Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
gigatron garancija?
STRANA 1 OD 2  
repsi gigatron garancija? 13.01.2011. 22:32 T32668

status: user
broj poruka: 1276
moje neko iskustvo,
narucio pre 2 dana kuciste koje je nebitno u ovoj prici i napajanje SEASONIC SS-850HT 850W, juce me zovu na mobilu da mi jave da nema tog napajanja (a stoji im uredno na sajtu) i da im javim da li hocu da mi posalju SEASONIC M12D 850W, ja im kazem da ocu i to je okej za sada sve... danas mi stize paket (kuciste i M12D) i evo sad sam tek stigao da otpakujem i pregledam papire i sve to i kaze papir da daju 2 godine na M12D, a svi znamo da bi trebalo biti 5 godina, cak i na samoj kutiji od napajanja pise 5 year warranty. I za ovo prethodno naruceno napajanje pise na sajtu 5 godina garancija, medjutim M12D nemaju na sajtu tako da nista ne pise koliko je dugacka garancija..Nevolja je ta sto ja vise nisam u Srbiji i nisam u mogucnosti da ih nazovem i kazem im sve sto mislim o njima ponaosob. Razmisljao sam da im posaljem mail da ih pitam na koju adresu mogu da im posaljem napajanje i da mi vrate pare ili sta mi je ciniti? sta je najpametnije u ovom slucaju? Ovo nema smisla, ovakva ciganska posla ne postoje nigde nego u Srbiji. Da li se mogu opozvati o neku inspekciju i kako, posto im prakticno ne mogu nista jer nigde ne pise da daju 5 godina... ili da samo cutim i to je to posto stvarno sumnjam da cu imati problema sa ovakvim napajanjem ali opet sa druge strane nikad ne znas sta se moze desiti pogotovo nakon 3-5 godina vadjenja masti iz napajanja.. Mozda sutra da ih nazovem tj neko iz Srbije i da ih pita cisto onako informativno koliku daju garanciju na doticno napajanje... ja ne znam vise sta da radim ali ovo je chemer, jad i tuga u svakom smislu tih reci...

Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Veelnev re 13.01.2011. 22:40 #282746

broj poruka: 346
Ako ne pise na sajtu njihovom(gigatr) onda ne mozes nista. . .jedino inspekc da utvrdi da li se postuje procedura. . .n mnogim proizvodima koje sam kupovao stoji cak i do 4 puta duza garancija nego sto daju. . .al sta ces.

I like the girls who drink with me. :)

ribolovac re 13.01.2011. 22:59 #282749

broj poruka: 1305
Za tolike pare ih zovi i je*i im kevu. Trazi ili da ti daju garanciju koju daje priozvodjac ili da ti vrate kes.

repsi re 13.01.2011. 23:01 #282750

pa to i ja razmisljam ali da li imam osnove da to uradim? jer nije nigde naglaseno da daju 5 godina ili 2 godine garancije... a na njihovom redovno updateovanom site-u nema te komponente..

mighty Pre 7 dana 13.01.2011. 23:06 #282751

broj poruka: 1670
Sam ih zvao za Seasonic napajanja, hteo sam 620W ili 750W modularno. Zvao sam Call Centar, rekli mi da ih nema više modularna, iako ih je bilo u cenovniku, ali da imaju još jedno jedino S12D 620W i da je u Comtrade radnji na Ušću. Čak su i javili CT radnji i rezervisali za mene.

Otišao u CT radnju u Ušće TC, platio 8450 dinara (8920 je u cenovniku na sajtu).

Overili mi garantni list na 5 godina, koliko i piše na sajtu.
vladarko Naručio si jedno 13.01.2011. 23:13 #282754

broj poruka: 4228
na sajtu piše garancija 5 godina

Dogovorili ste se za drugo, poslali ti papire sa garancijom 2 godine.

To nije ono što si ti želeo, zbog čega si kupovao.

Pretpostavljam da želiš da zadržiš napajanje: u tom slučaju sa papirima i kućištem (ne znam da li si odvojeno ili zajedno kupovao jednu i drugu komponentu) ili napajanjem odeš do njih i tražiš da ti daju drugu garanciju ili da razmenite robu i novac, svakom svoje.

