Obzirom na 36A kod to Chiefteca, rekao bih da može da gura to tvoje ali nema mnogo lufta, mada je realna potrošnja mnogo manja od peakova u testovima. Ja bih zadržao tog chiefteca ako se ne greje previše. Inače: CHIEFTEC CFT-600 ili SEASONIC SS-620GB. Za malo veće pare CHIEFTEC Nitro BPS-550C ili SILVERSTONE Strider Plus ST60F-P (enhance).
Samo fanboy moze da preporuci Chief, umesto SS-a, a da pri tom nema ni jednu cinjenicu koja ide u korist Chiefteca.
1. Seasonic -pravi samo vrhunska napajanja, CWT(Chanell Well Technology)uglavnom srednja klasa. 2. ss ima 24A, dok Chief 20A 3. SS -60 meseci garancije, Chief -24 !! Ovde je jasna razlika u klasama.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 6850 1Gb, Windforce
Atx serija spada u klasu Bulk(nema kutija, nije ofarbano i sl..) Postoji samo Bulk i Retali. Retail je kvalitetnija dolazi sa kutijom i malo vise je nasminkana(ofarbana su u crno, dobijas Fancy kutiju i sl.). Kao vrh vrhova predstavljena je X serija, koja ima 80 gold sertifikat i koja je skupa za oci. Ovo sto pisu na Gigabyte sajtu je netacno. Sva napajanja su im Retail. evo pogledaj na sajtu : http://www.seasonicusa.com/M12D.htm
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 6850 1Gb, Windforce
:: Kakvo je ovo SS-750HT, posto vidim da na njihovom sajtu sem klasicnih specifikacija nema nista o konkretnom modelu :: :: Stekao sam utisak da je ta ATX serija njima najslabija, iako imaju najvise W :: :: ::
Ne nego je to valjda OEM. Znaci pakuju u neke brendirane konfiguracije pa kao ne dolazi full pack, znas ono kao bulk pakovanje idt. A zapravo je napajanje isto kao i `ono drugo` sto bi kupio za vece pare u fensi pakovanju.
BTW gliga79 je bese uzeo tog SS-a tj. ne OEM verziju ali ga je platio neke relativno male/dobre pare.
P.S nemaju po 24A i 20A, da imaju toliko to bi bilo napajanje od ~250W, a ne 600-700W. To pise koliko 12v grana ponaosob moze da isporuci, a ta napajanja od npr. 700W bi trebala da isprocuju barem oko 50tak ampera.
:: Ne nego je to valjda OEM. Znaci pakuju u neke brendirane konfiguracije pa kao ne dolazi full pack, znas ono kao bulk pakovanje idt. A zapravo je napajanje isto kao i `ono drugo` sto bi kupio za vece pare u fensi pakovanju
Da OEM, ali je na sajtu predstavljeno kao BULK, pa sam zbog toga tako napisao.
:: BTW gliga79 je bese uzeo tog SS-a tj. ne OEM verziju ali ga je platio neke relativno male/dobre pare
Da nasao sam u Gigatronu 850w Retail za 120eu, doduse mislio sam da je OEM :) Vise ga nema !!!
:: P.S nemaju po 24A i 20A, da imaju toliko to bi bilo napajanje od ~250W, a ne 600-700W. To pise koliko 12v grana ponaosob moze da isporuci, a ta napajanja od npr. 700W bi trebala da isprocuju barem oko 50tak aprera
Na to sam i mislio po grani(12v) koliko je sposobno da isporuci, Bila je debata dosta puta, pa uglavnom se zna na sta se misli. :: A evo i pretece me za minut ..
Hvala momci na pomoci, najjverovatnije cu uzeti SS-750HT, odgovara mi, a nije skupo. A sto se tice kutije i ostalog, e bas me zabole stojko sto nema to. Vazno je da je ono jako i kvalitetno. Tu je i opet modularnost, kojeg ovo napajanje nema, ali sta je, tu je. Mogu da prezivim i bez njega.
Samo mi recite, da li se i na ovu seriju dobija 5 god. garancije?
Ne bih da kudim niti da hvalim ni jedno napajanje ali izmedju ostalih (Enermax Liberty 500W, Chieftec CFT700 14C) imam i to s..... LC Power Metatron Prphecy 750W i ono kod mene tera Phenom II X4 965BE, 2 HD6870 u CFX, 3 HDD, DVD i nekoliko ventilatora u kucistu i ,to bez ikakvih problema. Do duse nista nije klokovano. Po mojim saznanjima jako malo firmi proizvodi sastavne delove napajanja, pakuje ih i prodaje i takve su Enermax, Seasonic, Tagan a neke od njih delove za napajanja prodaju drugim firmama kao Chieftec, CoolerMaster, LC power i dr. koje ih ugradjuju u svoje modele napajanja. Ja sam na primer prezadovoljan sa vremesnim Enermax Liberty 500W koje sam maksimalno opterecivao sa raznim zderacima struje i sa SLI i CF modovima ali je ono uvek ferceralo besprekorno i bilo hladno kao led.
Problem je sto dobijes kutiju :) Nisi lepo razumeo, procitaj ponovo:) Ti dobijas Retail(full verziju), dok Bulk(OEM) nije full, vec ide u brend racunare i sl.
:: Hvala momci na pomoci, najjverovatnije cu uzeti SS-750HT, odgovara mi, a nije skupo. A sto se tice kutije i ostalog, e bas me zabole stojko sto nema to. Vazno je da je ono jako i kvalitetno. Tu je i opet modularnost, kojeg ovo napajanje nema, ali sta je, tu je. Mogu da prezivim i bez njega :: :: Samo mi recite, da li se i na ovu seriju dobija 5 god. garancije :: :: ::
Definitivno uzimam njega, mislim da za 100e ne postoji bolje napajanje na ovoj planeti
:: Problem je sto dobijes kutiju : :: Nisi lepo razumeo, procitaj ponovo: :: Ti dobijas Retail(full verziju), dok Bulk(OEM) nije full, vec ide u brend racunare i sl :: :: :: Hvala momci na pomoci, najjverovatnije cu uzeti SS-750HT, odgovara mi, a nije skupo. A sto se tice kutije i ostalog, e bas me zabole stojko sto nema to. Vazno je da je ono jako i kvalitetno. Tu je i opet modularnost, kojeg ovo napajanje nema, ali sta je, tu je. Mogu da prezivim i bez njega :: :: :: :: Samo mi recite, da li se i na ovu seriju dobija 5 god. garancije :: :: :: :: :: ::
Ma samo opusteno, bitno je da pomognemo coveku pri izboru sa adekvatnim cinjenicama i da razjasnimo koliko mozemo i ako mozemo .)
@Scyter Mislim da za taj novac neces bolje naci, i da ti je to jedno od boljih ulaganja za u buduce. Ja sam imao (tezi izbor) varijantu za Enermax, ali sam posle nekih testova i predloga sa strucnih sajtova prelomio na SS. Pozdrav
:: @glig :: :: Sta mi se bre pravdas zasto si to napisao kada tvoj post nije ni postojao kada sam ja kucao svoj ? Ceo taj moj post je upucen eses-u :: :: Sto se garancije tice, da, trebalo bi da je 5god. - mislim, svakako proveri u radnji ali bi trebalo da jeste :: :: @ribolova :: :: Ne vidim da ga trenutno ima ali to ti Gigatron uvozi tj. prodaje.
Ne znam ko bi dao 115e za LC napajanje, kad za iste pare ima prvoklasni Seasonic, Enermax, Corsair, sa 5-7 god garancije...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Jes` da je 15 evra vise od 100, ali razmisli... Mozda se javi Ognjeni da ti prenese impresije iz prve ruke . :: Napjanje je bolesno dobro :: :: S1000R :: ::
:: :: Mozda bih dao za ono od 1000W sto se prodaje po oglasima za 100e, medjutim, kopka me garancija. Problem je sto je nema uopste ::
Nepotrebna snaga. Bolje uzeti jako kvalitetnih 600-700W.
:: Jes` da je 15 evra vise od 100, ali razmisli... Mozda se javi Ognjeni da ti prenese impresije iz prve ruke . :: Napjanje je bolesno dobro :: :: S1000R ::
Na oko i dodir je sigurno ostavilo dobar utisak, ali sto se tice onoga sto je pod haubom nije nikako bolje od nekog SS-a ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.