Volim da campri po internetu na ruskom ali ne znam kako se to izvodi na latinici (ne mogu da shvatim slova) nego pokusavam na ruskoj cirilicnoj azbuci. Elem sta je problem, imam US tastaturu na kojoj kada dodam ruski i prebacim language bar na njega, slova se potpuno izmesaju, nijedno se ne poklapa. Npr. na srpskom naucis gde 5 slova, ch, tj, sh itd. napamet i resio si problem, sva ostala se poklapaju, a na ruskom nema sanse...
Ako ima neko ko koristi ruski i izverzirao se da mi da savet sta da radim...
Ima alatki koje menjaju keyboard layout ali između svake promene moraš da restartuješ windows. Pogotovo što u sedmici nema više per-user layout već samo jedan za sve, pa ne možeš recimo da se odloguješ pa uloguješ čas posla u profilu Amfilohije-RUS koji ima modifikovane položaje slova.
Šta biva ako staviš na input language russian a keyboard layout staviš na engleski ili srpski, zavisi šta imaš, pretpostavljam da si to već probao?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Do skoro sam imao isti problem jer nikako nisam mogao da popamtim raspored. I problem sam najzad rešio tako što sam uspeo da podesim da slova budu kao i na latiničnom layoutu, s tim što onih nekoliko slova kojih ima u ruskom a nema na latinici moraš da naučiš napamet (uči se za 5 minuta). Sve imaš na ovom linku, prva dva pasusa ne moraš ni da čitaš, samo prati uputstva: http://languagegeek.net/2007/08/12/setting-up-a-phonetic-cyrillic-keyboard-in-windows-xp/
Važno je da pre nego što išta uradiš prvo ukloniš ruski jezik iz Language bar-a. A kada pokreneš ovaj program, on će ga sam dodati i to je to.
Армстронг ты молодец! Твоя варианта не плоха. But, iako je dobar raspored nece da mi radi pod browerom nego otkucam u notepadu pa iskopiram ali ok i ovo mi je lakse, mislim necu da pisem Rat i mir nego da chatujem..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.