Sto se tice ergonomije u odnosu na MX Revolution je inferioran (cudan). E sad, koliko je to realnost ili navika, vreme ce pokazati. (+ velicina moje sake je prosek) Performance je visi i leva strana mu je uzdignutija nego kod Rev. Dodatni tasteri (sto mi se i najvise svidelo, posebno thumb button (donji)) su odlicno pozicionirani, jednaka kvalitetna izrada o kojoj ne moram da pricam mnogo. Srednji taster je mnogo bolje uradjen na Perf, ali levi i desni skrol su cudni. Naime, zbog visine levog tastera skrol je veoma nizak, dok je sa desne strane kako treba, ono sto vise smeta je sto se ne oseca `klik` kada pomerate skrol levo-desno. Punjenje (AA baterija), mehanicki switch za hyper scroll i dodaci, kao sto su adapter, produzni usb, torbica i kabl za punjenje su samo jedan veliki plus za ovaj mis. Moguce je namestiti DPI on the fly, gde je gornja granica 1500. Za sada ergonomija je mana (u odnosu na Rev, ipak ga koristim 3 godine) kao i torbica u koju je nemoguce smestiti pacova. Levi scroll taster i jos jedna stvar koju cu malo teze da objasnim. Kada pomerate mis u zglobu (levo-desno) kursor ide dijagonalno dole-gore umesto da prati horizontalnu liniju. Precizniji je malo od Rev-a i ono sto je najbitnije ne pati od podloga. (Koristim Roccat Sense na kojoj radi fino, dok se na ostalim umeo gubiti) __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Kojeg parcova vozis sada? Ma da, i vise nego dovoljan. Videcemo kako ce da sluzi x) __________________________________________________________ Velg Bort Livet
:: Sto se tice ergonomije u odnosu na MX Revolution je inferioran (cudan). E sad, koliko je to realnost ili navika, vreme ce pokazati. (+ velicina moje sake je prosek) Performance je visi i leva strana mu je uzdignutija nego kod Rev. Dodatni tasteri (sto mi se i najvise svidelo, posebno thumb button (donji)) su odlicno pozicionirani, jednaka kvalitetna izrada o kojoj ne moram da pricam mnogo. Srednji taster je mnogo bolje uradjen na Perf, ali levi i desni skrol su cudni. Naime, zbog visine levog tastera skrol je veoma nizak, dok je sa desne strane kako treba, ono sto vise smeta je sto se ne oseca `klik` kada pomerate skrol levo-desno. Punjenje (AA baterija), mehanicki switch za hyper scroll i dodaci, kao sto su adapter, produzni usb, torbica i kabl za punjenje su samo jedan veliki plus za ovaj mis :: Moguce je namestiti DPI on the fly, gde je gornja granica 1500 :: Za sada ergonomija je mana (u odnosu na Rev, ipak ga koristim 3 godine) kao i torbica u koju je nemoguce smestiti pacova. Levi scroll taster i jos jedna stvar koju cu malo teze da objasnim :: Kada pomerate mis u zglobu (levo-desno) kursor ide dijagonalno dole-gore umesto da prati horizontalnu liniju. Precizniji je malo od Rev-a i ono sto je najbitnije ne pati od podloga. (Koristim Roccat Sense na kojoj radi fino, dok se na ostalim umeo gubiti :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet
:: Kojeg parcova vozis sada :: Ma da, i vise nego dovoljan :: Videcemo kako ce da sluzi x :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
Navikao sam bez zice, zato i ne gledam `vezane` misonje...ali sam probao i G500 (odlican mis) i G700, koji je previse lagan po meni i oni dodatni tasteri su mi debilni skroz... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
ja sam progledao s tim tasterima, u browseru skoro i da ne koristim tastaturu.. a tezina zavisi od baterije, kad je puna, on je tezi, a kad je prazna, lagan je ko pero hhhhahahahahha
:: Navikao sam bez zice, zato i ne gledam `vezane` misonje...ali sam probao i G500 (odlican mis) i G700, koji je previse lagan po meni i oni dodatni tasteri su mi debilni skroz.. :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
Hahaha, cuti bre, ovde ce te neko ozbiljno shvatiti x) Thumb tasteri su odlicni, ali oni na levom kliku mi se nikako ne uklapaju, mozda kad naviknes na njih dobro dodje... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
ma ja sam to ostavio kao default podesavanja, verovatno je tako i najbolje, gornja dva su za sensitivity i to jako retko koristim, recimo u nekoj pucacini, stvarno zgodno, nema boljeg mesta od tog gde su ga stavili.. a ovo donje dugme je za indikator za bateriju, kad pritisnes njega zasvetle lampice i pokazu koliko su pune baterije, opet to retko koristis, jednom u 10h npr. ne znam sta ti tu smeta, verovatno su bili konfigurisani za nesto drugo, sto se cesto koristi, a za to nisu prakticni jer ti je uvek lakse palcem da pritisnes brze i lakse nego kaziprstom jer istim klikces levim klikom.
