E sad da ja postavim ozbiljnu temu.....fan controller :)
STRANA 1 OD 2
neXus2000
E sad da ja postavim ozbiljnu temu.....fan controller :)
01.02.2011. 22:47
T33275
status: user broj poruka: 3350
Gledam ove fan controlere, i za oko mi je zap`o Zalman Plus. Posto citajuci vidim da se neki zale na neke od kontrolera da im `baguju` odredjene ventilatore. Drce im, krljaju, zajebavaju....itd. kako se Zalman ponasa u svemu tome?
Pa i trazio sam, mada sve se nesto izmenjalo. Zvao sam i Emm*, pa rekli su da vise nemaju na stanju, ali ga ocekuju za jedno 3 nedelje. Ovi ostali nemaju. Jedino At*m nisam stigao da zovem.
@neXus2000 nema Zalmana vise nigde, a pitanje je i kad ce biti. bio sam u Emmi-ju u petak, i receno mi je da nemaju pojma kad ce dbojati Zalman, i da li ce uopste dobijati. na Atom zaboravi, tek su mi tu rekli da to vise niko ne nabavlja. ja sam kupio Scythe Kaze Master, i radi sjajno, za sad. kontrolise 4 ventilatora, ima i termalne senzore, aluminijum, nenapadne boje na displeju (plava za temperature a zelena za brzinu okretanja ventilatora)... dobijes i sve potrebne kablove uz njega, napaja se sa samo jednog molex-a... svaka preporuka. i ako mozes, upari ga sa ArcticCooling ventilatorima... jevtini, a zaista kvalitetni.
Jel` uz Kaze dolazi konverter sa standardnog 4 pin molexa na 3-pin mini? Jer mi je ostao BigBoy 200mm na Antecu koji ima standardni power konektor? Ove ostale sam skinuo i zamenio sa Silverstone.
dolazi... ima sve potrebne kablove. jedino sto su malo poduzi :DDD e sad, ja sam kupio poslednji Kaze Master, ali imaju i Kaze Server. ne pitaj me za razliku, meni deluju isto. jedino je Server skuplji za nekih 800 dinara :D
pa jel ti kazem da sam u petak kupio poslednji? :) mozda su dobili u ponedeljak, ali je veca verovatnoca da nisu skinuli sa stanja. ostala su im dva Kaze Server... doduse, tamo sam otisao zbog jos par stvari oje su `imali` na sajtu... pozovi ih ujutro, da potvrdis da li imaju. da se ne cimas za dzabe.
.....ahahahah, pa gde napisa petak :))))) Ok pozvacu ih. U svakom slucaju to mi je bila namera.....gde da se cimam dzaba crni :)))
:: pa jel ti kazem da sam u petak kupio poslednji? :) mozda su dobili u ponedeljak, ali je veca verovatnoca da nisu skinuli sa stanja. ostala su im dva Kaze Server... doduse, tamo sam otisao zbog jos par stvari oje su `imali` na sajtu... pozovi ih ujutro, da potvrdis da li imaju. da se ne cimas za dzabe :: :: ::
Ne dobija se u Ace-a 4molex > 3pin. Dobijas cetiri nastavka koji na sebi imaju 2pin - to kacis na kontroler i 3pin u 4pin kucistu (znaci mozes da prikacis i 4pin fan tj. veci prikljucak). Na sam kontroler ne mozes direktno da prikacs 3 ili 4pin fan. Zato i dobijas te nastavke. A pored toga dobijes i 6 sondi za merenje temperature - to stavis gde oces po kucistu i kontroler ti ocitava temp.
ne dobija nastavke za ventilatore, vec dobije nastavak za napajanje samih ventilatora preko kontrolera. on me je za to pitao, jer sam naveo da se napaja samo preko jednog molex-a. razumeli smo se nexus i ja (valjda :DDD)
ma sad videh da smo se on i ja pogresno razumeli. :D ja skapirao da me pita da li se kontroler napaja direktno sa molexa i da li ima nastavak molex>4pin za kontroler... a on je mislio na same ventilatore. a ti si mu to jasnije objasnio :D
Ma OK. Poubadacu sve to kroz slot, pa cu tek da uvucem i da zasrafim i da ne diram. I malo cable managementa nije na odmet, kada budem otvarao kuciste radi ciscenja. :)
Sto se Server-a tice. On ima malo drugaciji displej - vidi neku sliku. Takodje kod njega mozes da iskljucis ceo taj displej - fanovi i sve ostalo nastavlja normalno da radi. Ima alarm ako neki fan zakaze (to ima i Ace), a takodje ima i mod gde mozes da namestis fanove na auto tj. da sami ubrzavaju na odredjenu temperaturu. Medjutim ono sto bi trebala da je njegova najveca prednost u odnosu na Ace je to sto bi trebalo da ima nesto bolje/vece hladnjake na tranzistorima. Mada vidjao sam vise Server-a i nije kod svih isto, verujem da svi noviji imaju ovako kako sam rekao.
a jbg, istina da je malo nepristupacno. ja sam morao da pincetom centriram prikljucke :( ali jbg. i da, sve izvuces napolje, kroz slot, povezes, pa onda zasrafis (ili sta vec, zavisi od kucista) i ne cackas :DDD
Da svakako ...i ja sam ga kod sebe namestao bar barem 20tak minutra .. I naravno prvo prikacis sve nastavke, napajanje idt. pa ga tek onda gurnes unutra u zasrafis.
Pa i necu, samo cackanje ide kada se cisti kuciste :) A i nije mi frka da rasklopim i da sklopim ponovo, ako je neki ozbiljni rad. Necu se oteliti od 30-60 minuta posla :))
@OCz OK bacicu pogled na slike, pa cu odluciti sta uzimam.
:: a jbg, istina da je malo nepristupacno. ja sam morao da pincetom centriram prikljucke :( ali jbg :: i da, sve izvuces napolje, kroz slot, povezes, pa onda zasrafis (ili sta vec, zavisi od kucista) i ne cackas :DD :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.