Gigatron, kao i mnoge firme, prikazuju na sajtu komponente koje je distributer/uvoznik IMAO na stanju u nekom trenutku sa cenama koje su BILE u tom trenutku. Hvala Bogu i našim Vladarima, cene se menjaju zbog kursa i raznih objašnjenja, tako da i dostupnost i cene proizvoda nisu uvek one koje i jesu na njegovom sajtu.

Poučen time, uvek prvo nazovem da proverim da li imaju neku komponentu i tačno u kom se objektu nalazi, zatim zovem direktno prodavnicu i dalje se raspitujem.

I pre, i posle NG mi se dešavalo da rezervišem preko sajta, popust obračuna javi mi se operater za 48 sati (trebalo bi za 24, tako oni pišu, ali dobro, deljivo je), kaže mi da će komponenta biti dostupna sutra uveče i ja za već 3-4 dana imam komponentu u onom objektu u kojem se nisam dogovorio da ću je podići.

Da ne pominjem USB tastature koje naručujem i čekam ih nekoliko dana da bih kad ih isporučim i otvorim video da su PS/2. Koji sam... moj onda čekao?!?

Jedno od rešenja je: otvaraj kesu, sve ponovo na kantar, razmotavaj papire i... Uh, pa nismo na pijaci!

Više živaca i strpljenja u dogovoru i pregovoru sa našim maloprodajama i... ko preživi - pričaće.

EDIT: ribolovac ti je napisao sažeto isto što i ja...

Pozdrav!

Vlada

raic re 13.01.2011. 23:23 #282757

broj poruka: 9006
Ako za sva seasonic napajanja na sajtu piše 5 godina, jedini razloga da dobiješ manje je ako si ga dobio u bulk pakovanju kao neki višak ili reparaciju štatijaznam.

Zovi ih i uljudno pitaj da li je nesporazum, ako nije - jebi im majku.

Nazvaću ja sutra ako oćeš da se kao interesujem pa ću da pitam za garanciju.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

repsi re 13.01.2011. 23:25 #282760

podrzavam to misljenje i ja zelim da im ebem sve zivo i mrtvo samo trazim neko iskupljenje tj. sta da im napisem u mailu zasto? i na osnovu cega ja to zelim? da im kazem da svim mojim drugovima daju 5 godina garancije a meni 2 ? :P nije bas ubedljivo..
Moj najveci problem je taj sto sam ja vec u Zagrebu i nemam nikakve sance da dospem do bg-a u skorijoj buducnosti.. da sam ja tamo.. caskom posla bi mi to resili .. ali ovako??
da im slozim mail u fazonu da nisam zadovoljan ponudjenom garancijom i da zelim da mi produze garanciju na 5 godina ili da vratim artikl u prodavnicu i trazim pare nazad (blef - oni ne znaju gde se ja tacno nalazim u ovom trenutku :P ), tj da mi posalju novu garanciju na kucnu adresu i to je to... sta kazete ?

raic re 13.01.2011. 23:31 #282762

Ako meni kažu da je garancija 5 godina mogu da se napravim blesav i kažem da mi je to sumnjivo jer je `moj komša` kupio pre neki dan i dobio dve godine. Ako kažu da je u pitanju zabuna i da treba da se dobije 5 godina kontaktiraj ih i traži da ti pošalju novu garanciju faksom.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

vladarko Evo, sada gledam na njihovom sajtu 13.01.2011. 23:32 #282763

Neka imaju 36, a neka 60 meseci garancije.

Da sam na tvom mestu, otišao bih direktno kod njih sa napajanjem i rekao da je jedan od razloga što si uzeo tako skupo napajanje je i garancija od 60 meseci, a da si dobio samo 24 meseca. To nije ono što ti hoćeš, jer te na to nisu upozorili, zar ne? Da li bi ti naručivao to napajanje da si znao, da su ti rekli prilikom ponude drugog napajanja, da je garancija 24 meseca? Ne bih puno razmišljao.

Bez obzira što ti nisi pitao, što si podrazumevao 5-ogodišnju garanciju - to nije ono zbog čega si kupio to napajanje.

