupaj sve USB uredjaje, pa vidi kako prolazi post. Posle prikljucuj jedan po jedan da ustanovis sta ti tacno koci, pa cemo videti dalje. I da li su uredjaji spojeni na ploci ili na kucistu(front)?
:: :: nije to do boota prvi mi je hdd drugi cd room a treci removable drive problem je u tome sto mi pokazuje 2 tastature u biosu a ubacena je samo jedna i onda kad upalim komp kada ocitava usb tu se zadrzi jedno 10sec a pre samo proleti...
Ok su ostali usb uredjaji ali kad ubacim tastaturu u biosu mi pokazuje kao da ima 2 tastature i posle toga kada ucitava usb dugo traje taj proces a kad ubacim drugu tastaturu pokaze 1 keyboard i samo proleti boot probao sam sve zive usb nije do usb nego do tastature ne znam kako bi mogao da otklonim taj problem da je vidi kao jednu tastaturu posto jedna i jeste ubacena
Pokusaj i da iskljucis opciju u biosu `Boot from usb device`, mozda ona zahebava. Jer ona ima i HUB u sebi, pa se tu buni.Ili USB Legacy storage na disable.
:: :: Ok su ostali usb uredjaji ali kad ubacim tastaturu u biosu mi pokazuje kao da ima 2 tastature i posle toga kada ucitava usb dugo traje taj proces a kad ubacim drugu tastaturu pokaze 1 keyboard i samo proleti boot probao sam sve zive usb nije do usb nego do tastature ne znam kako bi mogao da otklonim taj problem da je vidi kao jednu tastaturu posto jedna i jeste ubacena
jesam isto sranje... tastatura nevalja ide na reklamaciju, ubodem g15 i sve normalno radi a sa ovom ocitava i laguje cak i u biosu kasni kad idem levo desno i u igricama da ne verujes....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.