potreban mi je savet oko izbora kućišta za računar. Poželjno je da kućište ima dole napajanje i da bude što tiše (da samo ne zveči zbog vibriranja komponenti i da prigušuje zvuke komponenti). Takođe mi je bitno da kućište ima što bolje rešen problem filtiranja prašine pošto će stajati na podu, a baš ne obožavam da ga otvaram i čistim.
Pročitao sam teme na forumi i malo prošvrljao netom, tako da dolaze u obzir: Jeftiniji modeli: - CoolerMaster Elite 430 - ThermalTake V4 - SilverStone Precision PS04 - NZXT Gama
Skuplji modeli: - CoolerMaster Centurion 5 II - CoolerMaster Gladiator 600 - SilverStone Precision PS02 - SilverStone Precision PS03 - SilverStone Precision PS05 (ima antivibracijske dampere za HDD, ali ne znam da li nečemu koriste) - NZTX Beta EVO
... u kojoj prodavnici ima po toj ceni, i ovo bi bio pravi `How to ... chasis guide`
Ja bih birao sa sto vecim ventilatorima (tisi) i filterima (cistiji). I nekako se pokazalo da veca tezina pokazuje i kvalitet izrade - manje larme (poredim recimo Chieftec pored mog stola u odnosu na NoName sa drugih strana).
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Cene su orijentacione sa PC berze i IT sveta, ali nisam zvao konkretne prodavnice da proverim da li stvarno imaju po toj ceni.
Najvece ventilatore ima Thermaltake V6, ali je gornji problematican posto moze da kaci kablove sa ploce. Zbog toga sam ga izbacio iz izbora. Meni su neki favoriti CM Centurion 5 II i SilverStone PS05. PS05 je verovatno tisi posto nema mesh i proreze sa strane i ima svuda filtere za prasinu, ali zato ima samo 120mm ventilatore. CM Sileo nisao uzeo u obzir posto ima samo opciju za ugradnju 2x120mm ventilatora, pa se dosta greje.
:: ... u kojoj prodavnici ima po toj ceni, i ovo bi bio pravi `How to ... chasis guide :: :: Ja bih birao sa sto vecim ventilatorima (tisi) i filterima (cistiji). I nekako se pokazalo da veca tezina pokazuje i kvalitet izrade - manje larme (poredim recimo Chieftec pored mog stola u odnosu na NoName sa drugih strana) :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Od ovih jeftinijih CM430, stvarno je grozno dobro provetreno za tako jeftino kućište.
Od ovih skupljih sviđaju mi se SS PS05 i Midgard, ta fora sa amortizacijom hard diskova može da pomogne a ne mora tako da se svodi na to koje ti se više sviđa.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Bitno je da ne budu manji od 120mm. 120tke mozes da usporis i totalno utisas.
Sto se tice otvora odozgo, meni licno se to ne svidja. Jednostavna (da ne kazem prosta) logika mi kaze da je na dnu hladniji vazduh (mozda -1/-2 stepena) + prasina i kad komp radi i kad ne radi pada odozgo (znaci uvek ce taj filter biti zaprljan, a protok smanjen - manje ili vise). Ajd neko ko ima ventilatore odozgo, neka objasni kakva je realno situacija (ako cisti filtere).
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Teoretski topao vazduh graficke ide na gore, gde se nalazi ventilator koji ga izbacuje iz kucista. U starijim kucistima je taj vazduh gore isao kroz napajanje napolje, a sada kada su napajanja dole, gore nema nicega da ga odvede. Prasina jeste problem, a filteri se u principu ne stavljaju na ventilatore koji izduvavaju vazduh.
:: Bitno je da ne budu manji od 120mm. 120tke mozes da usporis i totalno utisas :: :: Sto se tice otvora odozgo, meni licno se to ne svidja. Jednostavna (da ne kazem prosta) logika mi kaze da je na dnu hladniji vazduh (mozda -1/-2 stepena) + prasina i kad komp radi i kad ne radi pada odozgo (znaci uvek ce taj filter biti zaprljan, a protok smanjen - manje ili vise). Ajd neko ko ima ventilatore odozgo, neka objasni kakva je realno situacija (ako cisti filtere).
Generalno sam zadovoljan, jedino je ventilator koji dolazi uz njega 3pin, pa je malo bucan jer se stalno vrti na max 1200 obrtaja (u stvari nije sam ventilator tako bucan, vec vazduh koji prolazi kroz proreze). Lepo sam sredio kablove, kuciste je solidno obradjeno. Lim je 0.8mm debline. Ima filtere na svim otvorima (gore, napred, dole, za napajanje). Modovao sam filter za napajanje, tako da sam uspeo da ga zakacim sa spoljne strane. Uslikao sam montazu komponenti, pa cu videti da ovih dana sastavim kratak review ako ima zainteresovanih.
Nek te lepo služi, ne mora review, može za mesečak dana neka lista šta ti se dopalo a šta ne, kad ti se iskristališe malo.
Ne možeš li taj vent da spojiš na ploču da ga ona kontroliše?
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Generalno sam zadovoljan, jedino je ventilator koji dolazi uz njega 3pin, pa je malo bucan jer se stalno vrti na max 1200 obrtaja (u stvari nije sam ventilator tako bucan, vec vazduh koji prolazi kroz proreze). Lepo sam sredio kablove, kuciste je solidno obradjeno. Lim je 0.8mm debline. Ima filtere na svim otvorima (gore, napred, dole, za napajanje). Modovao sam filter za napajanje, tako da sam uspeo da ga zakacim sa spoljne strane. Uslikao sam montazu komponenti, pa cu videti da ovih dana sastavim kratak review ako ima zainteresovanih.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.