u Perihardu. Ja sam svoj HP1200 sa kablovima i novim tonerom kupio tamo i dobio 1godinu garancije. Stampac je imao ~29.000 odstampanih strana i fercera za sve pare.
Toner traje ~2500 strana, a kosta ~2000 dinara. Moja preporuka.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
HP1200 je malo kabastiji od HP1010 (koji koristim na poslu). Ali mu je i toner veci. Plus imas i USB i LPT prikljucak. Oba imaju po 8MB RAMa, tako da zvacu jace podatke laganini.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Interesuje me da li mogu da nadju novi HP Laserjet 1010 / 1012 / 1015 / 1018 / 1020 / 1022 ?? :: :: Interesuje me neki od ovih stampaca i njihova cena :: :: Petrazio sam ceo net ne mogu da nadjem, ili sam glup ili ih stwarno nema...
Problem je u isplativosti tih mladjih verzija stampaca. Inicijalni toner im traje 700-800 strana, a kasnije ponjueni 1500-1600 strana. Plus verovatno imaju cip na toneru, koji treba zameniti (to su uveli od verzija P1005 i P1006) - malo poskupljuje toner. Sve u svemu racunica bude ovakva (u odnosu na recimo moj HP1200):
Razlika troskova na 10.000 odstampanih strana je 16.700-8.000 din = 8.700 dinara I eto razloga zasto sam ja kupio polovan sa godinu dana garancije. Posle 10.000 strana, matori stampac mi je ustedeo pare za novi (ako hocu da ga uzmem - a necu).
Caka je u tome da sam ja i za moj dobio godinu dana garancije, kao sto ces dobiti za novi u Metrou. A ovaj je robusniji (pravljen za veci mesecni obim stampe (10.000 HP1200 u odnosu na 5000 HP1102).
Kome ne smeta veca kantica na stolu (kao sto meni ne smeta), ovo je dobar izbor.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Imamo na poslu provereni 1010, ko zna koliko dugo, da kucnem u drvo. Ortak je trazio za kucu, naravno ove stare nije mogao naci, uzeo je nekog Samsunga i zadovoljan je. Razume se u shtampache vishe od mene, ovaj iz metroa sam sluchajno nashao, nemam pojma kakav je. e, drz` da ti ga nabijem!
je odlican stampac. Evo ovaj pored mene HP1010 je odstampao 67.402 strane, zaglavio 40 papira (od kojih 13 nije pravilno uvukao). A stampali smo i po papiru koji je pokisao, pa se osusio (znate kako se tada papir izdeformise i otvrdne). Imao je samo jedan servis nekog valjka cene 800 dinara, za sve vreme koriscenja. Znaci mali je prva liga.
Inace bih u Plamenovom slucaju razdvojio stampace na dve grupe: - HP1010 i HP1022 (odnosno HP1200) sa 8MB RAMa (i aktivnom kontrolom tasterom na samom stampacu) - HP1012 / HP1015 / HP1018 / HP1020 sa 2MB RAMa (sa iskljucivo softverskom kontrolom)
Tih 6MB RAMa znaci puno kad je zahtevniji dokument koji se salje na stampu.
Pozdrav.
PS. Drugar kad je kupovao sebi stampac nije znao za Perihard.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.