Malo neverovatno pitanje i stvarno nisam znao sta trazim na googlu pa reko da pitam ovde.
da li bi ikako mogao ekran od laptopa da povezem na graficku kartu tj na desktop? dakle samo ekran od laptopa (izvdjen iz laptopa). da li postoji neki nastavak, konektor ili neka fora da se to izvede...
pa nema neku ideju kako bi to sve izveo, zato i pitam... kontam da se nisam ja prvi setio toga. pa reko mozda neko zna nesto sto bi me odvratilo od toga kao npr - nemoguce! ili pak mi poslati neki link gde su ljudi o tome razglabali...
na suncevu svetlost :) AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
:: A kako bi ga napajao :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: ::
Prvo trebas da vidis kako taj displej radi glupo bi bilo da prekidas vezu gpu lap topa i monitora sto je opet pitanje kakva je neki kablic koji je laksi za prepravku ili stampana traka, drugo ako bi displej napajao ispravljacem potreban ti je odgovarajuci, a sta ako je neka poluprovodnicka kompnenta monitora smestena donjoj strani ploce pa jednostavno mora napajanje preko lapa, trebas videti kako je resen pa videti sta ti je ciniti, +1 za neisplati se pa bio bar i bezvredni P I ili II
da, to sam za sad nauvio da je invertor za backlight.
jel moz malo da mi pojasnis to sto si gore napisao, nisam siguran da sam razumeo :) ovo za lvds signale? i ovo drugo za elektroniku? hoces da kazes da bi morao da razvalim neki lcd monitor i da uzmem elektroniku iz njega da bi ovo moglo da radi?
dobro si razumeo .. VGA grafulja neisporucuje LVDS signale koji guraju LCD .. (ima par modela grafickih sa LVSD portom .. ali su to inzenjeske karte .. nema igranja ni tetrisa) ..
treba ti VGA-LVDS konvertor .. upravo ta elek. je kljucna u svim LCD monitorima .. ili nalazi se u svim LCD monitorima ...
morao bi prvo da nadjes podatke o tajminzima tog lcd-a sto imas , skontas neki neispravan LCD monitor sa slomljenim ekranom (konektori moraju biti isti 20pinski, 30pinski) .. reporgramiras timinze u eepromu , prepravis postojeci invertor na monitoru ili iskoristis invertor sa lapa ..
Da se ubacim u temu, a kad bi na primer smontirao laptop u gepek od auta a ekran sa kablovima sproveo da zadjneg sedista na primer. I na primer touch pad takodjer spakujes u blizini ekrana. itd... Normalno to da se uradi sa pentium trojkom, da li bi imalo nekih vecih problema ?
sa touchpadom nebi bilo problema produziti kabel i dva metra ... sa kabelom od LCD uspeo sam najvise 1m da produzim i dobio sam zesce interferencije na ekranu (dugine boje i frikozne pixele) .. ta traka kojom su oblepljene zice od lcd-a je elektroprovodna (faradej) .. pa zice moras da obmotas sa alufolijom .. a ujedno i diff.parove da uvrnes ..
strpas ceo lap u gepek, kupis tft 15` koji montiras gde hoces, povezes vga d-sub kablom (pronadjes od matorih crt-a one zesce debele). ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Znao sam da ce Codeus znati da li moze da se produzi kabl od monitora, ali eto dodatna informacija je da ne moze duze od 1 m :) nije losa ideja sa tft od 15 inch, ali ja sam konkretno hteo da razmontiram neki mali vaio od 10 incha na 300 mhz. Samo je problem sto ne mogu da mu nadjem memorije, to je neka cudna sorta. Konektor memorije se nalazi odozdo a ne sa strane.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.