Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Gde da nadjem ovaj kabl?
STRANA 1 OD 1
priest Gde da nadjem ovaj kabl? 04.02.2011. 16:23 T33370

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svima,

imam PROLINK PixelView PlayTV Box 6: http://itsvet.com/proizvod/prolink-pixelview-playtv-box-6/comp_comp_tuner/90/235

i imam problem,nemam kabl koji povezuje komp i tv kartu tj. koji ide iz graficke kartice u tv kartu.
nasao sam kabl na ebay-u,ali me zanima da li ga ima kod nas negde.

http://cgi.ebay.co.uk/S-Video-Mini-Din-8-Pin-VGA-SVGA-M-M-Converter-Cable-/350107280687?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item518405252f#ht_1343wt_976

Pitao sam da li imaju u kanibalu i josh nekoj prodavnici koja se bavi izradom,zaboravio sam kako se zove...ali nisu imali i kao mogu da naprave ako im dam shemu.

fora je u tome sto je s-video ili okrugli cinc sa 8 pinova...sto nije standard (barem kod nas)

hvala svima na odgovorima :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tosas RE 04.02.2011. 16:52 #291894

broj poruka: 304

Pa jel to jedino resenje za problem koji imas? Sta ustvari zelis da postignes?

Equinoxe Re: 04.02.2011. 17:06 #291898

broj poruka: 12057

Koliko ja razumem iz ove rečenice:

.....And it is stand alone, that means you don`t need to turn on the computer.

Ona ima VGA 15pin DSUB, out činčeve i VGA in u obliku nekog S konektora.

Taj tjuner se ne kači na komp.

dukiduledu kaci se 04.02.2011. 17:21 #291905

broj poruka: 826
Bane,kaci se,jer kako da vidi sliku sa kompa?treba da ima vga obocan kabl za povezivanje na grafiku,i od monitora na sam tuner

dukiduledu auu bzvz 04.02.2011. 17:24 #291906

mora stvarno s-video to vga konektor,kakva glupost,jbg,to je tesko naci,pogledaj da nema u mikroprincu

Equinoxe Re: kaci se 04.02.2011. 17:26 #291909

broj poruka: 12057

Kako misliš da vidi sliku sa kompa ? Koju sliku ? Taj VGA out i ostali outovi su za povezivanje tog tunera na monitor ili TV sa takvim ulazima.

:: Bane,kaci se,jer kako da vidi sliku sa kompa?treba da ima vga obocan kabl za povezivanje na grafiku,i od monitora na sam tune
::
::
dukiduledu pa mislim 04.02.2011. 17:29 #291913

kako da vidi desktop,kako da vidi sta radi?ako mu sam tuner nije prikljucen na grafiku na ulazu,a na monitor na izlazu...glupo je da koristi monitor samo za tv tuner,uostalom evo i seme popvezivanja za datu kartu

http://www.deltapage.com/products.php?product=PixelView-PlayTV-Box6-External-TV-Tuner-BOX
CrniGrujan re 04.02.2011. 17:44 #291924

broj poruka: 128
To bi trebalo da je stand-alone tuner. Priključiš ga na monitor i on radi, samo valjda treba da imaš više ulaza na monitoru, recimo komp spojiš preko dvi a tuner preko hdmi pa prebacuješ na samom monitoru koji ćeš input da bude aktivan.

Mislim, šta bi postigao da ga priključiš na grafičku, grafička radi output, tvtuner radi output, dobio bi dva jarca na mostiću.
dukiduledu jeste on standalone tuner 04.02.2011. 18:10 #291950

ali kako da prikljuci komp na taj isti monitor?

dukiduledu evo nacrtano lepo 04.02.2011. 18:20 #291956

tuner se na monitor povezuje preko vga kabla,a na komp preko s-video kabla na graficku kartu
http://www.deltapage.com/products.php?product=PixelView-PlayTV-Box6-External-TV-Tuner-BOX
tacno je da je standalone tuner,tj ne mora da radi komp da bi video tv program na monitoru,ali ako hoce da koristi isti tuner na monitoru kojeg koristi kao monitor za pc,mora da s-video kablom prikaci na graficku kartu od pc-a sam tuner....malo bzvz uradjeno,al eto
cele1988 .... 04.02.2011. 18:33 #291962

broj poruka: 1424
ja ne znam da li si ti imao taj kabl pa izgubio :) jer ja sam ovo montirao drugarau i kabl izgleda ovako:

Kabl ima nesto nalik S prikljucku na jednoj strani onda ide 1m kabl-a i racva V na po jos 50cm odprilije i na ta dva kraja se zavrsava sa VGA prikljuckom.
Taj `S` prikljucak ide u Stand Alone karticu tj tv karticu jedan VGA u monitor, drugi kraj u PC.....
Dok je ugasen TV tjuner normalno koristis komp kad ga upalis on ti u gornjem nekom uglu izbaci TV od prilie 1/6 ekrana kao PIP tj PIP skiku u slici... i mozes da biras gde ces da stavis tu malu sliku i imas full screen tj preko celog TV bez kompa.... tako je radila neka PROLINK sad nije bas mozda ovaj model ili cak jeste, ne mogu da se setim sad :)
dukiduledu e tako je bata cele :D 04.02.2011. 18:38 #291963

izgubio,a ne prijavljuje :D
sa jedne strane jeste s-video prikljucak,a sa druge klasican vga...pogledaj da slucajno nema to u mikroprincu ili radio klubu

cele1988 .... 04.02.2011. 18:38 #291965

broj poruka: 1424
ili je bese ima 3 VGA kraja na jednom kablu, znam sigurno da je imao racvu da ide jedan VGA i PC drugi u monitor i moguce da je 3 kraj isto bio VGA koji je isao u karticu... ne mogu da se setim ali mislim da je ovako tj 100% sam siguran kako je funcionisalo sad dal je isao S ili VGA u tjuner....... mislim daje VGA ipak isao :) :)

dukiduledu evo upravo 04.02.2011. 18:45 #291967

trazim na sajtu mikroprinca da li ima,ali to ima toliko vrsta tih kablova,da ja ne mogu da se snadjem,znaci pogledaj s-video to vga da li ima....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs