Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
g27 pitanja
STRANA 1 OD 1
repsi g27 pitanja 15.01.2011. 16:11 T32731

status: user
broj poruka: 1276
molio bih nekoga ako ima bilo kakvo iskustvo sa g25/g27 volanom..
imam vise problema ali to je pretpostavljam do mene a ne do volana... odlican utisak je ostavio na mene do sada ali ajmo probat resiti neke stvari...

kada se volan ukljuci on se kalibrira ali ja nakon toga ne mogu mrdati volan levo desno... mogu 2 stepena levo i 2 desno.. dalje ide jako tesko.. i kad udjem u bilo koju igru i sve sam probao uvek isto...?!

prvi put kad sam ga ukljucio se vrteo ko podmazan.. medjutim kalibracija mu je bila losa.. podesio sam i u igri i u profileru da bude 900 stepeni motanja medjutim u LFS kad udjem osetim da je jako malo... mozda ni 200 stepeni i da je lose kalibriran (kad je naopacke okrenut onda je kao na nuli.. sta se desava?

imam jos toga al ajmo prvo ovo resit..
hvala!

Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DarkDawn Da li si 15.01.2011. 16:16 #283397

broj poruka: 697
kalibrirao u windowsu tj. u devices and printers pa logitech g27 pa desni klik pa game controler settings pa properties, tako je meni na momo-u, win7.
repsi re 15.01.2011. 16:33 #283403

ja ne xp-u nemam to.. odem na CP/game controllers i tu na g27 samo properties mogu i onda imam settings ali tu ne mogu da calibriram ni nista... samo kao test.. al dzaba mi test kad ne mogu volan okretati :s

edit: cackajuci to primetio sam da cim tamo kliknem `settings` odma mi se odblokira volan i mogu ga vrteti lepo kao sto bi i trebalo... ali bilo sta podesim u tom settingsu uvek mi nakon sto potvrdim odma mi se vrati u taj mode gde ne mogu nista sa volanom... wtf?
DarkDawn Re: re 15.01.2011. 17:04 #283414

Zaboravih da napisem da je normalno da je volan zablokiran kad nisi u aplikaciji koja ga koristi, i kod mene je tako, znaci cim pokrenes igru radice mada verovatno i u meniu igre ce biti tezi nego kad krenes da vozis, i tezina okretanja ce ti zavisti od podesavanja samog volana a i samih kola u ozbiljnijim simulacijama, npr. u formuli 1 u zavosnosti od setup-a bolida se drugacije ponasa volan.

Edit: na tom testu u xp-u okreni volan levo i desno dokle moze istiskaj pedale i na kraju ok i trebalo bi da je namesten.

:: ja ne xp-u nemam to.. odem na CP/game controllers i tu na g27 samo properties mogu i onda imam settings ali tu ne mogu da calibriram ni nista... samo kao test.. al dzaba mi test kad ne mogu volan okretati :
::
:: Nije greh ne znati. Ali neznati jeste
::
:: edit: cackajuci to primetio sam da cim tamo kliknem `settings` odma mi se odblokira volan i mogu ga vrteti lepo kao sto bi i trebalo... ali bilo sta podesim u tom settingsu uvek mi nakon sto potvrdim odma mi se vrati u taj mode gde ne mogu nista sa volanom... wtf?
repsi re 15.01.2011. 19:04 #283469

nesto sam uspeo.. ali jos ne kapiram sve jer mi je nov volan pa se gubim maximalno ali igrao sam lfs, trazio sam po netu neka podesavanja i drzim overall 102% ffb u profileru i 42% u LFS-u i super je za voznju! a kalibrirao sam ga tako sto sam stavio 720 stepeni okret i navuko ga skroz na desno pa onda na levo i superiska je...
do toga je..znaci za svaku igru posebno moram pronaci ono sto mi odgovara tj za pocetak cu videti sta ostali ljudi kazu pa cu posle fine tuningovati..
sad bas instaliram rFactor pa cemo da vidimo sta kaze.. u m3 challenge se nisam bas snasao i probao sam f1 99 challenge ali tamo kolko sam skontao nema ffb-a... za sada jedino lfs sljaka super :)
ali kad se vratim sa zimovanja uplacujem iRacing pa tek onda pocinje zabava :)

hvala DarkDawn!

sta ti vozis inace ?

DarkDawn @repsi 15.01.2011. 19:47 #283495

Sad igram samo f1 2010 i GTlegends, a uskoro mozda i krenem neki seat leon cup rfactor-u.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs