Zapala mi za oko ova benzinska testera (odlicno ce mi se uklopiti sa hokejaskom maskom koju vec imam) ali ne mogu da nadjem nista koristno o noj na netu sem sledeceg linka: http://spedr.com/4obgu
Ako neko moze da mi pomogne da nadjem neke specifikacije, manual, snabdevenost rezervnim delovima, garantni rok... Ili jos bolje ako neko ima iskustva i koristi ovu motornu testeru, da me posavetuje da li da je uzmem.
Mislim, necu da testerim po ceo dan, samo ponesto tako kad zatreba, da oborim koje drvo ili kad budem isao u Teksas da napravim krvavi masakr... Znaci za hobi a ne za pro upotrebu.
a to sto nista nema na netu o toj sto ti je zapala za oko, sve ti govori o njoj mislim da ce ti dobro posluziti i dugo potrajati ako je ne budes palio a sto se masakra tice, dolazi u obzir samo mlado meso, nikako kosti i pazi da ne zakacis nekog bosanca po glavi, ode lamela kvacila i lanac
E pa Serauber da mi je testera prioritet i da sijam lovu na sve strane snasao bih se i sam sa husquarnom ili stihlom... Zato i pitam noze li ovaj forester da prodje za malo sittnije novce. A stvarno nemam bog zna sta da testerim, samo povremeo, da imam kad zatreba, nije sza rusenje kalifornijskih sekvoja ili za ogrev, a i da se naucim prvo pa cu onda uzeti nesto ozbiljnije ako sebi ili nekom drugom ne odsecem glavu... Kriza bre udarila!
:: prava motorna testera :: http://spedr.com/3gdoj (imam slicnu, vec dooosta dugo,jos od prvog dela http://spedr.com/56bmc :: il :: http://www.stihl.com/index.ht :: :: a to sto nista nema na netu o toj sto ti je zapala za oko, sve ti govori o njo :: mislim da ce ti dobro posluziti i dugo potrajati ako je ne budes pali :: a sto se masakra tice, dolazi u obzir samo mlado meso, nikako kosti i pazi da ne zakacis nekog bosanca po glavi, ode lamela kvacila i lana ::
Ne znam nikoga ko je to uzeo, ali cena govori.. Od no-name testera, koliko sam čuo, jedino Villager, također generička kineska firma, ima testere koje mogu da se koriste. Sve ostale, platiš toliko a zatim nakon prvog metra drva još toliko pa još toliko za delove i popravke. Kad se ugradi sve i svja ponovo, onda ti bude muka. Ništa ispod Stihl 180, ona je duplo skuplja, i toliko bolja. Nije za duge radove tj. baš je za amaterske potrebe a od te na slici je možda i lakša.
Drzao sam u rukama i ovu forester i tu villager, sad deluju mi relativno jednako ozbiljne (ako se ja uopste razumem) a i tu su po ceni. Jedino mi je slozena prica da na ovu villager ide neki oregon mac koji se shatro proizvodi kod nas u zemunu?!? Ovu stilhovku sto pominjes sam samo video kroz izlog i cena od 27000 i nesto dindzi me malo odbila...
Slicnom logikom sam isao i kad sam uzimao trimer, nisam uzeo stihl vec neki einhell za duplo manje novce i eno ga sasvim me lepo sluzi i dan danas, opet kazem ne ubijam se od posla sa njim, nemam neke velike povrsine. A ni ta testera koju sam napikirao nece mi sluziti za veliki posao, poneko drvce...
Jos sam naisao na jednom mestu na extra nizu cenu nego sto je ova iz reklame...Nisam pametan... Ipak, mislim da je sad momenat za kupovinu toga, vidi se vec kraj grejne sezne, opasce im prodaja, valja im rasprodati zalihe...
Batali bolje kinesku testeru. Ako budes imao mnogo srece nece se pokvariti dok bude bila u garanciji. Crci ce cim izadje iz garancije, a onda mozes samo da sednes i da places pored nje, jer ce ti u servisu reci da se pokvarilo skoro sve sto je moglo da se pokvari i da ce da te kosta kao Grcku da je popravis. Ja sam kupio puromat marke Womax za kucnu upotrebu. Radio je tacno godinu i 2 dana, tj 2 dana po isteku iste je riknuo. Popravka se nije isplatila jer je to kinesko govno toliko slabo telesno napravljeno da se razjebalo skoro sve unutra. Licno sam ga rasturao da vidim. Bolje kupi polovnu stilku nego novog kineza.
