interesuje me koju web kameru da uzmem?i interesuje me da li moze dv kamera da posluzi kao web kamera, i ako moze kako povezati sa kompom,imam iee 1394
Izgleda da je trenutno Logitech jedini pravi izbor, a kameru uzmi sa što više mpx-a, bar pravih VGA i punih 30 frejmova u sekundi. Ako ideš na vezu dial-up-om, nije to bitno, jer prevazilazi njegove sposobnosti uveliko, ali je bitno za sve ostalo. DV kamere.... mogu da se koriste, ali to ovisi od modela do modela (proizvođača, naime...), Sony mogu (da li baš sve, ne znam). One koje imaju usb vezu sa pc-om, obično mogu, a firewire... šareno. Problem sa DV kamerama je u stand-by režimu koji se nakon nekog vremena sam startuje - i gasi kameru, baš kad je zanimljivo na net-u.... Ja imam Samsung AnyCam koju sam spičio u fioku, likovi više ne razvijaju dalje drajvere za WinXP, a i klali su se sa drajverima skenera, pa sam digao ruke od nje. S druge strane, Samsung miniDV kamera radi posao, preko firewire (a ako imaš tv karticu, i preko kompozitnih kablova) - uz problem sa samoisključivanjem u režimu stand-by (to je kad držiš uključenu kameru... ali ne snimaš na traku...): Dakle, moj je savet: web kamera za web, (usb2 i što više mpx-a), miniDV za film, digitalni fotoaparat za fotografije, telefon za telefoniranje, pc za igranje, konzole za decu, pasta za zube i tako.
Najbolja kupovina ti je LOGITECH QUICKCAM MESSENGER ali sto nikako nije isto kao LOGITECH QUICKCAM EXPRESS!
Prva kosta oko 30 e dok druga kosta izmedju 15 i 20.
Prva ima 640x480 full rezoluciju, dok druga ima 320x240 full dok 640x480 radi na 15 frejmova.
Znaci kupi prvu i nemas frke, sve je provereno, radice ti odlicno. Nikako ne eksperimentisi sa (nedaj boze) Geniusom, Canyonom ili sl. Quick cam messenger je najjeftinija kvalitetna webcamera na nasem trzistu.
imam samsungovu mini dv kameru,i moze i na usb i na firewire.a sto se tice do koliko love za web kameru,pa recimo do nekih 30-35e,ali nije nista fiksno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.