Skupih veci deo kesa pa da pocnem polako da kupujem komponente. Osnova ce biti: i5 2500k, asus p8p67 pro, 2x2Gb kingston hyperx 1600Mhz, cm hyper 212+, cm elite430. Grafika ce biti gtx 560 ako ne bude bio preskup kad izadje, a ako bude onda hd6950. Treba mi vas savet kolege za:
- Brendirano napajanje dovoljno jako da gura ovo sve overklokovano (cpu na 4.5+ i grafa koliko moze), bitno je da ne bude preskupo, nekih 80-90 eura max - hard disk ili dva koja bih stavio u raid, da to sve pristojno brzo radi.
uzmi seasonic napajanje 620w... razlika je samo da li oces modularno (skuplje) ili ne. hdd definitivno f4 320gb u raid.. nema dalje sta da gledas to je to :)
edit: proveri da li su ti dali 5 godina garancije na napajanje .)
chieftec ima 700w, a seasonic 620w. Hoce li moci neko od njih kasnije da izdrzi eventualni sli, tj cf gore navedenih karti ili cu morati da ga menjam tipa za godinu i kusur dana? Sto se tice diskova uzecu ta dva f4, a malo kasnije cu dodati jedan wd za storidz.
pa pazi, gledao sam lika koji je drzao svoj procesor na 4.0 (dal i5 ili i7 ne secam se) i puko u sli gtx 570tke i jos je klokovao i radilo je na brandiranom 600w napajanju (ne secam se tacno koje)... e sad pitanje je koliko je to stabilno... dusu je vadio iz napajanja i slicno... bar 750W za taj sport bi preporucio, naravno zavisi od kartica koje planiras da gurnes u sli/cf. Lik je sa extremesystems-a, potrazi mozda ga i nadjes..gledao sam i njegov youtube channel kako to sve radi...
:: chieftec ima 700w, a seasonic 620w. Hoce li moci neko od njih kasnije da izdrzi eventualni sli, tj cf gore navedenih karti ili cu morati da ga menjam tipa za godinu i kusur dana :: Sto se tice diskova uzecu ta dva f4, a malo kasnije cu dodati jedan wd za storidz ::
ja imam S12IIbronzano 620w. extra je na njemu mi je pII X4 2.8 i 4870x2 dok je u loadu ne muci se ni malo. a dve 6870 ili 460(560) bi bile najbolje kombinacije ulozeno/dobojeno.....
Naravno. Seasonic je definitivno jedan od najboljih firmi koji prave napajanja. Taj Chieftec nema vise vati, tako samo pise. Kad bih se opteretio na nekih 650W, bilo bi svasta. Taj Chieftec nema 700W, kao samo pise. Kad bi ga opteretio na neki 620-630W, bilo bi svasta.
:: Znaci ipak dajete prednost seasonicu u odnosu na chieftec iako potonji ima vise vati? Ne razumem se u napajanja pa zato pitam :: :: ::
Kolega pecaros, a ako si varalicarac onda brate pa de iskopa to govno???, ti sa konja ne na magarca nego na titinku (omaleno zivince koje se mnogo duva a ni Q od njega),
uzmi druze seasonic uklapa ti se u budzet i nema bolje kod nas... jedino da vuces preko bare a ni onda ne znam sta bi ti pametnije rekao da uzmes od toga..
Posto nisam iz Bg-a, a u Zajecaru je sve skuplje 10 i vise posto prinudjen sam da kupim komponente u Bg. Koliko su sigurne kurirske sluzbe, kad je u pitalju dostavljanje komijuterskih komponenti, tj postoji li verovatnoca da nesto ostete u transportu i sta se desava u tom slucaju? Ne bih se cimao za Bg ako ne moram, zato pitam. Kakva su vasa iskustva?
Mozes da narucis sve osim hard diska.To ti je moj savet.Mali off,imam jedan ovakav hdd http://goo.gl/Ex3Dq Da li vredi kupovati jos 1 za raid.Ili da li je bolje staviti 2 ovakva u RAID s obzirom da su sata3 http://goo.gl/0ulZz.
Hmm, pa nije bas svaki HDD za RAID, postoji rizik kod tog famoznog RAID-a, a to je da ako diskovi koji nisu preporuceni za RAID mogu da riknu posle nekog vremena. Raspitaj se malo po drugim forumima i vidi sta kazu za tvoj HDD.
:: Mozes da narucis sve osim hard diska.To ti je moj savet.Mali off,imam jedan ovakav hdd http://goo.gl/Ex3Dq Da li vredi kupovati jos 1 za raid.Ili da li je bolje staviti 2 ovakva u RAID s obzirom da su sata3 http://goo.gl/0ulZz :: ::
Ma znam ja da su za raid najbolji `raid edition` ali su prilicno skuplji, nego videh da predlazes samsung pa mi nema neke logike.Procesljacu jos malo po netu.
Ne mislim da treba bas RAID edition HDD, ali postoje odredjeni modeli za koje se sigurno zna da rade besprekorno u RAID, kao sto je Samsung F4.
:: Ma znam ja da su za raid najbolji `raid edition` ali su prilicno skuplji, nego videh da predlazes samsung pa mi nema neke logike.Procesljacu jos malo po netu :: ::
ja nemam neka losa iskustva sa kuririma ali sad da kupujem opet sve isto, zaleteo bi se jedan dan u bg i sve uzeo tamo.. ovako te malo drkaju, kad ce poslat, kad nece, dal imaju na lageru dal ne .. a kuriri kao kuriri odrade svoj posao.. sve je bilo na mestu (ali jos nisam nista isprobao da mogu da kazem da je i funkcionalno :) )
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.