:: Hahaha, cuti bre, ovde ce te neko ozbiljno shvatiti x :: Thumb tasteri su odlicni, ali oni na levom kliku mi se nikako ne uklapaju, mozda kad naviknes na njih dobro dodje.. :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
Da li može ovaj mišonja da radi recimo na staklenom stolu? Znači, da nema podlogu? Skupo za miša, ali ako ima tu osobinu ... opraštam 8000 din. za najobičnijeg miša
@Cicija, brate, ti ako nemas novca ili si zaista cicija, pa tesis sebe da je bacanje para dati za kvalitetne stvari, to je tvoj problem. Jednom kad probas kvalitetnog (skupog) misonju, onda ti svaki losiji (jeftiniji) postaje nedovoljno dobar... Po meni, svaki mis ispod 40e je potrosna roba... Ja zelim da mi nesto traje 3 i vise godina...
Poseduje `darkfield` kenj kenj, koji radi na staklu... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Ja sam moj MX Revolution patio i 100 eur pa ne zalim.Kupis nesto i znas za sta si dao pare. Erestun,kolega slazem se sa tobom u potpunosti. P.S.Baci i koju sliku.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
Hocu, bas cu da fotkam Rev pored Perf, cisto radi poredjenja...samo da mi vrate fotoaparat.
Nisam ja ovo napisao ciciji zbog ove teme samo, primetio sam da kad god neko nesto napise sto `ne ulazi u njegov budzet` on osuje paljbu, kako je to za hvaljenje komsijama. A treba praviti razliku izmedju entuzijasta, zaljubljenika (ne samo u hardware) i onih koji su obicni useri.
Da je to bacanje para, ljudi ne bi kupovali hi-fi (1000e+) vec bi svi slusali muziku na genije zvucnicima... Problem je u tome sto ne kosta svaki hobi isto x) __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Erestun, žao mi je što si se pronašao uvredjenim. Ja sam baš oduševljen ovim mišem zbnog njegovih svojstava i mogućnosti i ranije sam čak planirao da ga kupim. Naročito zbog situacije u dnevnoj sobi bih ga vrlo rado kupio jer mi stašno odgovara da ga koristim na stolu koji je staklen. Vidiš, specijalna namena i tu SE NE ŠTEDI! No, ne na tri godine pobogu. Ja bih ovog miša kupio da mi traje 10 godina minimalno, a ne tri kao što ti tražiš od miša koji košta 80e. (!) (?!?)
Prethodni miš od 300 dinara me je služio sedam godina u radnoj sobi, gomilu para mi je zaradio za porodicu i kućni budžet, zamenio sam ga sličnim od par € i srećan sam dok radi, a RADI. Za izazivanje zavisti ili pak radije PODSMEHA komšija, ili HVALJENJE NA FORUMU time koji sam ja badža i ete TESTIRAM miša da vide kolege forumaši kakav sam ja HACKer entuzijasta, me baš boli kita. Još je gora situacija gde se BALAVI klinci žale tatici ratnom profiteru da ne mogu igrati lepo igrice sa jeftinim miševima ...... KAPIRAŠ?!? Ne vredjaj se odmah, jer time dokazuješ poentu moje priče. .)
