Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
STA SE DESAVA????
STRANA 1 OD 1
mikelevrel STA SE DESAVA???? 23.02.2007. 13:56 T3344

status: user
broj poruka: 28
NAIME,CRVENA MALA LAMPICA KOJA SE NALAZI IZNAD DUGMETA ZA PALJENJE KOMPIJUTERA NE BLINKUJE KAO STO TREBA DA BUDE TAKO NEGO SE DESAVA DA NON-STOP CRVENI! NAJVISE SE TO DOGADJA KADA IGRAM NEKU IGRICU! I ONDA MI SE KOMPIJUTER NACISTO ZAKUCA TJ.ZABAGUJE! ONDA IMAM UTISAK DA IGRAM IGRICU U USPORENOJ REPRODUKCIJI! STA U STVARI KONTROLISE TA MALA CRVENA LAMPICA??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni :))) 23.02.2007. 14:06 #12763

broj poruka: 1218

Pa valjda znash da je CRVENA lampica....HARD DISK.... a ZELENA je znak da ti je upaljen racunar.... Imash ukljucen neki program koji radi u pozadini..recimo ANTIVIRUS ako ti je upaljen ...on cekira celu igru dok ti igrash... i usporava maximalno...pogotovo Kaspersky (iz iskustva)..tako da ako ti je slaba mashina (mada i da nije) to je jedan od razloga za blinkanje ili da svetli non stop..to se deshava..pogledaj shta ti je sve upaljeno od aplikacija kada udjesh u Windows... STRAT ...pa RUN....pa kucas MSCONFIG i enter... e ako ne znash shta radish ...a mislim da ne znash..BEZ UVREDE....Onda zovi nekog ko se razume..pa neka ti pregleda komp....ne verujem da neshto u kvaru..eto..Toliko..POZDRAV
mrlja uglavnom nista.. 23.02.2007. 15:07 #12767

broj poruka: 299

najcesci uzrok stalnog rada HDD-a je nedostatak ram memorije (pogotovo kada se igraju igrice)...
kada nema dovoljno rama veliki delovi igrice rade sa HDD-a (virtuelni ram) ....
a time bude sve usporeno ....
mikelevrel mikelevrelo 23.02.2007. 22:34 #12807

broj poruka: 28
Hvala svima na odgovorima! Predpostavio sam da je u pitanju nedostatak RAM memorije,ali nisam bio siguran! KASNIJE SE ISPOSTAVILO DA NA MANJE ZAHTEVNIM IGRICAMA RADI SVE O.K.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs