Ovako. Pre nedelju dana sam otvorio temu koje kuciste uzeti do 55e.Dobio sam puno odgovora i u njima je izmedju ostalih bilo i cooler master elite 430.Na predlog raica(a i ostali su se slozili) resih da ga narucim. Danas je stiglo,izuzetno mi se dopalo,pa resih da postavim slike,i napisem koju recenicu(takoreci da odradim jedan mini review). Mislim da ce posluziti onima koji mozda planiraju da ga kupe a nemaju bas nikakve informacije o njemu. :) Note:Izvinjavam se zbog losijeg kvaliteta slika,ne radi mi blic i imam nekih problema sa aparatom. Da pocnemo : Kuciste je lepo i ozbiljno upakovano(znam da ovo nije toliko vazno ali nekome je i to bitno)
Na prvo dodir,izgleda da je companija cm ozbiljno odradila ovo kuciste,lim je celican,prilicno kvalitetan,bocni,providni deo je izradjen od kvalitetnog pleksiglasa.
Napajanje se nalazi dole,a takodje pored napajanja se nalazi i mesto za jos jedan kuler precnika 120mm. Sa zadnje strane postoji jos jedno mesto za kuler 120mm.Kuciste je dovljno dugacko i optimizovano je da moze da primi uparene 2 5970 kartice.(pise i na oficijalnom sajtu,a i ja izmerih,duzina slobodnog prostora za kartice je 31 cm) :)))
E sad sta ovo kuciste zaista moze. Hldajenje je na prilicno zavidnom nivou,upalih ga Pogledam temperatura gpua 28C.Uspeo sam da je spustim sa 100% obrtaja venta na 28C,a sa starim kucistem,isto pod 100%-nim obrtajima ventilatora na grafici temperatura je jedva silazila do 38C.U pitanju je sapphire 5770 vapor x
Kuciste ima filtere za prasinu,prosto sam odusevljen. Plato sam ga 4520 din i Mo*itor s*st*mu :) Za taj novac zaista odlicno,a mislim da moze da parira i skupljim modelima :))) Pozdrav i svako dobro !!!
čovek dok ne kupi bolje kućište ne zna koliko ono stvarno i znači.
Jedina moja zamerka (jer čini mi se da su isto - loše, rešeni) na tom kućištu, kao i na CM 690 su tasteri za uklj/isklj i reset. Ne vidi se lepo na slikama, ali da li su tasteri sa desne (ova,gde je pleksiglas) strane? Izgledaju isto kao i na CM 690, a oni su bili nekako, labavi, kao da će da ispadnu posle sledećeg pritiskanja. Možda grešim, nadam se samo da je lošija slika i da su na tvom kućištu tasteri OK.
Za 40ak evra je extra. Nego, samo jedna molba, tebi i svima, postavljajte direktne linkove, a ne ovako, ubije svaki filing. Ima lepo pise direct link, to copy-paste i milina.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
@ vladarko: Hvala,bolje da kupis :) Sto se tice tastera,i ja sam imao isto misljenje,ali ipak su dobri,nisu labavi :) I da na toj ``pleksiglashkoj`` strani su.
@ snoopy: Izvini u zurbi sam malo,spremam se za grad polako :) @ morty: hvala !
Nije lose. Za te pare tesko da ima boljeg. Ja sam uzeo pre skoro god. dana Revoltec Sixty 3 kuciste, vrh je. Masina u njemu je veoma hladna. Kuciste je placeno 4000 din., a realno bi trebalo da kosta dosta vise.
@Scyter: da li si `uposlio` ovaj eSATA Anschluß do sada?
Pozdrav!
Vlada
:: Nije lose. Za te pare tesko da ima boljeg. Ja sam uzeo pre skoro god. dana Revoltec Sixty 3 kuciste, vrh je. Masina u njemu je veoma hladna. Kuciste je placeno 4000 din., a realno bi trebalo da vredi dosta vise :: :: Radi se o ovom kucistu :: http://spedr.com/1whl :: :: ::
Do sada nisam imao prilike, ali verujem da bi funkcionisalo bez problema.
:: @Scyter: da li si `uposlio` ovaj eSATA Anschluß do sada :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Nije lose. Za te pare tesko da ima boljeg. Ja sam uzeo pre skoro god. dana Revoltec Sixty 3 kuciste, vrh je. Masina u njemu je veoma hladna. Kuciste je placeno 4000 din., a realno bi trebalo da vredi dosta vise :: :: :: :: Radi se o ovom kucistu :: :: http://spedr.com/1whl :: :: :: :: :: ::
ma nije do ruku,malo ima svetlosti,a i rekoh,blic ne radi, otkad ne radi i stabilizacija slike je ocajna. . .slike ispadaju lepo i cisto samo na suncu :/
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Jedan hejter na forumu bi ti sad rekao `Što imaš potrebu da pokazuješ ono što imaš`, ali ne bi da mu spadne kruna sa glave.. :: :: Fino kućište za te pare nema šta. Neka te lepo služi, CM je to, a ne neki kineski NZXT.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Supereriška chassis, jedina primedba je orijentacija hard diskova.
Jedan komplexaš bi sada napisao, u pa moje je bolje a to je jer sam ja moje 20x više platio a to iznosi 10n! evra. A planiram jedno još skuplje, niko me nije ni pitao, pa sam morao kažem sam.
`Za 40ak evra je extra. Nego, samo jedna molba, tebi i svima, postavljajte direktne linkove, a ne ovako, ubije svaki filing. Ima lepo pise direct link, to copy-paste i milina.`
:: Samo jedna molba za sledeci put, molim te, samo daj direct link, jer dok mi ucita ove reklame sa svim ovim okvirima i fotkom treba mi 30 min :( :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: hvala daume i equinoxe,sto se tice hd-ova jest malo su dezorijentisani : :: :: :: :: I like the girls who drink with me. : :: :: :: ::
Ja brate kupim sta mi se u tom trenutku svidi i to je to. Sada ovo moje kosta 9 soma dinara, ja ga platio oko 7300, i to u nekoj firmi iz Novog Sada koju sada ne verujem da bih mogao na netu da nadjem posto se ne secam da li imaju sajt za online kupovinu, pojma nemam xD
A da mi treba sad kutija, ovo tvoje bih zasigurno uzeo, i natovario bih mu kuler na svaku rupu :)))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.