I da, nisam PC entuzijasta uopšte, jer je to instant elektronika koja se menja na par godina, i nisam BLESAV da bacam novac na nešto što ne vredi tri naredne godine.
Jer, i ovaj miš ma koliko kvalitetan bio, na nekom od sledećih OS-eva, neće raditi jer DRAJVER neće postojati. To je primer sa gomilom VISOKOKVALITETNOG i SKUPOG hardveraja, bio i ostaće. Ali vi to ne kapirate, osim ako ne budete zadržali miša samo 3 godine kao što planirate. U tom slučaju je to rasipnštvo.
P.S., za stereo Hi-fi sam dao mnogo više nego 1000€ druže moj, ali to ne menjam sa svakim novim `podnožjem`, već koristim dok traje a to su decenije!
Zato, nastavi ti da postavljaš teme i hvališ se pred kolegama forumašima time što imaš a ja ću u miru kupiti ono što mi zaista završava posao.
Haha smesan si x) Nisam ja jedini ovde koji je dao dosta novca na hardware, niti sam balavac da se vredjam, hvalim...
Ti si taj koji se osetio prozvanim i napisao roman, aj pa tako... x)
E a to sa boldom, samo pokazujes koliko si iskompleksiran x) Mator konj, dere se na forumu...ccc __________________________________________________________ Velg Bort Livet
10 godina? minimum? wow, moram da priznam da skoro nisam video jaceg entuzijastu na forumu po pitanju periferija.. preporucio bih ti da uzmes A4TECH misa, on je za tebe.. samo raspitaj se prethodno kod neke babe dal` ce biti drajvera u buducim OS-ovima za 10god. pa onda uzimaj.. `Jer, i ovaj miš ma koliko kvalitetan bio, na nekom od sledećih OS-eva, neće raditi jer DRAJVER neće postojati.` - ne mogu da verujem da si ovako nesto izjavio za PERIFERNI uredjaj koji je USB plug `n play, a drajver ima cak i windows95..dos..itd..
:: Erestun, žao mi je što si se pronašao uvredjenim. Ja sam baš oduševljen ovim mišem zbnog njegovih svojstava i mogućnosti i ranije sam čak planirao da ga kupim. Naročito zbog situacije u dnevnoj sobi bih ga vrlo rado kupio jer mi stašno odgovara da ga koristim na stolu koji je staklen. Vidiš, specijalna namena i tu SE NE ŠTEDI! :: No, ne na tri godine pobogu. Ja bih ovog miša kupio da mi traje 10 godina minimalno, a ne tri kao što ti tražiš od miša koji košta 80e. (!) (?!?) :: :: Prethodni miš od 300 dinara me je služio sedam godina u radnoj sobi, gomilu para mi je zaradio za porodicu i kućni budžet, zamenio sam ga sličnim od par € i srećan sam dok radi, a RADI. Za izazivanje zavisti ili pak radije PODSMEHA komšija, ili HVALJENJE NA FORUMU time koji sam ja badža i ete TESTIRAM miša da vide kolege forumaši kakav sam ja HACKer entuzijasta, me baš boli kita. Još je gora situacija gde se BALAVI klinci žale tatici ratnom profiteru da ne mogu igrati lepo igrice sa jeftinim miševima ...... KAPIRAŠ?!? Ne vredjaj se odmah, jer time dokazuješ poentu moje priče. . :: :: I da, nisam PC entuzijasta uopšte, jer je to instant elektronika koja se menja na par godina, i nisam BLESAV da bacam novac na nešto što ne vredi tri naredne godine :: :: Jer, i ovaj miš ma koliko kvalitetan bio, na nekom od sledećih OS-eva, neće raditi jer DRAJVER neće postojati. To je primer sa gomilom VISOKOKVALITETNOG i SKUPOG hardveraja, bio i ostaće. Ali vi to ne kapirate, osim ako ne budete zadržali miša samo 3 godine kao što planirate. U tom slučaju je to rasipnštvo :: :: P.S., za stereo Hi-fi sam dao mnogo više nego 1000€ druže moj, ali to ne menjam sa svakim novim `podnožjem`, već koristim dok traje a to su decenije! :: :: Zato, nastavi ti da postavljaš teme i hvališ se pred kolegama forumašima time što imaš a ja ću u miru kupiti ono što mi zaista završava posao :: :: ::
imarkovic, šta pišeš? Pa pola periferija `plug n play` sa XP-a ne radi na Win 7. Jesi li ti pod drogama pa veruješ u bajke o Win95?!?
Btw. @erestun, jel imaš još neko `mesto` u životu gde možeš biti cenjen u `društvu` osim na ovom forumu pod imaginarnim nadimkom, gde se cenite prema onome ko najčešće menja hardver?!?
Haha, sve ovo sto pises potice od samog tebe, jer ti mene ne poznajes, ali ni malo... Baljezgas bzvz, bolje idi nahrani ta gladna usta nego sto provodis vreme na ovom forumu... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
ma daj bre covece,, alo to je USB MIS, MIS, nije stampac, nije externa TV karta, itd.. uzmi neki USB mis pre 15god. i ubaci u neki komp koji ima windows 7, ima da ga nadje za 5sekundi.. ne znam uopste o cemu pricas ti..?
:: imarkovic, šta pišeš? Pa pola periferija `plug n play` sa XP-a ne radi na Win 7. Jesi li ti pod drogama pa veruješ u bajke o Win95?! :: :: Btw. @erestun, jel imaš još neko `mesto` u životu gde možeš biti cenjen u `društvu` osim na ovom forumu pod imaginarnim nadimkom, gde se cenite prema onome ko najčešće menja hardver?!? :: ::
@cicija... Opusti se malo covece nije sve tako crno...
Sto se tice misonja donekle se slazem a donekle ne... posto ima itekako dobrih miseva ispod 30E, ja recimo mog trust 7900z ne bih menjao za drugi ali nikako, prosto mi odgovara njegova velicina ima 1600dpi i pet tastera koji nazalost ne mogu da se programiraju.
Ovo programiranje tastera mi se skorz svidja kod Logitec glodara ali isto to nudi i ubogi A4Tech ali za 3X manje kinte a da stvar bude grdja traje i preko tri godine, da budem precizniji ona kopija MX510 mi je trajala skoro 5 godina (i dalje je upotrebljiva mada levi klik zeza) za 2X manje para od logiteca uz jednu izuzetnu stvar bio je bez zica a meni je to imperativ jer ko proba glodara bez zica tesko da ce se vratiti na zicu. A pomenuti Trust 7900z prosto izuva kako je dobar i vredi svake kinte koju sam izdvojio za njega tacno 2800 dinara i radi vec 3½ godine bas kao sto sa jednog 7770c platio 2500 pre 1½ godine. Napominjem da im je jedina mana to sto ne mogu da se programiraju dugmici sa strane ali koga nema bez njega se mora.
Eh da zaboravio sam da ipak malo vse trose (ubija ih starija proizvodnja) ali mene to ne zanima zato sto odmah uzmem i punjive baterije da budem precizniji one obicne sam totalno izbacio iz upotrebe.
Iz svega gore navedenog ne treba na to gledati kao na ko zna sta posto ce izgleda i ova tema zavrsiti kao i one o grafickim kartama gde samo gtx580 i HD5970 valjaju a sve ostalo je sranje.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: imarkovic, šta pišeš? Pa pola periferija `plug n play` sa XP-a ne radi na Win 7. Jesi li ti pod drogama pa veruješ u bajke o Win95?! :: :: Btw. @erestun, jel imaš još neko `mesto` u životu gde možeš biti cenjen u `društvu` osim na ovom forumu pod imaginarnim nadimkom, gde se cenite prema onome ko najčešće menja hardver?!? :: ::
Ja imam A4 Tech i tasaturu i mis-a, i uvek cu imati u buducnosti taj brend !!! Ne razumem zasto mrzite brend koji vam daje mnogoooo, za malo para ??? Vise volite da se kurcite sa sminkom? Sminka je sminka ali dere ovce :) Lecenje kompleksa je jos jedan faktor +, ali mislim da imarkovic nije taj Bio mi je u goste CS-mag, kaze budale ulazu u brend, napredni igraju !!! Toliko o tome Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 460 OC, Windforce
@Erestun, odose svi u off pa cu i ja izvini sto ti temu... moras malo duze i dublje da poznajes tu oblast optike i miseva...kao i koje su serije losije i bolje. daleko je od toga da su misevi do 40e losiji od tog Performance MX - takve miseve ne kupuju ljudi koji tim misevima novac zaradjuju(profesionalni igraci)...a veruj mi da je to tako.
taj mis sto si platio 80e je relano smece ako ga uporedimo sa vrhunski gejmerskim misevima, nemoj se osetiti uvredjenim jer mi nije to namera ali tako je...ali sa stanovista nekog lika tvog profila mis ce da te sluzi sjajno nema sta. tvoje potrebe ce biti 100% podmirene. Ali da se razumemo relana cena tog misa nije ni 40e
relano koga boli k*rac da li mis radi na staklu? staklo se masti i klizaci(najcesce teflonski) ne mogu lepo da `rade` po staklu...samo guma/mikrofiber podloga i nista drugo...to da moze mis po staklu je cisto proseravanje!
@gliga79, a ti gliga sta shamaras koji crni CS-mag?! pa ti ljudi koji igraju profi kanter se JEŽE na a4tech! Veruj mi na rec, znam ih dosta.
@Igore, nista od Intelli 1.1a, nema ga nigde a ovi sto ga imaju niko nece da ga proda jer je na ceni i jako ih je malo. To mi je danas drugar reko vratio se is CG sa nekog turnira. P.S. Sad sam mom stavio da radi umesto na 125Hz i 8ms, na 500Hz 2ms, mnogo tecniji pokret, ako te zanima kako javi se na msn...
izvini jbg, omaklo mi se, znam da si osetljiv na A4Tech.. predlozio sam ga ciciji jer je jeftin, a ovaj cicija pa zato bi mu leg`o.. gligorije, ne mrzi niko nikoga, nemoj tako, shvatam ja da nije zlato sve sto sija, ali ti ode u krajnost, poredis Logitech, Microsoft, RAzer i sve ostale vrhunske brendove sa A4Tech-om, pa sunce mu poljubim gde je tu realnost... prodali su scroll patent, znam, i ptice znaju ali logicno je da ne moze njima ebeno da se isplati da prave misa za tako malo para a da bude kvalitetan.. e cvrc, niko to ne moze da postigne, pa nek ima najmocniji scroll, mada se neki zale da zajebava.. a eno ga lepi Sale zamenio svoj A4Tech za glupi RAT, e taj mis stvarno ne vredi te pare koliko kosta, RAT9 120eu, kao i ona mamba, to je vec nerealno. @Nemanja - ma ko ga jebe, pratim limundo pa cu da uzmem nekog intelija starudiju, bitno mi je samo da radi, to mi je za test..
:: Ja imam A4 Tech i tasaturu i mis-a, i uvek cu imati u buducnosti taj brend !! :: Ne razumem zasto mrzite brend koji vam daje mnogoooo, za malo para ?? :: Vise volite da se kurcite sa sminkom :: Sminka je sminka ali dere ovce : :: Lecenje kompleksa je jos jedan faktor +, ali mislim da imarkovic nije ta :: Bio mi je u goste CS-mag, kaze budale ulazu u brend, napredni igraju !! :: Toliko o tom :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Seasonic S12D, 850w Super Silent :: Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma :: Asus P5QL- :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: Gigabyte 460 OC, Windforc :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.