Batali kineze, to ne da nije za ozbiljan posao nego nije ni za kakav posao. Nego pravac druze bubanj potok pa potrazi na pijaci, uzeo sam skoro novu stihl prosle zime za 250e, u radnji je bila oko 60,000.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
onda bolje uzmi ovu `einhell`: http://spedr.com/4fj4w kad vec imas dobro iskustvo sa njima, a u metrou je trenutno (12.389,99 din.) na akciji po istoj ceni kao i ta `Forester`, pogledaj ovde: http://spedr.com/1g5e9
Ne znam, možda su cene i skočile, ja sam tog stihla platio u GM 25000 a u Bg u nekom tržnom centru preko puta zelenjaka, bila je 23000 i kusur pa mi se nije isplatilo da se klimam do tamo (a kad sam video, bilo zatvoreno a ja u prolazu). Tačno je dva puta skuplja od tih kineza i napravljena je da se hladi nakon svakog pražnjenja rezervoara - što i moraš da uradiš kad sipaš... Imaš na elite security mnogo palamuđenja a ja sam i na neke hrvatske sajtove nabasao, tako da tu pogledaš za `proverene` kineze. Nisu srećom svi isti, ima dno dna i ono malo iznad. Dno dna je ono što prodaju po bljuvacima, košta u nabavci oko 40 do 60€ a posle ih CD-romovi preprodaju po kućama i do 250€ (znam iz prver ruke, matori u kući pored mene, kada je bio 10 min bez nadzora, naleti na majmunčine i još mu zamalo ne prodadoše dve, kao, u radnji 400€, ali kao NJEMU sa popustom...). Za te motorke važi da su opasne, da prsnu u oči, nakon doslovno jednog kubika drva itd. Ali, da delovi odgovaraju od drugih normalnih testera i da se mnogim zamenama dobije kvalitet villagera, forestera ili ko zna čega - SVI se prave (motori) u jednoj fabrici u Kini... a posle sklapa ko šta hoće.
Nego, lepo ti nama priznaj, da nisi ti ovaj lik sa facošupa???? - drvoseča, je čovek, koristi računar...???? Možda je koincidencija da isti dan naletim na obe stvari, i ti za motorku i ovo???
Ahahahah! Ovaj covek je genijalac! Na zalost nismo ista persona.
Ma u redu je sve sa tim stihlom ali nekako ne padam na taj njihov marketing, u hobi klasi sve je to isti Q a njihovo je duplo skuplje... Ponekad ti uvaljuju neke zastitne naocare, rukavice, zastitu za usi i sl - sve u cilju da ti zamazu oci. A i nekako mi je kao da sam iz gradske cistoce, komunalnog, javnog zelenila...
OK, da rezimiramo, forester testeru vidim niko ne koristi pa ajde necu ni ja... Mada nasao sam je po 10400 din. Preorijentisacu se na ovu villager ili einhell pa javljam kako fercera...
Hvala svima na savetima
:: Ne znam, možda su cene i skočile, ja sam tog stihla platio u GM 25000 a u Bg u nekom tržnom centru preko puta zelenjaka, bila je 23000 i kusur pa mi se nije isplatilo da se klimam do tamo (a kad sam video, bilo zatvoreno a ja u prolazu). Tačno je dva puta skuplja od tih kineza i napravljena je da se hladi nakon svakog pražnjenja rezervoara - što i moraš da uradiš kad sipaš.. :: Imaš na elite security mnogo palamuđenja a ja sam i na neke hrvatske sajtove nabasao, tako da tu pogledaš za `proverene` kineze. Nisu srećom svi isti, ima dno dna i ono malo iznad. Dno dna je ono što prodaju po bljuvacima, košta u nabavci oko 40 do 60€ a posle ih CD-romovi preprodaju po kućama i do 250€ (znam iz prver ruke, matori u kući pored mene, kada je bio 10 min bez nadzora, naleti na majmunčine i još mu zamalo ne prodadoše dve, kao, u radnji 400€, ali kao NJEMU sa popustom...). Za te motorke važi da su opasne, da prsnu u oči, nakon doslovno jednog kubika drva itd. Ali, da delovi odgovaraju od drugih normalnih testera i da se mnogim zamenama dobije kvalitet villagera, forestera ili ko zna čega - SVI se prave (motori) u jednoj fabrici u Kini... a posle sklapa ko šta hoće :: :: Nego, lepo ti nama priznaj, da nisi ti ovaj lik sa facošupa???? - drvoseča, je čovek, koristi računar...??? :: Možda je koincidencija da isti dan naletim na obe stvari, i ti za motorku i ovo?? :: :: http://doiop.com/klikniovdesom :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Много ти је боље да купиш половну Husqvarnu, него то њесра од кинеза. Имам 22 година стару Husqvarnu и једино што јој се радило од сада је мењање ланца, оштење зуба и наравно сипање мешавине и уља за ланац. =) То је зло од машине можеш сатима да радиш док ти руке не отпадну xD. Кварови? Нема =)
Тог кинеза бих волео да видим на испиту пред неком мало већом буквом 3:) Лом у мотору загарантован у року од 10ак минута.
Ma ne mešaj babe i žabe. Husqarnu niko normalan neće da proda ispravnu. Možda udovica koja se propila, inače, niko. Tako ti lepo sebi priznaj da li bi kupio polovnu Husqvarnu za 12.000 dinara? To mora da je gowno neopevano, sve je zdrkano na njoj, sipana mešavina od Wartburg limuzine a umesto lancola ono kancerogeno ulje iz trafo stanica. Takva da se osposobi, treba mu još min. dva puta toliko za popravke. A priča je da mu NE TREBA obarača, koja radi ceo dan-dva, kako seljaci inače idu u drva. Puste je na miru a onda kada je dohvate, izvade joj dušu jer nikad nema vremena ili lepog vremena... Ako neki serator ne laže, sa villagerom je kao radio poduže - isto bez silovanja, ali, i Stihl koji sam mu ja preporučio isto tako - čim se zagreje, gasi i ohladi i tako doveka. Ono za što ja predlažem taj stihl, je što je brate lagan, jednom rukom može (ali ne sme) da se koristi... sve drugo ti slomi leđa. Pišurija kako lagana stvarčica a radi posao...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Много ти је боље да купиш половну Husqvarnu, него то њесра од кинеза :: Имам 22 година стару Husqvarnu и једино што јој се радило од сада је мењање ланца, оштење зуба и наравно сипање мешавине и уља за ланац. = :: То је зло од машине можеш сатима да радиш док ти руке не отпадну xD. Кварови? Нема = :: :: Тог кинеза бих волео да видим на испиту пред неком мало већом буквом 3: :: Лом у мотору загарантован у року од 10ак минута :: :: :: :: :: ::
Са њом у рукама, left 4 dead се завршава на првом нивоу! xD
:: Ako izbije zombi apokalipsa, ja grabim prvu Husqvarnu... sve ostalo će da stane posle par odfikarenih udova.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Чекај бре, нисам рекао ништа у вези цене половне тестере! Цена је сигурно већа за бар 80-100 евра. Ово је само моје виђење ствари јер ће сигурно бити миран са добро очуваном Husqvarnоm него са кинезом који ће му уштедети нешто новца у старту. Може да се се распита у неком сервису да ли имају неку за продају или погледа огласе. Има људи које хоће да је продају јер се више не греју на дрва или им је потребан новац.
:: Ma ne mešaj babe i žabe. Husqarnu niko normalan neće da proda ispravnu. Možda udovica koja se propila, inače, niko. Tako ti lepo sebi priznaj da li bi kupio polovnu Husqvarnu za 12.000 dinara? To mora da je gowno neopevano, sve je zdrkano na njoj, sipana mešavina od Wartburg limuzine a umesto lancola ono kancerogeno ulje iz trafo stanica. Takva da se osposobi, treba mu još min. dva puta toliko za popravke. :: A priča je da mu NE TREBA obarača, koja radi ceo dan-dva, kako seljaci inače idu u drva. Puste je na miru a onda kada je dohvate, izvade joj dušu jer nikad nema vremena ili lepog vremena.. :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! ::
OK, husquarna bi ti verovatno jos bolje odsekla jaja, mada verujem da bi se na mojima (i Chuck Norrisovim) cak i husquarna polomila...
A ta generalna ubedjenja o kineskim proizvodima ne stoje. Verujte, danas su sve kineski proizvodi, verovatno mislite na razlicite klase kvaliteta. Inace imate jos skuplju tu sitnu mehanizaciju od Husqarne i Stihla. Rec je o Hondi - nema nista ispod 1500 evra...
:: kupiti ortaku kinesku motornu testeru - 150 :: par litara benzina - 5 :: ulje - 5 :: snimati kamerom kako sebi odseca jaja - neprocenjivo :: :: Ne igrajte se bre ljudi glavom (ili drugim ekstremitetima), zajeban je to posao, kvalitetna testera mozda kosta malo vise ali jaja nemaju cenu :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.