Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
CHIEFTEC CFT-700-14CS 700W
STRANA 1 OD 1
bomid CHIEFTEC CFT-700-14CS 700W 15.02.2011. 09:42 T33660

status: user
broj poruka: 1563
Da li napajanje iz naslova teme moze bez problema da tera dve GIGABYTE
Radeon HD 6870 1GB GDDR5 GV-R687D5-1GD-B u CFX modu ako je ostatak konfiguracije:
MB Asus M3A79-T Deluxe
CPU AMD Phenom II X4 955BE
RAM Geil BD Evo One DDR2 2X2Gb 800Mhz
HDD WD500AAKS
DVD SONY NEC OPTIARC AD-5200S
i da li bi se nesto menjalo u potrosnji ako bih dodao jos WD640AAKS, WD Raptor 150Gb i jos 2X2GB RAM-a.
Hvala u napred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 15.02.2011. 10:11 #295183

broj poruka: 9006
Teralo bi bez problema s dosta lufta koji dodavanje jos par vati hard diskova i memorije svakako ne bi mnogo smanjilo.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

Scyter Re: 15.02.2011. 10:46 #295192

broj poruka: 8138
Terace bez problema i sa 3x HD 6870 vezane u CFX.

CPU-Z Validator: http://spedr.com/k3rf
GPU-Z Validator: http://spedr.com/9a3o

sashai ... 15.02.2011. 11:23 #295198

broj poruka: 417

Ne moze. Treba ti bar 2x jace napajanje, ili cak 3x jace (cisto da budes siguran). Ovo govorim iz licnog iskustva, a i na netu sam nasao da dve kartice mogu da povuku cak i 3000W, retko doduse. Obicno se to desi kada ti utorrent ostane ukljucen, download-ujes 3 torrenta istovremeno, a u isto vreme pokusavas da odigras neku zahtevniju igricu, a voshing mashin se ukljuci na centrifugu. Naravno, kratkorocno se problem moze resiti prebacivanjem voshing mashine na drugi produzni...

gilopile Re: ... 15.02.2011. 11:29 #295199

broj poruka: 9459
+1
Nije se igrati s tim. I jos ako ima illuminated tastaturu , po koju flesku i optickog misa, trebao bi da doda jos jedno 850W, ako ne i 1000.Zato ja koristim kuglicnog misa jer stvarno smesno vuce struju, otprilike pisljivih 400W.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Ne moze. Treba ti bar 2x jace napajanje, ili cak 3x jace (cisto da budes siguran). Ovo govorim iz licnog iskustva, a i na netu sam nasao da dve kartice mogu da povuku cak i 3000W, retko doduse. Obicno se to desi kada ti utorrent ostane ukljucen, download-ujes 3 torrenta istovremeno, a u isto vreme pokusavas da odigras neku zahtevniju igricu, a voshing mashin se ukljuci na centrifugu. Naravno, kratkorocno se problem moze resiti prebacivanjem voshing mashine na drugi produzni..
acayo re 15.02.2011. 11:35 #295200

broj poruka: 851
Gile gde si nasao kuglicni od 400w ja nalazim svugde samo od 650w :( nikako da nadjem te eco friendly.
@bomid - terace to napajanje bez problema
samo procitajte komentar za ovo napajanje na ITsvetu :D
``Ja imam CFT 750CS! Stvarno je odlicno napajanje!! Razlikaje samo u voltazi!!!``

http://hd-torrents.org/torrentbar.php?/75087.png
http://hd-space.org/torrentbar.php/13088.png

bomid Ma da li je moguce 15.02.2011. 11:54 #295204

Zahvaljujem jedino raic-u i Scyter-u koji kao i uvek daju kratke i precizne odgovore a ostalim drugarima porucujem da nema potrebe da budu cinicni i ironicni. Ako vam pitanje kao ovo koje sam ja postavio deluje glupo i banalno ne morate braco ni da odgovarate niti da se pravite pametni. Uvek je bilo i bice ljudi koji manje i onih koji vise znaju a i ti koji vise znaju nisu se nauceni rodili vec su znanja sticali vremenom uceci od drugih ili na svojim iskustvima. Ja takve postujem i zbog toga me nije sramota da postavim pitanje na koje ce mi takvi ljudi dati kvalitetan odgovor i od kojih cu moci nesto da naucim. U zdravlje.

raic Tako je momci 15.02.2011. 12:21 #295207

broj poruka: 9006
Mogli bi malo da se ugledate na moju ozbiljnost, kad sam ja nekog zajebavao?

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

acayo re 15.02.2011. 12:31 #295209

broj poruka: 851
evo za ubuduce da imas:
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

http://hd-torrents.org/torrentbar.php?/75087.png
http://hd-space.org/torrentbar.php/13088.png

kepica re 15.02.2011. 12:52 #295212

broj poruka: 202

hahahahah nemoj zbunjivati decka, mozda je lako zbunjive prirode

sashai Nema ljutis, aj houp 15.02.2011. 13:33 #295225

broj poruka: 417
Bomid, pitanje nije glupo, ali sticem lagani utisak da je svako trece pitanje (ili odgovor) na ovom forumu vezano za napajanje. Mislim, neki fetish, a sve u vezi napajanja? Svako napajanje od 500W moze da tera bilo sta sto je stavljivo u kantu racunarsku (govorim o kvalitetnim napajanjima, ne raznoraznim metalnim kutijicama iz kojih vire kablovi).
Mislim, raznorazne dzidze u kompu ce da se ugase ako ih ne koristite duze od 2 minuta, a sve glede ustede energije i vaskolike ekologije (obicno se usteda svodi na 5-10W), ali ce zato da vam uvale napajanje koje je dovoljno da potera mal`pre pomenutu voshing mashin. Ajte, molim vas.
Nadam se da nema ljutnje, a ja cu i dalje nastaviti da drvim na temu napajanja, kada god se steknu uslovi, i vreme dozvoli.
Pozdrav svima.

bomid Tako je vec bolje, ...Kakva ljutnja 15.02.2011. 14:03 #295229

Prvo da zahvalim acayo-u za link. Lepo, bas lepo, jako pametna stvar. Sashai, nema ljutnje. Nisam dugo na forumu (nekih godinu i nesto malo jace) ali sam se vec navikao na razne komentare i opaske pa cak i vredjanje i teske reci. Sto se tice pitanja koje postavljam, verujem da su nekome smesna ili u najmanju ruku glupa verovatno zato sto su te teme vise puta prezvakane ili neki ljudi mnogo znaju o tome pa ih smara da citaju ili odgovaraju na to. Mozda sam ja nesto od tih tema propustio pa se desi da postavim pitanje koje se vise puta ponavljalo ali bez ikakve lose namere. Iskljucivo postavljam pitanja u vezi komponenti koje imam ili nameravam da kupim a nisam siguran kako ce da funkcionisu u sinergiji ako izvrsim neka prepakivanja. To mi je najlakse na ovom forumu jer smatram da na istom mogu da nadjem ljude koji imaju dosta znanja iz datih oblasti i gde cu najbrze da dobijem kvalitetan odgovor, posteno bez mnogo muke.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs