Posto su mi na Antec 900 kuleri poceli polako da drndaju, odlucio sam da kupim jos 2 komada. Juce sam na brzinu uzeo Silverstone Blue LED koji kosta 1800 dinara u Gajagatronu. Jeste da sam se malo zeznuo, ali to je jedino sto je bilo koji bi nadomestio 120 za front. Sad trebam da kupim jos 2 komada koji bi zamenio jos po jedan na front i back.
Koje su vase preporuke za dobre 120mm fanove sa Blue LED osvetljenjem, a da ide u rang od nekih 500-800 kinti? I da ima oba prikljucka za 3 pin i za standardni power sa napajanja.
More cuju se solidno ti CM na 2000RPM. Ne moze da se vrti brzo i da bude tiho ..
Dosta zavisi i od toga gde se stave tj. pri ~2000RPM strujanje vazduha ce praviti dosta jak huk o neku mrezicu .. Ja ih imam na hladnjaku procesora (push-pull) i ne cuju se skoro uopste na nekih 950RPM (pull) do 1100RPM (push). Preko toga se vec javlja blagi huk vazduha, a na 1500RPM+ vec postaju dosta bucni.
Ja hocu da zamenim ova 2 prednja na Antec 900 kucistu, a jedina prepreka su im hardovi. Kad sam uzeo onaj gore napomenuti, njega sam stavio nazad. A onaj sa zadnje strane sam stavio umesto jednog prednjeg, koji je stvarao najvise buke. Kada sam skinuo kapicu sa ovog drndala, da vidim da li sajbnica ne kaci, video sam da je onaj slilkonski gel za podmazivanje izasao skroz.
Bilo bi lepo da mogu da ga vrnem unutra, ali ne mogu da izvucem sajbnicu. Na kraju sam probao sa masinskim uljem, ali ne vredi. Izgleda da ima lufta.
ova dva CMa sto ti ovde preporucuju.. ubijaju kako rade, nisu skupi, al nisu za stranicu.. mada ocu da pazarim one antivibracione srafove pa cu da vidim sa njima kako ce to da radi, ima li to kakvog efekta.. stavljao sam i na front intake i tu se ne cuju, a posto ti to oces napred i pozadi verujem da ce i tu sasvim super da se ne cuju
sad jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.. posto hocu da mi se oba vrte istom brzinom, ja sam ih zakacio direktno na 12v, preko onih `produznih` sto idu uz svaki vent, a na celu tu zbrku sam nakacio i scythe 800rpm... ono sto mene interesuje, kako se koristi i onaj tropinski konektor koji ima samo jednu zutu zicu?? kapiram da on ide na plocu, ali onda plus i minus i dalje vuce sa 12v grane, da se tu onda ne napravi neki spoj, de znam jbt.. jel se onda vrsi regulacija ili samo cita broj obrtaja? jel ima neko predstavu??
Naravno, ta žuta žica je samo za merenje broja obrtaja, neka napajanja imaju tu kontrolnu žicu što ide na ploču čisto da bi mogao da vidiš na koliko im se vrti fan. Ako si ventove spojio direkt na 12V možeš da je ignorišeš, ionako već znaš da se vrte punom brzinom.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: sad jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.. posto hocu da mi se oba vrte istom brzinom, ja sam ih zakacio direktno na 12v, preko onih `produznih` sto idu uz svaki vent, a na celu tu zbrku sam nakacio i scythe 800rpm... ono sto mene interesuje, kako se koristi i onaj tropinski konektor koji ima samo jednu zutu zicu?? kapiram da on ide na plocu, ali onda plus i minus i dalje vuce sa 12v grane, da se tu onda ne napravi neki spoj, de znam jbt.. jel se onda vrsi regulacija ili samo cita broj obrtaja? jel ima neko predstavu? ::
pa pretpostavio sam, al reko aj da pitam.. mada sam ih ja pazario za p&p, pa cekam nesto povoljno da naleti a da moze na 1156.. jbt, imao sam pre njih 2xscythe slip stream (imam ih i dalje, samo su razmesteni) i i750 na 32 sa boxom, u linxu 75 krugova 82c, stavio ove cm, isto to 52c!!! kakav zgranj!!
Nije loše ni znati da se ne vrte ili da se vrte sporije, a da to putari ne ruše opet ulicu, nego se ventilator napunio prašinom Pozdrav!
Vlada
:: Naravno, ta žuta žica je samo za merenje broja obrtaja, neka napajanja imaju tu kontrolnu žicu što ide na ploču čisto da bi mogao da vidiš na koliko im se vrti fan :: Ako si ventove spojio direkt na 12V možeš da je ignorišeš, ionako već znaš da se vrte punom brzinom :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: sad jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.. posto hocu da mi se oba vrte istom brzinom, ja sam ih zakacio direktno na 12v, preko onih `produznih` sto idu uz svaki vent, a na celu tu zbrku sam nakacio i scythe 800rpm... ono sto mene interesuje, kako se koristi i onaj tropinski konektor koji ima samo jednu zutu zicu?? kapiram da on ide na plocu, ali onda plus i minus i dalje vuce sa 12v grane, da se tu onda ne napravi neki spoj, de znam jbt.. jel se onda vrsi regulacija ili samo cita broj obrtaja? jel ima neko predstavu? :: :: ::
Ali i na 1000rpm i dalje imaju odlican protok.Za one koji imaju kontroler ovo je super ventilator
:: More cuju se solidno ti CM na 2000RPM. Ne moze da se vrti brzo i da bude tiho . :: :: Dosta zavisi i od toga gde se stave tj. pri ~2000RPM strujanje vazduha ce praviti dosta jak huk o neku mrezicu . :: Ja ih imam na hladnjaku procesora (push-pull) i ne cuju se skoro uopste na nekih 950RPM (pull) do 1100RPM (push). Preko toga se vec javlja blagi huk vazduha, a na 1500RPM+ vec postaju dosta bucni :: ::
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP...imam 2 komada, do 1000rpm se ne čuju uopšte...tek preko 1300...na 1800 su dosta bučni ali duvaju kao ludi...za 10 meseci sam ih jednom-dvaput čistio od prašine, odlično rade.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Meni su svi CM unutra 2x140mm B LED i 3x120mm B LED i 1crni. Ne mogu da se ne cuju uopste. Strujanje vazduha se cuje ali ne zuje i ne drndaju. Nisam imao potrebe za smanjivanjem broja obrtaja.
Tacno! Sasvim dobro duvaju i na tih 1000RPM gde su moglo bi se reci potpuno necujni na manje od pola metra. Fan kontroler je super stvar, i ko ga ima taj moze da kupuje fanove kakve hoce tj. na koliko god RPM. Posle kada ih ubacis u kuciste sacekas noc kada je apsolutna tisina i namestis najbolji odnos koji tebi odgovara
:: Ali i na 1000rpm i dalje imaju odlican protok.Za one koji imaju kontroler ovo je super ventilato ::
I ovi Antecovi Tricool su extra. Posebno sto imaju na sebi kontrolu obrtaja preko prekidaca.
Low: 1200 RPM Med: 1600 High: 2000
Vidim da je KimPrc uvoznik za Antec, ali nema nigde da se kupe. Video sam samo SmartCool u Dzidzatronu, ali dzaba kada nemaju LED da se uklopi uz kuciste. Da sam znao da ih kupim ranije dok je bilo :)))
Mali off, da ne otvaram novu temu. Zna li neko koliko maksimalno ventova moze da kontrolise ploca, recimo asus p8p67 pro? Koliko orijentaciono kosta fan kontroler i koliko ventova moze da regulise? Koje ventilatore staviti na cm 212+ za p&p, a koje na kuciste cm elite 430? Sustina je da ne svetle i da ne budu bucni, jer mi je komp u sobi u kojoj spavam. Hvala unapred.
Na toj ploci koliko ja vidim imas cetiri konektora. Dva 4pin i dva 3pin. Znaci moguce je prikaciti dva 4pin fana i dva 3pin, ili cetiri 3pin fana. 4pin fanove ces moci da kontrolises ako ih ubodes u 4pin na ploci, a ne bih znao da li ces uopste moci 3pin.
Ovo ostalo je sve stvar ukusa, potrebe i budzeta. Imas razne fanove koje bi mogao da uzmes, kao i fan kontrolere. Okvirno neki bolji fan kontroler koji kontrolise recimo 4 fan-a kosta nekih 25-35e.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.