Radi se o UPS-u APC Back-UPS RS 800 kada se ukljuci radi 10 sec,posle toga se pali lampica overload i pocinje da pisti.Da li ima neko ideju sta je u pitanju.Pretpostavljam da je baterija u pitanju ,da li je neko ima slican problem.
Da je bateruja losa upalilo bi se Replacment batery, overload ukazuje da potrosac trazi vise struje nego sto UPS moze da isporuci...u ovom slucaju >540W
Probaj da otkacis APC od potrosaca i samo njega ukljuci, promeni kabl UPS-potrosac, otkaci bateriju sa UPS-a itd... sa zadnje strane APC imas taster resetuj ups ... nakaci drugi komp....
Koje je napajanje. Chieftec GPS ima problema sa tim UPSom. Sta je kod mene bio problem. Chieftec GPS radi na cistu sinusoidu a APC pravi nazubljenu sinusoidu i kad se prebacim na UPS pocne da pisti kako je preopterecn iako mi prijavljuje potrosnju 150w. Zvanican odgovor ehnicke podrske APCa je bio ili da promenim napajanje ili da uzmem APC koji pravi cistu sinusoidu, a takav APC je tada kostao preko 300eur, tako da sam uzeo cooler master. Moj savet probaj drugo napajanje mozda je to Devize devize bonda elema
:: Da je bateruja losa upalilo bi se Replacment batery, overload ukazuje da potrosac trazi vise struje nego sto UPS moze da isporuci...u ovom slucaju >540 :: :: Probaj da otkacis APC od potrosaca i samo njega ukljuci, promeni kabl UPS-potrosac, otkaci bateriju sa UPS-a itd.. :: sa zadnje strane APC imas taster resetuj ups .. :: nakaci drugi komp....
+1 doticni model APC ima problem i sa corsair 850w ali u smislu zujanja napajanja(nesto kao varnicenje...) zato sam svoj rs800i zamenio sa sua100i...
izmenjaj kablove ,posle probaj da otkacis bateriju, ako i daljepravi problem onda servis...
:: Koje je napajanje. Chieftec GPS ima problema sa tim UPSom. :: Sta je kod mene bio problem. Chieftec GPS radi na cistu sinusoidu a APC pravi nazubljenu sinusoidu i kad se prebacim na UPS pocne da pisti kako je preopterecn iako mi prijavljuje potrosnju 150w. Zvanican odgovor ehnicke podrske APCa je bio ili da promenim napajanje ili da uzmem APC koji pravi cistu sinusoidu, a takav APC je tada kostao preko 300eur, tako da sam uzeo cooler master. Moj savet probaj drugo napajanje mozda je t :: Devize devize bonda elem :: ::
Doduse nije APC, vec Mustek UPS. Kakvu sinusoidu daje Mustek nemam pojma, ali cisto sumnjam da daje cistu sinusoidu.
Tako da LC power ne bi trebalo da je problem (moje napajanje je od 550W).
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja sam imao slican problem, doduse sa matorim APC BACK UPS 500VA. Baterija je bila stara skoro 10 godina. Cim nestane struje, UPS zapisti i ugasi se posle par sekundi. To je trajalo par meseci, a jednog dana dodjem kuci, kad UPS nece da radi ni kada ima struje na uticnici (lampica na prekidacu ugasena). Problem je resen kupovnim nove baterije i radi bez problema vec 3 meseca. Kupio sam Triax bateriju za 1300 dinara, dok original kosta oko 4500 dinara.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.