Pozdrav!

Vlada

ribolovac re 13.01.2011. 23:40 #282770

Covek nije u Srbiji i ne moze da ide kod njih direktno. Neka ih zove i neka se raspravi sa njima. Jasno je tu sve. Ili odgovarajuca garancija (koju daje proizvodjac) ili kes. Treceg nema. Iskoristi onu foru za prvih 7 dana koristenja proizvoda, morace da ti uvaze jedno ili drugo.

repsi re 13.01.2011. 23:40 #282771

@raic to bi bilo jako uljudno od tebe i bio bih ti jako zahvalan na tome! :)

pa naravno da se podrazumeva 5 godina garancije ipak nije ovo neki low budget psu nego je ipak nesto vise od toga... i na samom pakovanju im pise 5 godina garancije >_<
pakovanje sve u fullu kao sa youtube-a .)
frka je ta razdaljina i pitanje je da li bi se oni hteli iscimati da mi salju opet garanciju na kucnu adresu (u Suboticu ne u Zagreb), realno mislim da njih boli Q..

Stripy Re 13.01.2011. 23:41 #282772

broj poruka: 4163
Na njihovom sajtu piše da je garancija 5 godina tako da možeš da tražiš ispravku. U suprotnom inspekcija će im se najebati milosne...

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0

vladarko Ne promenih na vreme 13.01.2011. 23:42 #282773

@repsi, raic
Mislim da grešite, kao i PC Berza koja moje tačka-zarez znakove pretvara u tačke.

Mislim da ćete nešto postići samo direktnim odlaskom u GT. Pisanjem mailova na koje niko neće odgovoriti...

Ne znam, pokušajte, možda vi uspete.

@ribolovac: Znam da nije u Srbiji, sumnjam da će uspeti telefonom da završi. Voleo bih da čujem na forumu njegove utiske posle razgovora. Želim mu da izboksuje tih 60 meseci.

Pozdrav!

Vlada

Pozdrav!

Vlada

mighty Što ne pozoveš Gigatron Call Centar 13.01.2011. 23:44 #282774

broj poruka: 1670
i ne vidiš da prvo telefonom rešiš problem?

Stekao sam utisak da su OK i da hoće da pomognu (mada su na žalost u većini slučajeva kad sam zvao mogli samo da mi potvrde da ono što imaju na sajtu, nemaju na lageru).

A inače, praktikujem da odem u radnju i da lično preuzmem robu kad god mogu. Obavezno otvorim kutije i proverim šta je unutra i u kakvom stanju.

Sa poručivanjem imam loša iskustva, ne radim to više od kada mi je City Epress zagubio poručeni Canon fotoaparat, kasnije su kupili drugi i dostavili mi ga, al džabe, posle svog nerviranja i toga što je umesto da mi stigne kao poklon majci za rođendan, ona dobila poklon 10 dana kasnije.

Nije poručivanje za zemlju Srbiju, lično verujem samo u preuzimanje na ruke. Ovako, imaš dobre šanse da ne dobiješ to što želiš.
vladarko Re: Re 13.01.2011. 23:45 #282775

Nema tog napajanja na sajtu, garancija od 60 meseci piše da je samo na neka od SS napajanja.

Pozdrav!

Vlada

:: Na njihovom sajtu piše da je garancija 5 godina tako da možeš da tražiš ispravku. U suprotnom inspekcija će im se najebati milosne..
::
:: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
ribolovac re 13.01.2011. 23:45 #282776

Nije to problem. Poslace ti overenu garanciju postom i cao.
Ne cekaj vikend nego ih kontaktiraj odmah sutra. U prvih 7 dana imas pravo da vratis proizvod ako nisi zadovoljan njime. Ja mislim da oni ne prodaju svaki dan napajanje od 160 eura i da ce ti bas zbog toga izaci u susret.

raic Re: re 13.01.2011. 23:49 #282777

Nema problema, zvaću ih sjutra, i mene baš zanima.

:: @raic to bi bilo jako uljudno od tebe i bio bih ti jako zahvalan na tome! :
ribolovac re 13.01.2011. 23:50 #282779

Ajde pa javite sta ste uradili.

