Pazario sam danas ovog lepotana, evo već nekih par sati gledam u njega, pa rekoh da vam prenesem utiske, prednosti i mane. Dvoumio sam se neko vreme oko CM Storm Sniper i ovog koje već 3 meseca naručujem, ali eto odlučih se za skuplju varijantu. Inače, ima na oglasima za 90e Sniper, pa ko voli nek izvoli... E sad...kućište je estetski fenomenalno odrađeno, slike sa neta su nekako neubedljive, eto toliko dobro je odrađeno, prostrano, boja grafita...stvarno sa stilom. Kombinacija čelika i čvrste plastike, sa dosta mesha-a, bi bio glasio naslov u nekom entusiastic PC časopisu, ali ja bih dodao i još mnogo više. Plastika je čvrsta, nema znakova nestabilnosti, sve je tako dobro upakovano i kompaktno da bi i Majk Tajson imao problema da razvali ovo kućište ... Pošto vidim da već odlazim u subjektivno, da na trenutak kažem stvarno nešto što bi potencijalnim kupcima pomoglo: Kompaktnost, gomila prostora, gomila rupa za cable management, tooless hard drive i dvd-drive bays, fan controler, filteri za prašinu napred i na donjoj stranici kućišta. Od ventova imamo napred i gore na plafonu od po 200mm, pozadi 120mm, koji su poprilično tihi bilo da ih stavite na najniži ili najveći broj obrtaja. Ujedno, to je i najveća mana ovog kućišta - cena od 16500 din ne opravdava uloženi novac što se tiče hlađenja! Dakle, nebitno da li su fanovi na high, i dalje je to prosečno ohlađena mašina. Ima tu prostora da se stavi radijator i uglavi vodeno hlađenje, ali da se razumemo, ovo kućište nije zbog toga pravljeno, zato i postoji Obsidian serija. Dalje, meshovi se veoma lako skidaju i vraćaju na mesto, dakle lagan je za čišćenje. Verujem da bi se mogle oboriti temperature tako što bi se oborila gornja fioka sa hard diskovima, time bi bar 40% vazduha od prednjeg ventilatora bacalo zrak na grafiku, ali to ću isprobati drugom prilikom. To je sve čega mogu da se setim trenutno. Pitajte ako vas nešto interesuje. Evo par slika i rezime: Ja sam zadovoljan, naravno bio bih zadovoljniji da je air flow bolji, odnosno da su komponente malo hladnije, konkretno T CPU-a je ista, doj je T grafike pala za 2-3 C, a HD-a za 2 C u odnosu na prethodnog Chieftec crnog zmaja koji će na tender. Aj` uzdravlje.
I ja sam se razmisljao da ga uzmem al ga nigde nije bilo (gde si ga pazario?) ali cena je malo previsoka dodas jos malo i uzmes haf x koji mozda nije toliko lep al je dobar i full tower jos.
Kućište sam uzeo u Emmi-ju, ne znam koliko je komada došlo, ali mislim da su svi rezervisani. Znam, lepo bi bilo da je 5970 ostala, no morala se vratiti svom vlasniku, ali eto da ne padnem u sevdah ja kupio kućište, njega bar vidim
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
Super je. Nego, da, cena je bas visoka. Morti, imas kintice, nije lose, taman i graficku da zamenis, a ako ti ostane neki dinar, ti kupi i meni neki novogodisnji poklon :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Nema Morti više para, otišla plata na kućište i neko pivo :-) Važi Snoops, ako ostane, onda kupujem, ali ako ne ostane, nemoj se ljutiš :) Nego, aman bre ljudi, nemojte me više navraćati da kupujem novu grafiku :))) jer ću morati kredit da podignem :) Ovaj gtx i dalje razbija :) Dobro de, ajde posle Nove godine :)))
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
:: Super je. Nego, da, cena je bas visoka. Morti, imas kintice, nije lose, taman i graficku da zamenis, a ako ti ostane neki dinar, ti kupi i meni neki novogodisnji poklon : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: ::
cestitam, odlican izbor, veoma lepo, funkcionalno i kvalitetno kuciste, nema price. Reci mi samo koja mu je cena u EMMI-ju?
:: Kućište sam uzeo u Emmi-ju, ne znam koliko je komada došlo, ali mislim da su svi rezervisani :: Znam, lepo bi bilo da je 5970 ostala, no morala se vratiti svom vlasniku, ali eto da ne padnem u sevdah ja kupio kućište, njega bar vidim :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: ::
:: cestitam, odlican izbor, veoma lepo, funkcionalno i kvalitetno kuciste, nema price. Reci mi samo koja mu je cena u EMMI-ju :: :: :: :: Kućište sam uzeo u Emmi-ju, ne znam koliko je komada došlo, ali mislim da su svi rezervisani :: :: Znam, lepo bi bilo da je 5970 ostala, no morala se vratiti svom vlasniku, ali eto da ne padnem u sevdah ja kupio kućište, njega bar vidim :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: ::
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Nema Morti više para, otišla plata na kućište i neko pivo :-) Važi Snoops, ako ostane, onda kupujem, ali ako ne ostane, nemoj se ljutiš : :: Nego, aman bre ljudi, nemojte me više navraćati da kupujem novu grafiku :))) jer ću morati kredit da podignem :) Ovaj gtx i dalje razbija : :: Dobro de, ajde posle Nove godine :)) :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: Super je. Nego, da, cena je bas visoka. Morti, imas kintice, nije lose, taman i graficku da zamenis, a ako ti ostane neki dinar, ti kupi i meni neki novogodisnji poklon : :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: ::
Čeka se da uvoznik da zeleno svetlo :) Eto, ja sam ih zvao u septembru, tek sad je stiglo( s tim što sam ih cimao na svake 2 nedelje), ali kontam da sad kad je prva barijera probijena, neće biti problem da se naruče i dobiju u nekom kraćem roku.
stvarno me mrzelo da citam do kraja ne razumem onda zasto je to skupo, po meni je to korektna cena za ovo kuciste..
:: Hvala! Sad vidim da nisi pročitao prvi post I ne krivim te, smorio sam...16,5k u Emmi-ju :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: cestitam, odlican izbor, veoma lepo, funkcionalno i kvalitetno kuciste, nema price. Reci mi samo koja mu je cena u EMMI-ju :: :: :: :: :: :: :: Kućište sam uzeo u Emmi-ju, ne znam koliko je komada došlo, ali mislim da su svi rezervisani :: :: :: Znam, lepo bi bilo da je 5970 ostala, no morala se vratiti svom vlasniku, ali eto da ne padnem u sevdah ja kupio kućište, njega bar vidim :: :: :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: :: :: ::
Druže, što se dizajna tiče nemam prigovor, još je jače kad ga vidiš u sobi nego na slikama, ali kažem da su morali malo bolji air flow da naprave...No, sad neću da kukam, video sam ja testove sa temperaturom i pre kupovine...pa opet nisam mogao da se uzdržim :)
:: stvarno me mrzelo da citam do kraja :: ne razumem onda zasto je to skupo, po meni je to korektna cena za ovo kuciste. :: :: :: :: Hvala! Sad vidim da nisi pročitao prvi post I ne krivim te, smorio sam...16,5k u Emmi-ju :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: :: :: cestitam, odlican izbor, veoma lepo, funkcionalno i kvalitetno kuciste, nema price. Reci mi samo koja mu je cena u EMMI-ju :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kućište sam uzeo u Emmi-ju, ne znam koliko je komada došlo, ali mislim da su svi rezervisani :: :: :: :: Znam, lepo bi bilo da je 5970 ostala, no morala se vratiti svom vlasniku, ali eto da ne padnem u sevdah ja kupio kućište, njega bar vidim :: :: :: :: :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: :: :: :: :: ::
Odlicno kuciste.Samo ne znam zasto nisu ostavili mogucnost da ide napajanje gore?! Mene to iritira,jednostavno sam nauico da mi napajanje bude gore..Sta znam,moc navike,ukus..Corsair dobar,nema sta..Lepo si i ti spakovao tu masinicu.. Samo onaj prasnjavi plastikaner kvari celokupni utisak :) P.S.Digni malo karticu,greota..
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
Ček bre Sky, koj prašnjavi plastikaner? Pa ne misliš valjda na XFX? Dizao sam ga skoro na 680/1200 i u nekim igrama sjajno skalira, ali u nekim trotluje, puca...slajd show...itd...a znaš da napon ne mogu da joj dignem...jbg...
@Bax Baciću ti na mail sad neke slike, malopre mi crče bakterija, pa sam nešto slikao telefonom(bolje da nisam). Ako te nešto posebno zanima, slikaću sutra, samo reci šta, ovo važi i za ostale. :-)
:: Odlicno kuciste.Samo ne znam zasto nisu ostavili mogucnost da ide napajanje gore? :: Mene to iritira,jednostavno sam nauico da mi napajanje bude gore..Sta znam,moc navike,ukus..Corsair dobar,nema sta..Lepo si i ti spakovao tu masinicu. :: Samo onaj prasnjavi plastikaner kvari celokupni utisak : :: P.S.Digni malo karticu,greota. :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: ::
Ne mislim na taj dragulj vec na bonus sliku :) Digni ga za 100 Mhz..Ne verujem da si zabo tako los primerak za oc.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: Ček bre Sky, koj prašnjavi plastikaner? Pa ne misliš valjda na XFX? Dizao sam ga skoro na 680/1200 i u nekim igrama sjajno skalira, ali u nekim trotluje, puca...slajd show...itd...a znaš da napon ne mogu da joj dignem...jbg.. :: :: @Ba :: Baciću ti na mail sad neke slike, malopre mi crče bakterija, pa sam nešto slikao telefonom(bolje da nisam). Ako te nešto posebno zanima, slikaću sutra, samo reci šta, ovo važi i za ostale. :- :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: Odlicno kuciste.Samo ne znam zasto nisu ostavili mogucnost da ide napajanje gore? :: :: Mene to iritira,jednostavno sam nauico da mi napajanje bude gore..Sta znam,moc navike,ukus..Corsair dobar,nema sta..Lepo si i ti spakovao tu masinicu. :: :: Samo onaj prasnjavi plastikaner kvari celokupni utisak : :: :: P.S.Digni malo karticu,greota. :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: Yours truly, Jensen. :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: ::
Ma ne bre, nisi me razumeo brate, morao sam da mu spustim takt sa fabričkog OC-a sa 900 na normalnih 725 MHz (zbog napajanja)jer mi se komp gasio u poslednjem feature testu u Vantage-u, a kasnije i u Metrou, dok je Crysis prošao 10 loopova bez problema. Anyway kartica(kartetina) više nije kod mene, vratio sam je drugu. Jeste da sam je malo testirao(samo 2 dana) ali fps nije ni u jednoj igri(osim Metroa kad je uključena teselacija) pao ispod 30, dakle mislim da je ovaj čip(čipovi) dobar skroz za OC. Mislio sam i da je apim od druga za neku pristojnu sumu, ali opet ni to mi nije potrebno, obzirom na kojoj rezoluciji se igram, a igram se sve manje.
:: Ne mislim na taj dragulj vec na bonus sliku : :: Digni ga za 100 Mhz..Ne verujem da si zabo tako los primerak za oc :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: Ček bre Sky, koj prašnjavi plastikaner? Pa ne misliš valjda na XFX? Dizao sam ga skoro na 680/1200 i u nekim igrama sjajno skalira, ali u nekim trotluje, puca...slajd show...itd...a znaš da napon ne mogu da joj dignem...jbg.. :: :: :: :: @Ba :: :: Baciću ti na mail sad neke slike, malopre mi crče bakterija, pa sam nešto slikao telefonom(bolje da nisam). Ako te nešto posebno zanima, slikaću sutra, samo reci šta, ovo važi i za ostale. :- :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: :: :: Odlicno kuciste.Samo ne znam zasto nisu ostavili mogucnost da ide napajanje gore? :: :: :: Mene to iritira,jednostavno sam nauico da mi napajanje bude gore..Sta znam,moc navike,ukus..Corsair dobar,nema sta..Lepo si i ti spakovao tu masinicu. :: :: :: Samo onaj prasnjavi plastikaner kvari celokupni utisak : :: :: :: P.S.Digni malo karticu,greota. :: :: :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: :: Yours truly, Jensen. :: :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Bem ti misa.Ko sad koga nije razumeo?Ja pricam o dragulju a ne o toj kartonskoj kartici. Vidim da ti je na GPU-Z 576 Mhz Default.Zato sam ti rekao da dignes za 100 Mhz!
:: Ma ne bre, nisi me razumeo brate, morao sam da mu spustim takt sa fabričkog OC-a sa 900 na normalnih 725 MHz (zbog napajanja)jer mi se komp gasio u poslednjem feature testu u Vantage-u, a kasnije i u Metrou, dok je Crysis prošao 10 loopova bez problema. Anyway kartica(kartetina) više nije kod mene, vratio sam je drugu. Jeste da sam je malo testirao(samo 2 dana) ali fps nije ni u jednoj igri(osim Metroa kad je uključena teselacija) pao ispod 30, dakle mislim da je ovaj čip(čipovi) dobar skroz za OC. Mislio sam i da je apim od druga za neku pristojnu sumu, ali opet ni to mi nije potrebno, obzirom na kojoj rezoluciji se igram, a igram se sve manje :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 ::
Pa za sad i nema neke potrebe, dizao sam je na 670/680 za gpu, ali kažem ti u nekim igrama pukne, konkretno u Prototype je pukla. Što se tiče oc-a nije neki primerak, ovako nemam zamerki. Inače vantage prolazi na tim taktovima i dostiže oko 11k za gpu.
:: Bem ti misa.Ko sad koga nije razumeo?Ja pricam o dragulju a ne o toj kartonskoj kartici :: Vidim da ti je na GPU-Z 576 Mhz Default.Zato sam ti rekao da dignes za 100 Mhz :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: Ma ne bre, nisi me razumeo brate, morao sam da mu spustim takt sa fabričkog OC-a sa 900 na normalnih 725 MHz (zbog napajanja)jer mi se komp gasio u poslednjem feature testu u Vantage-u, a kasnije i u Metrou, dok je Crysis prošao 10 loopova bez problema. Anyway kartica(kartetina) više nije kod mene, vratio sam je drugu. Jeste da sam je malo testirao(samo 2 dana) ali fps nije ni u jednoj igri(osim Metroa kad je uključena teselacija) pao ispod 30, dakle mislim da je ovaj čip(čipovi) dobar skroz za OC. Mislio sam i da je apim od druga za neku pristojnu sumu, ali opet ni to mi nije potrebno, obzirom na kojoj rezoluciji se igram, a igram se sve manje :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.