Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
UPS APC problem
STRANA 1 OD 1
obradmi UPS APC problem 15.02.2011. 09:01 T33659

status: user
broj poruka: 7720
Radi se o UPS-u APC Back-UPS RS 800 kada se ukljuci radi 10 sec,posle toga se pali lampica overload i pocinje da pisti.Da li ima neko ideju sta je u pitanju.Pretpostavljam da je baterija u pitanju ,da li je neko ima slican problem.

Ovaj UPS je u pitanju:

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=br800i
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
solaja777 ???? 15.02.2011. 09:48 #295177

broj poruka: 3277
Da je bateruja losa upalilo bi se Replacment batery, overload ukazuje da potrosac trazi vise struje nego sto UPS moze da isporuci...u ovom slucaju >540W

Probaj da otkacis APC od potrosaca i samo njega ukljuci, promeni kabl UPS-potrosac, otkaci bateriju sa UPS-a itd...
sa zadnje strane APC imas taster resetuj ups ...
nakaci drugi komp....
shkomi imao sam slican problem 15.02.2011. 09:53 #295178

broj poruka: 852
Koje je napajanje. Chieftec GPS ima problema sa tim UPSom.
Sta je kod mene bio problem. Chieftec GPS radi na cistu sinusoidu a APC pravi nazubljenu sinusoidu i kad se prebacim na UPS pocne da pisti kako je preopterecn iako mi prijavljuje potrosnju 150w. Zvanican odgovor ehnicke podrske APCa je bio ili da promenim napajanje ili da uzmem APC koji pravi cistu sinusoidu, a takav APC je tada kostao preko 300eur, tako da sam uzeo cooler master. Moj savet probaj drugo napajanje mozda je to
Devize devize bonda elema

obradmi Re: ???? 15.02.2011. 09:55 #295179

Isto se ponasa i bez potrosaca.

:: Da je bateruja losa upalilo bi se Replacment batery, overload ukazuje da potrosac trazi vise struje nego sto UPS moze da isporuci...u ovom slucaju >540
::
:: Probaj da otkacis APC od potrosaca i samo njega ukljuci, promeni kabl UPS-potrosac, otkaci bateriju sa UPS-a itd..
:: sa zadnje strane APC imas taster resetuj ups ..
:: nakaci drugi komp....
solaja777 Re: imao sam slican problem 15.02.2011. 09:55 #295180

broj poruka: 3277
+1
doticni model APC ima problem i sa corsair 850w ali u smislu zujanja napajanja(nesto kao varnicenje...) zato sam svoj rs800i zamenio sa sua100i...

izmenjaj kablove ,posle probaj da otkacis bateriju, ako i daljepravi problem onda servis...

:: Koje je napajanje. Chieftec GPS ima problema sa tim UPSom.
:: Sta je kod mene bio problem. Chieftec GPS radi na cistu sinusoidu a APC pravi nazubljenu sinusoidu i kad se prebacim na UPS pocne da pisti kako je preopterecn iako mi prijavljuje potrosnju 150w. Zvanican odgovor ehnicke podrske APCa je bio ili da promenim napajanje ili da uzmem APC koji pravi cistu sinusoidu, a takav APC je tada kostao preko 300eur, tako da sam uzeo cooler master. Moj savet probaj drugo napajanje mozda je t
:: Devize devize bonda elem
obradmi Bolje je nazubljena sinusoida 15.02.2011. 10:00 #295181

Ali ni sva napajanja nisu za UPS .Imam LC power.Radilo je sve OK,kao sto rekoh isto se ponasa i bez potrosaca ,kada su svi kablovi iskljuceni.
strela75 LC power kod mene radi na UPS bez problema 15.02.2011. 12:14 #295206

broj poruka: 1589
Doduse nije APC, vec Mustek UPS. Kakvu sinusoidu daje Mustek nemam pojma, ali cisto sumnjam da daje cistu sinusoidu.

Tako da LC power ne bi trebalo da je problem (moje napajanje je od 550W).

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

vlarad Slican problem sa APC BACK UPS 500VA 17.02.2011. 11:07 #296003

broj poruka: 5
Ja sam imao slican problem, doduse sa matorim APC BACK UPS 500VA. Baterija je bila stara skoro 10 godina. Cim nestane struje, UPS zapisti i ugasi se posle par sekundi. To je trajalo par meseci, a jednog dana dodjem kuci, kad UPS nece da radi ni kada ima struje na uticnici (lampica na prekidacu ugasena). Problem je resen kupovnim nove baterije i radi bez problema vec 3 meseca. Kupio sam Triax bateriju za 1300 dinara, dok original kosta oko 4500 dinara.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs