Pozdrav svima ,srećna Nova godina i novogodišnji praznici, a sad malo ozbiljnije teme naime pošto se polako sprema panaia za moju 7 godina staru konfiguraciju,počeo sam da sastavljam zamenu bar dok ne sakupim novac za nešto novo. Trenutno stvari stoje ovako , ploča Asus p5q pro , 2x1 gb ddr2 , hdd stari ata 250gb, imam neki intel pentium 521 ili 621, i sada sam nabavio 8800 ultra. Trenutno koristim Keba Kraba napajanje (Coba King) od 420 w i sa 25 A na 12v grani. Trenutno razmišljam o sledećim napajanjima : 1. Tagan 480w TG480-U01 - 28A na 12v 2.Cooler Master eXtreme Power Plus 460W - 26 A na 12v
Eventualno 3.Corsair cx400 - 30A na 12v 4.corsair hx520 - 40A na 12v
Napisao sam eventualno zbog razlike u ceni prva 2 su oko 25 -30 eur a Corse su oko 50 , očigledno je da sam tanak sa lovom tj. od džaranja vatre za Božić nema ništa ako ustanete u 11 (a godinama ste davno prevazišli tu kategoriju). Na postojeće stanje moguće su promene samo na mestu procesora kad skupim malo novca nešto tipa q6600/9xxx ili eventualno još malo memorije, inače nisam neki pasionirani igraš i ne bih klokovao apsoštrumfno ništa. Evo posle pripovetke vama ostavljam `lakši` deo da izaberete šta je najbolje/najsigurnije ili da mi predložite nešto 3.
ne znam za ta napajanja,crosair dosta koriste dosta po inostranstvu a kod nas ga nema.Ne znam gde si nasao uopste crosair.Za 30e mozes jedino lcpower koji je iole kvalitetniji od kineza. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Iako će bilo koje od tih što si nabrojao poterati 8800 Ultra i q6600, dobro bi bilo da daš napajanju malo lufta, neki faktor sigurnosti. Zato ne bih uzimao ništa ispod 30A, što ostavlja samo te corsair modele za izbor. Ne znam što si zaobišao Chieftec i Silverstone, imaju solidnu ponudu kod nas.
Moci ce to napajanje da izgura Ultru. Kada sam video da 8800GT fura na Karate napajanjima od 350W odmah jawdrop. Ali vec imas problem, ne zbog napajanja, nego sto ti je CPU usko grlo za tu kartu, odma` na startu. Ako vec kupujes napajanje, sakupi pare za bolje, jer ce te to sluziti u buducoj makini. Sto zbog Q procesora, sto zbog samozapaljivanja.
Pošto vidim da nisu svi razumeli to bi trebalo da bude `prelazni` komp dok ne kupim potpuno nov. Kako bih vam dočarao kako sam ovaj sastavio evo vam cene par komponenti proc 500 din, grafička 2300 din , ploča 1200 dinara. Kao što vidite sve su to bile `mrzovoljne` komponente sa `falinkom` koje sam ja mojim skromnim `petlarskim` znanjem dresirao ili doveo u red . Stvarno bi mi mnogo značilo kad bi ste mi konkretno rekli svoje impresije o ovim napajanjima tj. kad bi ste preporucili jedno od prava 2 ili da kažete da je jedno od ovih 2 corsa mnogo bolje od pravih dva pa vredi duplo više para, inače zanima me i zaštoje cors od 400w samo 5 eur jeftiniji od hx 520. I da ne bude zabune ja sam više nego zahvalan i na dosadašnjim komentarima , jer me upućuju u kom pravcu da razmišljam oko eventualnih poboljšanja , kao i neke preporuke.
:: Pozdrav svima ,srećna Nova godina i novogodišnji praznici, a sad malo ozbiljnije teme naime pošto se polako sprema panaia za moju 7 godina staru konfiguraciju,počeo sam da sastavljam zamenu bar dok ne sakupim novac za nešto novo. Trenutno stvari stoje ovako , ploča Asus p5q pro , 2x1 gb ddr2 , hdd stari ata 250gb, imam neki intel pentium 521 ili 621, i sada sam nabavio 8800 ultra. Trenutno koristim Keba Kraba napajanje (Coba King) od 420 w i sa 25 A na 12v grani. Trenutno razmišljam o sledećim napajanjima :: 1. Tagan 480w TG480-U01 - 28A na 12 :: 2.Cooler Master eXtreme Power Plus 460W - 26 A na 12 :: :: Eventualno :: 3.Corsair cx400 - 30A na 12 :: 4.corsair hx520 - 40A na 12v :: :: Napisao sam eventualno zbog razlike u ceni prva 2 su oko 25 -30 eur a Corse su oko 50 , očigledno je da sam tanak sa lovom tj. od džaranja vatre za Božić nema ništa ako ustanete u 11 (a godinama ste davno prevazišli tu kategoriju). Na postojeće stanje moguće su promene samo na mestu procesora kad skupim malo novca nešto tipa q6600/9xxx ili eventualno još malo memorije, inače nisam neki pasionirani igraš i ne bih klokovao apsoštrumfno ništa. Evo posle pripovetke vama ostavljam `lakši` deo da izaberete šta je najbolje/najsigurnije ili da mi predložite nešto 3.
Halo dobar kupio bih : hx520 prodato cx400 prodato tagan 480w prodato cm 460w P R O D A T O
I onda poludim malo pa se dobro naspavam i kazem sebi ma sta se ja brinem tu je ekipa sa PCBERZE oni ce naci resenje ili dati dobar savet E sad savet mi treba za sledece posto je sve ovo prodato naisao sam na ovo CM IGreen 500w pa me zanima da li bi ono moglo da zavrsi posao , koliko ja vidim moze ali vise glava zna nego jedna I jos jednom hvala na prethodnim savetima.
@Dodatak : zaboravio sam da napisem ako vi imate neku 567-u varijantu slobodno javite /postujte.
@Scyter hvala na predlozima mada sam ja hteo nesto polovno pa kad kupujem nov da kupim sve novo ,dobro sam se zamislio posle tvog posta jer malo bolje polovno je 35-50 eur. Tako da od ovih koje si ti napisao u izbor je ostao Strider Essential ST50F-ES 500W a ja sam jos dodao Xigmatek 500W GO GREEN 80PLUS , eventualno da se maximalno uštedim i da za vikend popijem samo 5 piva možda bih mogao i THERMALTAKE 550W W0134 ATX 2.3 TR2 RX (ovo sam našao kako neku preporuku do 50 eur , naravno u Srbiji je on 20 eur skuplji)
@codeus zbog čega da zaobiđem `green` zbog očuvanja prirode , ti očigledno ne znaš kakav sam seminarski odradio iz Menadžmenta prirodnim resursima , nisam morao ni da polažem ispit odmah sam dobio 6 samo da me ne gleda ( btw stvarno me zanima zbog čega da izbegavam).
A sad ozbiljno ako znate gde ima Corsair javite ja sam samo našao hx620 i nigde ni1 više, a evo sad je 2 posle ponoći oči se same sklapaju od čitanja i traženja.
@Mighty , hvala na infou doduše to sam i ja sinoć našao po netu isto kao što je ARCTIC COOLING Fusion 550W = Fortron Blue Storm II 500w = SILVERSTONE Strider Essential ST50F-ES 500W.
Pošto bih trebao skorije da javim uzimam li ovaj CM IGreen 500w , zanima šta je vaš konačan sud može li on da potera 8800ultra sa nekim intel q procesorom ili ne. Naravno ovo mi je favorit zbog cene a ako kupujem novo biće nešto od : 1.Strider Essential ST50F-ES 500W. 2.Seasonic 500W SS-500ET 3.Xigmantek Go Green 500W 80Plus 4.OCZ Fatal1ty Series 550W (ako ga negde nađem) 5.CORSAIR 650TX 650W (ako ga negde nađem)
Ja sam uzeo pre nedelju dana Seasonic S12D 620W za 8400 dinara i mislim da je jako dobra kupovina (nisu imali modularno, pa uzeo ovo). Sa kvalitetom izrade, naponima i pre svega tišinom sam jako zadovoljan. A i garanciju od 5 godina se nadam da neću koristiti, al nikad se ne zna.
Dobro, tebi 48A na 12V nije potrebno, al imaš varijantu od 520W kod nas koja je povoljnija.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.