Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Ruska slova
STRANA 1 OD 1
Antilohije Ruska slova 02.01.2011. 13:50 T32321

status: user
broj poruka: 688
Volim da campri po internetu na ruskom ali ne znam kako se to izvodi na latinici (ne mogu da shvatim slova) nego pokusavam na ruskoj cirilicnoj azbuci. Elem sta je problem, imam US tastaturu na kojoj kada dodam ruski i prebacim language bar na njega, slova se potpuno izmesaju, nijedno se ne poklapa. Npr. na srpskom naucis gde 5 slova, ch, tj, sh itd. napamet i resio si problem, sva ostala se poklapaju, a na ruskom nema sanse...

Ako ima neko ko koristi ruski i izverzirao se da mi da savet sta da radim...

pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Tandarabroć 02.01.2011. 14:52 #278738

broj poruka: 9006
Malo zaguljen problem.

Ima alatki koje menjaju keyboard layout ali između svake promene moraš da restartuješ windows. Pogotovo što u sedmici nema više per-user layout već samo jedan za sve, pa ne možeš recimo da se odloguješ pa uloguješ čas posla u profilu Amfilohije-RUS koji ima modifikovane položaje slova.

Šta biva ako staviš na input language russian a keyboard layout staviš na engleski ili srpski, zavisi šta imaš, pretpostavljam da si to već probao?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

ggavra RE ru layout 02.01.2011. 15:42 #278746

broj poruka: 29
Ako je ovo sto ti treba

http://www.4shared.com/photo/xQ1UGGCb/Layout02.html

Ja sam je otstampao i drzim papirnu verzije ispred tastature.... moze da posluzi

pozz

bbocko tebi treba program za promenu layouta tastature 02.01.2011. 16:10 #278752

broj poruka: 187
evo ovde imas

http://www.klm32.com/Lite/index.html

Radi kao sat, koristim ga vec nekoliko godina.
Armstrong Rešenje 02.01.2011. 16:58 #278759

broj poruka: 10
Do skoro sam imao isti problem jer nikako nisam mogao da popamtim raspored. I problem sam najzad rešio tako što sam uspeo da podesim da slova budu kao i na latiničnom layoutu, s tim što onih nekoliko slova kojih ima u ruskom a nema na latinici moraš da naučiš napamet (uči se za 5 minuta).
Sve imaš na ovom linku, prva dva pasusa ne moraš ni da čitaš, samo prati uputstva:
http://languagegeek.net/2007/08/12/setting-up-a-phonetic-cyrillic-keyboard-in-windows-xp/

Važno je da pre nego što išta uradiš prvo ukloniš ruski jezik iz Language bar-a. A kada pokreneš ovaj program, on će ga sam dodati i to je to.

tortojed Letraset, pa preko slova parcici selotejpa ili providni lak. 02.01.2011. 19:36 #278814

broj poruka: 10997
....
Черт его возмы

raic Re: Letraset, pa preko slova parcici selotejpa ili providni lak. 02.01.2011. 20:03 #278818

broj poruka: 9006
Чорт отнять ваши зеленые.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: ...
:: Черт его возмы
Antilohije radi nekako... ali... 02.01.2011. 21:48 #278835

Армстронг ты молодец! Твоя варианта не плоха. But, iako je dobar raspored nece da mi radi pod browerom nego otkucam u notepadu pa iskopiram ali ok i ovo mi je lakse, mislim necu da pisem Rat i mir nego da chatujem..

Hvala svima na pomoci i evo za uzvrat jedan relativno novi ukrajinski spot
http://www.youtube.com/watch?v=s6iJ_657m5c

Pisko Pa eto! 02.01.2011. 22:39 #278846

broj poruka: 6645
Sad je jasno kako ruje imaju najviše hakera: samo dok provale kako da kljucaju sva slova na tastaturi, svi postanu opasni hakeri...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Antilohije ЭДИТ - РАДИ 02.01.2011. 23:12 #278858

ОВАЙ АРМСТРОНГОВ ЛЕЙАУТ ЛЕПО

П.С. ПИЦЬКО РУСИ ИМАЮ РУССКЫЕ ТАСТАТУРЕ

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs