Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
promjena rasporeda tasera na tastaturi
STRANA 1 OD 1
kefalo81 promjena rasporeda tasera na tastaturi 15.12.2010. 18:12 T31817

status: user
broj poruka: 775

Obzirom da ne mogu da nadjem ono sto me interesuje a da ima srpsku tastaturu a ovo su bili planovi
http://www.gigatronshop.com/tastature/logitech_comfort_wave_450_keyboard_oem-1933
i
http://www.gigatronshop.com/tastature/microsoft_comfort_curve_keyboard_2000_black-1806
mene interesuje da li ja na tim tastaturama, kada ih podesim na srpski u status baru, da li mogu da tastere gdje su brojevi i jos neki tasteri, da tu izmjenim raspored tastera, tako da mi se sa promjenom tastature sa engleskog na spski ne promjeni raspored tastera, vec da i tasteri tipa %.`!?*+ ostanu tamo su bili.

Nadam se da sam bio jasan.
Znaci meni treba da tasteri pri promjeni tastature sa engleskog na srpski ostanu tamo gdje na tastaturi koja je engleska pise.
Ja kucam brzo, na slijepo, sa svih 10 prstiju,(naucio u skoli) ali na ovim sitnicama gubim cesto vrijeme ako je neka atipicna oznaka u pitanju a ne koristim je cesto.

Eto necu vise objasnjavati, samo mi jjos konfuznije djeluje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 15.12.2010. 18:22 #272822

broj poruka: 9006
Ima free programa za kompletni remap tastature (Sharp Keys), pitanje je samo koliko bi ti da se cimaš da napraviš tačno kako se tebi sviđa.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

savatije il sam ja glup ili 15.12.2010. 21:35 #272902

broj poruka: 1121

uz svaki jeik mozes da dodelis i zeljenu tastaturu..ispod jezika imas uvek ponudu vise rasporeda tastatura.
kefalo81 .... 15.12.2010. 22:06 #272943

broj poruka: 775

ја се надам да ће неко са више искуства јавити.
Од тога зависи коју тастуру ћу да купим
Miletic ... 16.12.2010. 03:06 #273081

broj poruka: 221
lepo ti je raic rekao, za remap tastature treba ti program a ne neka posebna tastatura. Kupi bilo koju, ista te stvar ceka i sa jednom i sa drugom.

Mada nije neki problem navici se na drugi polozaj specijalnih karaktera, mislim da bi to pre savladao nego da se zezas sa menjanjem svih tih slova i znakova...

samo mi nije jasno kako ces znake: ` . \ [ ] : ` | { } da ostavis na istom mestu gde stoje u EN ako tu moraju da stoje č ć ž š đ u SR...?

ako je samo u Wordu samo frka, mozes dodati neke `replace text as you type` u autocorrect opciji

btw za slepo kucanje ne treba skola... vec sati i sati kucanja .)
Witcher Re: 16.12.2010. 05:14 #273083

broj poruka: 491
Probaj sa ovim: Microsoft Keyboard Layout Creator
http://bit.ly/egQRjw

Mislim da će ti završiti posao.

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs