Pozdrav, juce sam kupio novo kuciste CM II Advanced, ostale komponente sam prepakovao u njega, nista nije menjano, sve sam povezao kao sto je i bilo ranije, ali kada se pali racunar ne cuje se onaj bip, tj. post, a sve ostalo normalno radi i sistem se dize i najnormalnije radi. U cemu je problem? Ponavljam sve je povezano i provereno vise puta.
Ili su bili na kucistu oni mali ili na ploci lemljeni. Ili nisi povezao jer kuciste nema kao ni ploca ili si lose vezao ili ne radi. Porazmisli malo o tome
Imao si na starom kućištu zvučnik, išao je na front panel konektore, crno-crveni kabl sa 4-pin konektorom na kraju, piše SPK obično.
Ako nema taj kablić na novom vidi u kesi sa šrafovima, često daju mali zvučnik sa kablom od par centimetara. edit: ovo s gornje slike što je stavio OCZ
Ako nema ni to, otkini sa starog kućišta ili skokni do nekog servisa, daće ti za dva litra koka kole.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Zar ne moze u googlu da ukuca da vidi da li mu ploca/kuciste imaju taj zvucnik? Ne znam ni koji ce mu djavo to da pisti. Meni kad poskoci kuciste od hard diska kad pukne i kad pocnu da urlaju dve dvanaestice na hyperu na 2000rpm, ne treba mi nikakav bip :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Zar ne moze u googlu da ukuca da vidi da li mu ploca/kuciste imaju taj zvucnik? Ne znam ni koji ce mu djavo to da pisti. Meni kad poskoci kuciste od hard diska kad pukne i kad pocnu da urlaju dve dvanaestice na hyperu na 2000rpm, ne treba mi nikakav bip :
a jel znas kako se cuje moj SCSI MAXTOR ATLAS10K4_36WLS ko dizelas kad ga palis na gurku na -20 stepeni ,prvo skripi pa onda lupa. Al` kada prestane onda j*be kevu
jer to kućište (koje i ja imam) ima zvučnik na kabliću od jedno 5-6cm, koji nije fizički povezan sa ostatkom kućišta. Ja sam se prijatno iznenadio takvim rešenjem, jer ni CM Snajper ni Entec 300, koje sam imao pre njega, nisu imali interni zvučnik. To je malo glupavo, jer nemaju sve ploče na sebi neki sistem signalizacije potencijalnih problema pri podizanju sistema, pa da ti zvučnik i nije neophodan.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.