Imao sam ranije kao neko `malo bolji` ink-jet epson sa skenerom, al bilo skupo punjenje kertridža i mogla je samo jedna firma da uradi. Prilikom jednog menjanja crnog kertridža sjebao mu se nešto mehanizam i više nije hteo da ih prihvati, to se nekako poklopilo sa zapušenjem jedne glave od retke upotrebe tako da sam ga s gustom odneo do kontejnera. ... tu mu se gubi svaki trag.
Poučen tim iskustvom uzeo sam najjeftiniji mogući HP što možeš da ga puniš de oćeš i da crkne sutra neće mi biti žao, sasvim dobar za povremenu kućnu upotrebu.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
a koji je taj? :-) :: Imao sam ranije kao neko `malo bolji` ink-jet epson sa skenerom, al bilo skupo punjenje kertridža i mogla je samo jedna firma da uradi. Prilikom jednog menjanja crnog kertridža sjebao mu se nešto mehanizam i više nije hteo da ih prihvati, to se nekako poklopilo sa zapušenjem jedne glave od retke upotrebe tako da sam ga s gustom odneo do kontejnera :: ... tu mu se gubi svaki trag :: :: Poučen tim iskustvom uzeo sam najjeftiniji mogući HP što možeš da ga puniš de oćeš i da crkne sutra neće mi biti žao, sasvim dobar za povremenu kućnu upotrebu :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
jet i nije neki izbor. za te pare ili malo jace moze da se nadje solidan crni laser naravno ako te ne interesuje boja.promenio sam par pljuckavaca.uglavnom kupim na nekoj akciji kao povoljno ,onda vidim da su mi se ketridzi previse brzo istrosili (ti i nisu napunjeni do vrh) par puta ih dopunim dok moze. i uglavnom ustanovim da mi se vise isplati opet uzeti neki noviji i bolji stampac nego 2 nova ketridza i tako u krug.
166 Mhz Intel.16 MB edo rama,GK 4MB int,HDD 1,6 Gb WD,Goldstar CDR 8x,FDD NEC Philips 14`
a ako ti bas treba boja - uzmi kolor laser .. ima jeftinih samsung-a
imao sam 10-tak pljuckavaca .. od 50 do 200e .. svi su zavrsili kao i Raicev - u kontejneru .. jbs stampace kad nemozes diplomski da ostampas bez 3 punjenja u sred rada ..
trenutno mi je pod nogama MP210 - glava je odavno procurela ali skener radi ..
dok dva HP-a 1010 rade vec 5 godina .. punjeni 20tak puta .. nikad nisu odbili saradnju.
@DjBranko - jesi razmisljao da stavis jos jedan hdd 1,6Gb u RAID
Kad si uzeo taj HP i da li si siguran da mogu da mu se pune kertridzi? Ja koga god da sam zvao kazu `u zadnje dve godine svi printeri dolaze sa kertridzima sa chipom i ne mogu da se pune` ?
:: Prevideo sam tu varijantu :: :: Pa reko, najjeftiniji koji sam našao, bio je na akciji u emmiju za 3700 di :: http://www.emmi.rs/multifunkcionalni-ure%C4%91aji-mfp-inkjet-a4-hp-deskjet-2050.11.html?productId=1340 :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: :: :: Mislim da pod `a koji je taj?` podrazumeva taj HP koji imas sada i koji ti radi :: :: :: ::
Trebao mi je hitno oko nove godine pa nisam imao vremena da ih mnogo jurim, jebe mi se u svakom slučaju, potrošna roba.
Slažem se inače da se ne isplati kupovati skup inkjet, kome treba tu i tamo i najjeftiniji je ok, ko štampa češće samo laser.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Kad si uzeo taj HP i da li si siguran da mogu da mu se pune kertridzi :: Ja koga god da sam zvao kazu `u zadnje dve godine svi printeri dolaze sa kertridzima sa chipom i ne mogu da se pune` ? ::
kad smo vec kod lasera, koji preporucujete, znaci bitno je da mogu toneri da mu se pune, tj. da ne bacam pare svaki put na novi, ne znam koliko sada kosta toner ali sam siguran da nije jeftin.
Ako ces vise da koristis stampac, nikako ne uzimaj inkjet. Mi smo u firmi imali jedno desetak inkjet stampaca (od cega tri profi za A3 format). Od svih njih, radi jedan A3 i jedan laser A4. Skup je to sport, cak i za firmu. Punices max 3-4 puta kertridz, ako mu nesto u medju vremenu ne crkne (elektronika najcesce). Kod nas su najcesce punjeni 2 puta i treci put su isli originali unutra (crni + u boji = ~pola cene novog stampaca).
Pa smo onda imali inkjet fax uredjaj - katastrofa. Tek svako cetvrto punjenje kertridza je hteo da prihvati, a prethodne tri zamene su bili originali (po ~30tak evra komad).
A za to vreme je jedan HP1010 odstampao preko 65.000 strana, sa samo jednom zamenom nekog valjka (cena servisa 800 dinara), i zamenama tonera (uvek zamenski iz smile*ink-a i comp*jeta cene ~2000 dinara) na nekih 3000-3500 strana (iako su deklarisani na 2500 strana - krenemo stampu sa `save toner` opcijom ukljucenom, a pri kraju tonera stavimo full stampu, da ga `izakamo` do kraja).
Racunica je prosta (u excelu): cena stampaca cena origigi kertridza + broj strana koje izgura sa 5% pokrica strane cena dopunjenog kertridza + broj strana koje izgura cena kontinualnog punjenja (ako pucas na tu opciju) + broj strana
Prva kolona = broj strana (1.000, 2.000, 3.000,..., 65.000,...) ostale kolone = zbir cena: stampaca + svih kertridza (racunaj 3:1 odnos dopunjeni - originalni)
I onda na desni kraj stavi kolonu sa nekim laserom sa cenama tonera + zamenskih tonera. Sve ce ti se samo reci prema broju strana.
Ako je stampa u boji u pitanju, onda treba proceniti kolicinu stampe u boji i ako je mala ici na stampanje u kopirnicama (laseri u boji), a ako su velika, slikati se u boji sa sve inkjetom u boji.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
i prezadovoljan sam, ali jedno moras da znas da se ink jet isplati samo, ako sam punis ketridze, kupis mastilo i spric i punis. Ja sam na ovom Canonu punio stvarno puno puta ketridze i jos sve radi kako treba. Hp ti ne bi preporucio jer uz njih idu probni ketridzi male kapacitivnosti.
re: Koristim Canon Ip 4200 sa orig. ketridjima iz 2007 god. odstampao je ~72600 str. nisam menjao ketridje, a dopunjujem ih svakih 10-15 dana. Imam boce od 1 l na stampacu sa crevima i to fercera skoro dan noc( nekad ne pridjem po 3 dana, ali uglavnom radi 20 sati dnevno). Drugovi uzimali kod nas, ali sa ketridjima koji se prave kod nas( sklapaju se od delova iz Meksika) i crkne stampac posle 2-3 punjenja( ne ketridj vec stampac). Jbg nema pravila, ali kod nas tesko da ces naci orig ketridje osim za HP 5150( ako je nekome ostalo na lageru). Neunistiv je i posle 5 godina. A sto se tice isplativosti samo laser za mono. I to HP, a za kolor Samsung, ali ne onaj najjeftiniji modelvec onaj malo skuplji oko 16900 din pa navise. operator
Ja isto ko Raic.Kupim najeftiniji HP,kad se istrose toneri bacam i njega. Skuplji toneri od stampaca,a refilovani katastrofa losi. Opet uzmes jeftin HP.........
Ne bacaj pare na ta sranja!!! Kad tad ces se pokajati, koristices ga godinu, dve i posle baciti, u to budi siguran...
Za 8000din imas u metro-u HP Laserski stampac 1102. Laserski stampaci nikad ne mogu da zapeknu, brze stampaju, punjenje ketridza je oko 1000din ali zato mozes 10x vise stranica da istampash neko na ink jet-u, brze stampaju i manje ces sigurno imati problema sa njima...
:: :: Kao sto naslov kaze, trebalo bi da bude ink jet, HP, cesto bi se upotrebljavao. Budzet oko 7000din. :: :: Pozdrav i hvala unapred.
Da li neko zna gde mogu da kupim mastilo da napunim ketridz od hp inkjet stampaca??? Nasao sam neke firme preko neta ali oni nemaju trenutno. . . treba mi hitno!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.