Znam da tema nije prikladna,ali vec 2 meseca trazim CM 690 II po oglaisma, stavljao sam da kupujem u oglase ali nista. Znam da ima novo da se kupi ali cena mi je malo prevelika. Gledao sam i po Bechmark-u i po pc berzo oglasima ali nista. Pa ako neko planira da prodaje nek mi se javi.
Većina nas je tek kupila 690 II Basic/Advanced, i iskreno ne nameravam da ga menjam skoro. Ne znam koliko para nameravaš da daš za njega, ali pogledaj Centuriona II ili Elite 430. Jesu jedna klasa ispod 690 II, ali su veoma dobra kućišta za ono što nude. Centurion je oko 55 evra, a Elit treba da je jeftiniji.
Za tih 4500 dinara ne verujem da ima bolje kuciste od CM 430. Ono Codegen je za jedno 2 klase nize od tog (imam ga), a kosta skoro pa isto (ostavimo napajanje sa strane) MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160GB
Da bi Vendeta pouzdano stala u kućište, ono treba da bude barem 20,5cm široko. Meni je stala u Antec 300, a on je 20,5cm širok, iako sam negde na netu našao da neki eksperti tvrde da ne može.
Danas sam kupio CM 430. E sad imam jedan glup problem, imam LC power 600H i Maticnu MSI 770-G45 i napajanje sam morao da okrenem naopako tj da kuler na napajanju bude okrenut ka unutrasnjosti kucista a ne na dole, zbog toga sto kabal iz napajanja onaj 4-pin sto ide na maticnu samo tako moze da dohvati. E sad pitanje da li ima da se nadje neki nastavak ili tako nesto?Vendeta 2 je jedva stala.
:: Danas sam kupio CM 430. E sad imam jedan glup problem, imam LC power 600H i Maticnu MSI 770-G45 i napajanje sam morao da okrenem naopako tj da kuler na napajanju bude okrenut ka unutrasnjosti kucista a ne na dole, zbog toga sto kabal iz napajanja onaj 4-pin sto ide na maticnu samo tako moze da dohvati. E sad pitanje da li ima da se nadje neki nastavak ili tako nesto?Vendeta 2 je jedva stala ::
Tako i treba da bude, s` obzirom da je montiran na dnu kucista. Pa, kako mislis da ide protok vazduha ako ga okrenes na dole?
:: Danas sam kupio CM 430. E sad imam jedan glup problem, imam LC power 600H i Maticnu MSI 770-G45 i napajanje sam morao da okrenem naopako tj da kuler na napajanju bude okrenut ka unutrasnjosti kucista a ne na dole, zbog toga sto kabal iz napajanja onaj 4-pin sto ide na maticnu samo tako moze da dohvati. E sad pitanje da li ima da se nadje neki nastavak ili tako nesto?Vendeta 2 je jedva stala :: :: :: :: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendet :: MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper :: 1TB WD :: Nvidia GTX 460 768MB :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=138558 :: ::
Bas ti je bitno da li ce se videti nalepnica na napajanju ili ne. Bolje je kad je na gore ventilator na napajanju, zbog samog hladjenja napajanja, a i boljeg protoka vazduha u kucistu. Jedino ako ti je kuciste unutra vrelo, e onda je ovaj drugi slucaj bolji.
Kupi produžni lepo i uživaj. Napajanje preko tog fana uvlači hladan vazduh spolja i hladi njegove komponente. Uvlačenje vazduha iz kućišta da bi se hladilo napajanje nije baš pametno, pogotovo ako imaš LC Power... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.