Shomiman Voleo bih da znam kome se inspekcija najebala keve ikada u ovoj jebenoj vukojebini!?! 14.01.2011. 00:32 #282801

broj poruka: 1187
Smradovi poput danasnjih,prejasnjih,verovatno i buducih,ladno se prodaju za komad necega...Zato Vas molim da ne tupite!!!!
miki069 Raić = King 14.01.2011. 00:39 #282805

broj poruka: 1234
`Zovi ih i uljudno pitaj da li je nesporazum, ako nije - jebi im majku`.
Retko me šta nasmeje, ali ovo je žešće.

Da ne ispadne da branim Gigatron.
Na svakoj Kingston HiperX memoriji piše LIFE TIME VARIANTY.
Ne znam da li misle na LIFE TIME kupca ili memorije? Ko prvi rikne?
Ja kupovo HiperX u nekoj firmi i dali mi 10 godina garancije.
Ako su me ošacovali da ću da riknem za 10 godina, onda što kaže Raić,
uljudno pitam jel nesporazum, pa ako nije...

Garantni list manje vredi od iste količine WC papira - gladak je mnogo.
Ja kad otkupim neki mobilni `deljen` od strane naših operatera,
odmah bacim garantni list naših legalnih uvoznika.
To je šarena laža. Telefon će tamo stajati 45 dana i ništa praktično neće
uraditi. Jeftinije je odmah u servis.

Kod računarskih komponenti je drugačije, jer nema dobrih servisa, kao kod mobilnih.

Dakle, istraj do kraja u borbi za garnaciju od 5 godina. Bez Raića nećeš uspeti.

Raiću snimaj razgovor sa Gigatronom.
Kako meni dajete 5g garanciju a mom drugaru ste dali 2g?
Zaluđuj ih.

https://www.bambimobil.blogspot.com

codeus ... 14.01.2011. 01:12 #282815

broj poruka: 4054

http://www.seasonicusa.com/rma.htm
gliga79 Evo jos jednog primera 14.01.2011. 02:34 #282821

broj poruka: 4641
Kupio sam napajanje
SEASONIC SS-850HT 850W, dobio sam retail verziju S12D 850w.
nigde ne pise kolika je garancija. Po njihovom pravilu je godinu dana u koliko se ne napise drugacije. Kod mene ne pise da ima produzenu garanciju. Jednostavno ne pise nista.
Gde tebi pise da je garancija 2 god ?
Pokusavam da razumem tekst, ali sutra zovem da mi pojasne situaciju !!!
Na slici je prikazano napajanje koje sam kupio i pise garancija 60 meseci.

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 6850 1Gb, Windforce

vladarko Isto kod Gigatrona? 14.01.2011. 02:48 #282823

Kako su ti slali: kurirom?

Pozdrav!

Vlada

gliga79 Re: Isto kod Gigatrona? 14.01.2011. 02:54 #282824

broj poruka: 4641
City express, sa njima imaju ugovor.
Mada me cudi da ima pecat a produzena garancija ne stoji nigde???
Mogu ladno da upisem 20 god.
Ovo je ili neki propust ili prevara. Sutra ih zovem da isprave oznaku napajanja, jer to nije ono sto prodaju i ono sto je na slici.

:: Kako su ti slali: kurirom
:: Pozdrav
:: Vlad
repsi re 14.01.2011. 03:09 #282827

sad mi nije papir pri ruci, ali citao sam te papire i pise ukoliko nije nigde naznaceno onda je 2 godine najmanje za sve komponente koje se uzimaju u gigatronu i 3 godine najmanje za sve konfiguracije kod njih... kad se obrne strana ima onako kao tablica i meni pise pod 1.) cm 690 II advanced 2, ss 850EM 2
ne pise dal je 2 godine, dana, meseca ili sata... ali eto tako nekako sam parafrazirao posto mi nije papir trenutno pri ruci.. sutra mogu i slikat pa da vidis kako to izgleda..

jedva cekam sutra da raic javi, bas me zanima sta ce mu reci lapani.. hvala jos jedared .)

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs