Koji kupiti i gde - USB WI-FI adapter da radi u AP modu?!?
STRANA 1 OD 1
cicija
Koji kupiti i gde - USB WI-FI adapter da radi u AP modu?!?
07.02.2011. 19:56
T33468
status: user broj poruka: 411
Well ... imao sam (i dalje ga imam, ali kao da ne postoji) zgodan, mali, praktičan, USB wireless adapter koji sam samo bućkao u neki USB slot, sam je instalirao drajvere, malo podešavanja u AP režimu i eto deljenja mreže po kući za top lapove i ostale pametnjakoviće od telefona. Eh ... kada kupih novi PC i instalirah Win7, ne lezi vraže ... nema bato VAJDE od starog hardvera. Heb**m, li *#&$**$# onome ko reče da Win 7 najbolje prepoznaje hardver, da ima najbolje drajvere .. bla, bla, ... da, ali samo ako je taj hardver novjije proizvodnje ... :(
Elem, da ne dužim sa esejima ... reših da kupim novi USB wireless adapter, jer ruku na srce i za ciiciju 20€ nije baš velika para u današnje vreme. Eh, tuga je ta što naši prodavci koji se reklamiraju i svoje web prezentacije pune datim proizvodima, na poziv, ništa trenutno nemaju na lageru. Kako ovo zvuči otrcana fraza u Srbiju, ljudi moji ... Samim tim, šta kupiti i gde?!? Ja bacio oko na neke TP-Link WN722NC, TP-LINK TL-WN821N, TP-LINK TL-WN422G (vrlo jeftin) ... i sl. Interesuje me, rade li ova sokoćala u AP modu sa pratećim softverom ili?!? Btw. ako imate neki predlog, uvažiću ga bez razmišljanja. Osim ako ne košta preko 25€ ... e to ne plaćam! Hvala!
ja ssam kupio neki tp link 321 za 999din u w*n*i*u davno bese i ima mogucnost ap i pokriva ceo stan od 90m2 :) tako da predpostavljam da svaki tp link moze da ucini isto posto je ovaj bbas dno :) :)
Jeste dno, ali mislim da jedini od TP-Linka model koji ima SoftAP
Pozdrav!
Vlada
:: ja ssam kupio neki tp link 321 za 999din u w*n*i*u davno bese i ima mogucnost ap i pokriva ceo stan od 90m2 :) tako da predpostavljam da svaki tp link moze da ucini isto posto je ovaj bbas dno :) : :: ::
Imam na pc-u wireless karticu i antenu veliku i tako imam internet. E sad, jel mogu ja da ubodem u taj pc jedan takav usb wireless adapter i da serujem konekciju na njega kako bih imao net na laptopu, tj da taj usb radi kao ap? Da li cu moci da stavim sifru prilikom pristupa sa laptopa na taj wireless usb?
:: Jeste dno, ali mislim da jedini od TP-Linka model koji ima SoftA :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: ja ssam kupio neki tp link 321 za 999din u w*n*i*u davno bese i ima mogucnost ap i pokriva ceo stan od 90m2 :) tako da predpostavljam da svaki tp link moze da ucini isto posto je ovaj bbas dno :) : :: :: ??? Znači, zaheb`o bih se pošteno da sam kupio nešto od ponude bez prethodnih konsultacija sa vama? Meni samo za AP i treba ... Prodavci naravno neznaju ... :( :: ::
:: Imam na pc-u wireless karticu i antenu veliku i tako imam internet. E sad, jel mogu ja da ubodem u taj pc jedan takav usb wireless adapter i da serujem konekciju na njega kako bih imao net na laptopu, tj da taj usb radi kao ap? Da li cu moci da stavim sifru prilikom pristupa sa laptopa na taj wireless usb :: :: :: To i ja radim druže ... doduše imam ruter, ali isto je, jer sam kod prijatelja koji ima wifi karticu šerovao ladno .. .Zato i treba model koji ima AP da se može podesiti ... Može i šifra naravno ... pa ko bi lud dozvolio komšiji da se konektuje ladno ...
Samo još da ubodemo USB koji radi na WIN 7 i koji ima AP ...
ako taj usb podrzava sifrovanje, a vecina podrzava, mocices, naravno, gledaj da bude wpa2 zastita :)
Intel i3 330M 2.13GHz HM55 Chipset 3072MB (3GB) DDR3 1066MHz 320GB 7200rpm 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768) ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA HD JBL Stereo Speakers W7Pro
:: Imam na pc-u wireless karticu i antenu veliku i tako imam internet. E sad, jel mogu ja da ubodem u taj pc jedan takav usb wireless adapter i da serujem konekciju na njega kako bih imao net na laptopu, tj da taj usb radi kao ap? Da li cu moci da stavim sifru prilikom pristupa sa laptopa na taj wireless usb :: :: ::
Ljudi moji, pa ovaj moj metuzalem koji je radio perfektno na XP-u je podržavao i AP mod i enkripciju a ono ... ove nove mamine maze treba birati, prodavci neznaju podatke, ...
:: Ok. shvatio sam... Samo jel mozete da mi preporucite neki model do nekih 10-15e? Ne daju mi se vise pare zato sto za 25e imam vec i ruter... :: :: :: `That makes two of us
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.